Verwissel gevaarlijke huishoudelijke schoonmaakmiddelen voor deze 8 niet-toxische alternatieven

Verwissel gevaarlijke huishoudelijke schoonmaakmiddelen voor deze 8 niet-toxische alternatieven

Luister naar dit artikel

*Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat we doen!

Elke dag gebruiken we producten om onze huizen schoon te maken, oppervlakken te ontsmetten en de lucht te verfrissen, allemaal in naam van het creëren van een gezonde leefomgeving. En waarom niet? Advertenties die we op tv, internet en in tijdschriften zien, geplaatst door bedrijven die beweren niet alleen ons belang voor ogen te hebben, maar ook onze families, beloven een schoon, gezond en veilig huis.

Waarom zouden we ze niet geloven?

Helaas wordt te veel mensen geleerd om de machthebbers te vertrouwen, degenen met het geld, groter dan het leven, omdat “ze weten wat het beste voor ons is”. En diezelfde mensen volgen zonder twijfel, waardoor deze entiteiten giftige stoffen in ons voedsel, water en de producten kunnen introduceren die worden gebruikt om onze huizen zogenaamd schoon te maken en een gezonde, veilige omgeving te creëren. Maar onderzoekers ontdekken verrassende informatie die een ander verhaal vertelt. De meeste gangbare, populaire schoonmaakproducten voor huishoudelijk gebruik zijn verwoestend schadelijk voor mens en huisdier.

Gewone huishoudelijke schoonmaakmiddelen kunnen schadelijker zijn dan eerder werd gedacht

Het is goed gedocumenteerd dat de enige manier om voorbij een bedorven voedselvoorziening te komen, is door lokaal, biologisch en vers te kopen – en zelfs dat is twijfelachtig. Onveilig water is een andere zorg die eindelijk op de radar van het publiek komt. Giftige huishoudelijke schoonmaakmiddelen zijn niet per se een nieuw gesprek, maar het wordt steeds populairder omdat uit onderzoek blijkt hoe gevaarlijk ze zijn.

Uit een alarmerend aantal onderzoeken dat onlangs is gepubliceerd door de Universiteit van Bergen in Noorwegen, bleek dat langdurig gebruik van schoonmaakproducten (een keer per week gedurende twintig jaar) hetzelfde effect op het menselijk lichaam zou kunnen hebben als het roken van 20 sigaretten per dag gedurende tien tot twintig jaar. Onderzoekers geloven dat deze schade kan optreden als gevolg van de irritatie van de slijmvliezen die de longen bekleden, veroorzaakt door blootstelling aan de chemicaliën in de schoonmaakproducten. Het frequent inademen van deze chemicaliën (minstens één keer per week) gedurende een lange periode (ongeveer twintig jaar) kan leiden tot luchtwegveranderingen die destructief en uiterst schadelijk zijn.

De deeltjes die in de reinigingsmiddelen zitten, zijn immers bedoeld om oppervlakken te reinigen, niet in het menselijk lichaam terecht te komen of in de longen te worden ingeademd. De containers hebben sterke waarschuwingen over het innemen van de producten, maar de waarheid is dat de slijmvliezen niet de enige kwetsbaarheid zijn; de ogen en de huid zijn ook belangrijke kanalen waardoor gifstoffen het lichaam kunnen binnendringen. Dit omvat blootstelling aan toxines tijdens applicatie of gebruik en eventuele besmetting in de lucht die aanhoudt nadat het product is gebruikt. Dit brengt anderen in gevaar die door gebruik misschien niet direct in contact zijn geweest met de producten, maar die in de leefomgeving aanwezig zijn en de oppervlakken aanraken of de dampen inademen – ook lang nadat het product is gebruikt.

Het onderzoek concludeerde dat huishoudelijke schoonmaakmiddelen net zoveel luchtvervuiling veroorzaken als auto’s.

Blootstelling aan huishoudelijke schoonmaakmiddelen kan leiden tot ernstige nadelige gezondheidseffecten

Chronische of langdurige blootstelling aan huishoudelijke ontsmettingsmiddelen, ontsmettingsmiddelen en reinigingsmiddelen is in verband gebracht met verschillende ernstige gezondheidsproblemen, waaronder:

 • Verhoogde astmasymptomen en complicaties
 • Verhoogd risico op aandoeningen die verband houden met astma, zoals COPD, longweefsel met littekens en longinfecties
 • Laag aantal zaadcellen
 • Verhoogd risico op het ontwikkelen van COPD
 • Miskraam
 • Schade aan het zenuwstelsel
 • Hoofdpijn of migraine
 • Onregelmatige menstruatie bij vrouwen
 • Symptomen van irritatie of ontsteking van de luchtwegen, waaronder piepende ademhaling, pijn op de borst en kortademigheid
 • Verhoogd risico op longontsteking veroorzaakt door blootstelling via inademing

Producten die bovenaan de lijst staan ​​als meest gevaarlijk, zijn onder meer producten die bijtende chemicaliën bevatten, zoals afvoerreinigers, ovenreinigers en toiletpotreinigers. Ammoniak en chloor zijn ook schadelijke chemicaliën waar veel schoonmaakproducten trots mee adverteren op hun etiketten.

Wasmiddelen, droogvellen en geurproducten zitten ook vol met schadelijke chemicaliën. Veel geurstoffen die aan reinigingsoplossingen worden toegevoegd, kunnen ook ernstige gezondheidsproblemen veroorzaken.

