Dit is waarom bijenpollen als een goudmijn van voeding worden beschouwd

Dit is waarom bijenpollen als een goudmijn van voeding worden beschouwd

Luister naar dit artikel

Een studie gepubliceerd in het tijdschrift Evidence-based Complementary and Alternative Medicine heeft bijenpollen een goudmijn van voeding genoemd vanwege de bioactieve verbindingen die antischimmel, antimicrobiële, antivirale, ontstekingsremmende, hepatoprotectieve, antikanker, immunostimulerende en lokale pijnstillende activiteiten.


Steun Health Bytes: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en de leugens aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden. Klik hier om te Doneren


Bijenpollen bevatten alle 22 bekende aminozuren, waaronder tryptofaan, fenylalanine, methionine, leucine, lysine, threonine, histidine, isoleucine en valine, die een belangrijke rol spelen bij een optimale groei en gezondheid.

Met ongeveer vijf keer meer aminozuren dan een gelijke portie rundvlees, melk, eieren of kaas, moeten bijenpollen in het dieet worden opgenomen vanwege hun vitale betrokkenheid bij “genexpressie, celsignaleringsroutes, spijsvertering en opname van voedingsstoffen”, aldus een studie gepubliceerd in het tijdschrift Experimental Biology and Medicine (Maywood, NJ).

Bijenpollen bevatten meer dan 250 verschillende flavonoïden (bijv. kaempferol, isorhamnetine en quercetine), fenolzuren (bijv. chlorogeenzuur), lipiden (bijv. triglyceriden, fosfolipiden), glutathion en andere fytonutriënten die essentieel zijn bij afweerreacties. Het bevat ook een breed scala aan vitamines die in perfecte verhoudingen bestaan, waaronder vitamine A, C, D, E en B-vitamines thiamine (B1), riboflavine (B2), niacine of niacinamide (B3), pantotheenzuur (B5), pyridoxine (B6), biotine (B7) en folaat (B9). Deze vitamines zijn zowel in water als in vet oplosbaar en werken vaak als enzymcofactoren.

Achtentwintig mineralen worden gevonden in bijenpollen en helpen bij het reguleren van enzymatische processen. Deze omvatten macronutriënten zoals calcium, fosfor, magnesium, natrium en kalium; en micronutriënten zoals zink, ijzer, koper, mangaan, silicium, molybdeen, kobalt, chroom, jodium, nikkel, boor en selenium.

Volgens een studie gepubliceerd in het tijdschrift Trends in Food Science and Technology bevatten bijenpollen gemiddeld 54,22 procent koolhydraten, 21,30 procent eiwitten (bijv. albumine, globulinen, glutelines, prolaminen en enzymen) en 5,31 procent lipiden als essentiële vetzuren ( bijvoorbeeld archaïsch, linolzuur, fosfolipiden en fytosterolen), die een sleutelrol spelen in verschillende lichaamsfuncties, waaronder hartgezondheid, kankerpreventie, cognitieve functie, huidgezondheid en obesitaspreventie.

Wetenschappelijk onderbouwde gezondheidsvoordelen van bijenpollen

Bijenpollen, erkend als “levengevend stof” door de oude Grieken, Egyptenaren en Chinese beoefenaars van natuurlijke geneeskunde, is een van de krachtigste en meest complete superfoods van Moeder Natuur die de algehele lichamelijke gezondheid en welzijn ondersteunen.

Ondersteunt een gezonde immuunfunctie

Een studie gepubliceerd in het Iraanse Journal of Allergy, Asthma and Immunology rapporteerde flavonoïden van bijenpollen als een therapeutisch middel bij allergische en immunologische aandoeningen.

Volgens een studie gepubliceerd in het tijdschrift Molecules staat quercetine in bijenpollen bekend om zijn antioxiderende activiteit bij het opruimen van radicalen en anti-allergische eigenschappen die worden gekenmerkt door stimulatie van het immuunsysteem, antivirale activiteit en remming van de afgifte van histamine.

Ondersteunt de gezondheid van het hart

Een studie gepubliceerd in het tijdschrift Nutrients meldde dat het aanvullen van diëten met polyfenolrijk ethanolextract van bijenpollen (EEP) resulteerde in een verlaging van het totale cholesterol- en triglycerideniveau. EEP beschermde kransslagaders door de ontwikkeling van atherosclerose aanzienlijk te beperken of het optreden ervan volledig te voorkomen. Bovendien beschermen antioxidanten in bijenpollen lipiden (bijvoorbeeld triglyceriden) tegen oxidatie. Wanneer lipiden oxideren, klonteren ze samen, waardoor de bloedvaten worden beperkt en het risico op hart- en vaatziekten toeneemt.

Ondersteunt de gezondheid van de lever

Resultaten van een studie gepubliceerd in het tijdschrift Nutrients meldden dat Schisandrachinensis-bijenpollen van de bloemen van S. chinensis, die op grote schaal wordt gekweekt in China, sterke antioxiderende eigenschappen heeft die leverschade kunnen voorkomen. Schisandrachinensis bijenpollenextract heeft niet-alcoholische leververvetting en darmmicrobiota-stoornis veroorzaakt door vetrijke diëten voorkomen.

Ondersteunt een gezonde huid en haar

Volgens Dr. Lars-Erik Essen, een Zweedse dermatoloog die pionier was in het gebruik van bijenproducten voor huidproblemen, bieden de hoge concentraties voedingsstoffen van bijenpollen een effectieve bescherming tegen uitdroging en injecteren ze nieuw leven in droge cellen. De huid wordt jonger, minder kwetsbaar voor rimpels, gladder en gezonder door het gebruik van honingbijpollen. Hij merkte ook op dat bijenpollen kunnen helpen bij de behandeling van acne, eczeem en vele andere huidaandoeningen.

Volgens een studie in het tijdschrift Molecules vergemakkelijkt bijenpollen het granulatieproces van brandwondengenezing en regenereert het beschadigde weefsels.

Bijenpollen worden ook gebruikt om shampoos en conditioners te produceren vanwege de talgbalancerende activiteit. Bijenpollen normaliseren de activiteit van talgklieren door de aanwezigheid van zink, methionine en fosfolipiden.

Bovendien versterken zwavelhoudende aminozuren (voornamelijk cysteïne) in bijenpollen de haarschachten. Bijenpollen worden ook toegevoegd aan antiroosshampoos omdat het de schimmelgroei beperkt en de jeuk van de hoofdhuid stopt.

Verbetert fysieke prestaties

Francis Huber, een gerenommeerde Duitse natuurwetenschapper, zei dat bijenpollen de “grootste bodybuilder” ter wereld zijn. Het is effectief in het stimuleren van het metabolisme van het lichaam, bevordert meer energie en verkort de hersteltijden na trainingen, deels dankzij het volledige spectrum van aminozuren.

De voedingsdiversiteit van bijenpollen maakt het een ideaal voedingssupplement om een uitgebalanceerd dieet te stimuleren. Je kunt heerlijke bijenpollen in goudkleurige korrels kopen en ze gewoon eten als een handvol zonnebloempitten of ze over je ontbijtgranen, yoghurt, salade of smoothies strooien. Het is ook verkrijgbaar als voedingssupplement.

Bekijk deze video over de ongelooflijke gezondheidsvoordelen van bijenpollen.

Bronnen:

PubMed.NCBI.NLM.NIH.gov 1

PubMed.NCBI.NLM.NIH.gov 2

BeeCulture.com

PubMed.NCBI.NLM.NIH.gov 3

NCBI.NLM.NIH.gov 1

PubMed.NCBI.NLM.NIH.gov 4

NCBI.NLM.NIH.gov 2

Journalism.co.UK

NCBI.NLM.NIH.gov 3

Tot Slot:

Big Pharma jaagt op websites zoals de onze en is daar zeer succesvol in. Meer dan 80% en de kennis daarin is reeds verwijderd van het web. Ook wij zijn hierop geen uitzondering en zijn om te overleven volledig afhankelijk van donaties van onze lezers. Laat de kennis over echte gezondheid niet verloren gaan! Indien u het belangrijk vindt wat wij doen overweeg dan ons te steunen met een donatie Zodat wij de praktijken van Big Pharma aan het licht kunnen blijven brengen!

Klik hier om te doneren, zodat wij ons staande kunnen houden tegen Big Pharma!

Previous 22 jaar te laat: zal de EPA eindelijk optreden tegen giftige chemicaliën in speelgoed?
Next Verwissel gevaarlijke huishoudelijke schoonmaakmiddelen voor deze 8 niet-toxische alternatieven

About author

redactie
redactie 4589 posts

De Health Bytes redactie houdt al sinds 2014 de vinger aan de pols van zowel Big Pharma als de alternatieve geneeskunde en publiceert al die zaken die men onder het tapijt probeert te vegen. Dat heeft ons 8 jaar lang aanvallen, hacks, censuur en bedreigingen opgeleverd. Dat deert ons niet en wij gaan stug door maar kunnen dat alleen met uw support! Overweeg daarom een kleine donatie zodat wij door kunnen gaan met de strijd!

You might also like

Natuurlijk

10 redenen om een Himalaya Zoutlamp in elke kamer van uw huis te plaatsen

Luister naar dit artikel Je weet niet wat je mist als je nog nooit een Himalaya zoutlamp hebt gehad. Het is net alsof je je raam continu open hebt staan

Natuurlijk

Ontgift uw longen: 8 must-do strategieën om uw ademhalingsproblemen te genezen

Luister naar dit artikel De belangrijkste functie van de longen is om zuurstof uit de omgeving te halen en over te brengen naar de bloedbaan. Ze zijn betrokken bij tal

Natuurlijk

Van het nemen van vitamine D-supplementen gedurende meerdere jaren is gevonden om mensen met kanker LANGER te helpen leven

Luister naar dit artikel Het regelmatig gebruiken van vitamine D-supplementen gedurende ten minste drie jaar kan het leven van mensen met kanker verlengen, suggereert een recente studie. Steun Health Bytes: alleen