Gooi schadelijke producten weg en probeer DEZE niet-toxische alternatieven
Het schoonmaken van je huis zou moeten zijn om je leefomgeving te ontdoen van schadelijke gifstoffen, niet om er meer van te introduceren. Agressieve chemicaliën kunnen vuil en ziektekiemen van oppervlakken verwijderen, maar de schade die ze aan het menselijk lichaam toebrengen, is een hoge prijs om te betalen. Zelfs producten met een ‘organisch’, ‘groen’ of ‘natuurlijk’ label of certificering kunnen nog steeds luchtverontreinigende stoffen uitstoten die schadelijk kunnen zijn.

Het gebruik van niet-toxische, echt natuurlijke reinigingsmiddelen zal uw risico op blootstelling aan schadelijke chemicaliën aanzienlijk verminderen, terwijl uw huis gezond, schoon en ontsmet blijft. Het goede nieuws is dat je alleen acht hoofdbestandelen nodig hebt die waarschijnlijk nu al in je voorraadkast liggen:

 • Natriumcarbonaat(Baking Soda)
  – Zachte, krasvrije scrub
  – Ovenreiniger
  – Afvoer schoonmaker
  – Tapijt deodorant
  – Kattenbak deodorant
 • Castilië zeep
  – Wasmiddel
  – Badzeep
  – Allesreiniger voor thuis
  – Douchereiniger
 • Kokosolie
  – Antivirale, antibacteriële en schimmeldodende reinigingsoplossingen
  – Schone houten meubels
  – Ontsmet houten snijplanken
  – Gebruik in plaats van WD-40 om piepende scharnieren enz. te smeren.
  – Bevochtig lederwaren (in plaats van leerconditioner)
 • Etherische oliën (citrus is een goede keuze, maar eucalyptus, wierook, pepermunt en tea tree olie zijn ook lekker)
  – Algemene reiniger (toegevoegd aan water)
  Insectenwerend middel of “insectenspray” (voeg een paar druppels citrus-, eucalyptus-, wierook-, pepermunt- of theeboomolie toe aan – water en doe het in een spuitfles)
  – Kamerverfrisser
  – Zet in een diffuser tijdens ziekte (wierook reinigt de lucht, eucalyptus helpt bij het verlichten van verstopte hoofden)
  – Gebruik in zelfgemaakte waszeep
 • Waterstof peroxide
  – Algemene reinigingsoplossing
  Antibacteriële reiniger
  – Schone voedselbereidingsruimtes
 • Citroenen (schil en sap)
  – Koelkast schoonmaken en opfrissen
  – Afvalverwijdering reinigen en opfrissen
  – Kamerverfrisser
  – Schone snijplanken
  – Schoon koffiezetapparaat
  – Meubelwas
 • Ontsmettingsalcohol (wodka werkt ook)
  – Werkbladreinigers
  – Oppervlakken reinigen
 • Witte azijn
  – Desinfectiemiddel (vervolg met waterstofperoxide voor diepere desinfectie)
  – Glasreiniger
  Schone tegelvloeren en badkuip (mengen met zuiveringszout)
  – Allesreiniger voor werkbladen (behalve werkbladen van steen, marmer of graniet)
  Badkamer voegmiddel

Het gebruik van echt natuurlijke, niet-giftige schoonmaakmiddelen zal helpen om een ​​gezonder, schoner huis te houden.

Bronnen:

 


Bedankt voor het doneren aan Healthbytes.me

Healthbytes.me wil alle gulle lezers bedanken die de afgelopen weken een donatie hebben gedaan. Uw financiële steun heeft ons geholpen om onze berichtgeving voort te zetten over alles wat er wordt verzwegen door Big Pharma wereldwijd en ervoor te zorgen dat u op de hoogte blijft van de laatste ontwikkelingen. Healthbytes.me is al 8 jaar gratis, maar zonder de financiële steun van onze lezers zouden we u niet kunnen voorzien van eerlijk en accuraat nieuws en features over alles. Uw bijdragen maken dit mogelijk.

Heeft u nog geen donatie gedaan, maar wilt u dit wel doen, dan kan dat via

Ideal, creditcard, Crypto Valuta of Paypal.

Previous Dit is waarom bijenpollen als een goudmijn van voeding worden beschouwd
Next CDC verwijdert kritieke informatie van haar website over mRNA COVID-shot spike-eiwitten

About author

redactie
redactie 4499 posts

De Health Bytes redactie houdt al sinds 2014 de vinger aan de pols van zowel Big Pharma als de alternatieve geneeskunde en publiceert al die zaken die men onder het tapijt probeert te vegen. Dat heeft ons 8 jaar lang aanvallen, hacks, censuur en bedreigingen opgeleverd. Dat deert ons niet en wij gaan stug door maar kunnen dat alleen met uw support! Overweeg daarom een kleine donatie zodat wij door kunnen gaan met de strijd!

You might also like

middeltjes

Kruiden die je geheugen verbeteren

Luister naar dit artikel *Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat

middeltjes

Hoe reinigt u uw dikke darm in 21 dagen met 2 goedkope maar krachtige ingrediënten?

Luister naar dit artikel *Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat

middeltjes

Kamperfoeliethee krachtig middel tegen griep

Luister naar dit artikel *Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat