Hoe een zelfgemaakt handdesinfecterend middel te maken

Hoe een zelfgemaakt handdesinfecterend middel te maken

Luister naar dit artikel

*Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat we doen!

Een paar extra voorzorgsmaatregelen nemen dit griepseizoen kan precies zijn wat de dokter voorschrijft. Laten we eerlijk zijn, het onderwijzen van de juiste handwasprotocollen staat niet precies op de prioriteitenlijst van ons kind. Dat is waarom handdesinfectiemiddelen de droom van elke moeder zijn geworden als het gaat om het schoonhouden van de handen van hun kinderen.

Het mooie van zelfgemaakte handreinigers is dat je creatief kunt worden met geuren met je favoriete etherische oliën. Een ingrediënt dat u niet wilt veranderen, is het gebruik van 90 procent isopropylalcohol. De reden waarom dit type ontsmettingsmiddel de voorkeur heeft, is dat ontsmettingsalcohol die alcohol bevat met ten minste 70% alcohol (voornamelijk ethylalcohol) een uitstekende antimicrobiële stof is en 30,9% van de bacteriën op handen doodt 30 seconden na het aanbrengen en 99,99% tot 99,999% in één minuut. Het heeft ook het vermogen om eiwitten te denatureren. De enige virussen die ze niet doden sommige veel voorkomende ziektekiemen zoals salmonella, e. Coli, MRSA (methicillineresistente Staphylococcus aureus) en norovirus.

Essentiële oliën hebben prachtige geneeskrachtige eigenschappen

Essentiële oliën worden beschouwd als het eerste medicijn van de mensheid en worden door de geschiedenis heen gebruikt voor het verlichten van symptomen van kwalen en aanvullende behandelingen. Het gebruik van etherische oliën voor medicinale doeleinden dateert van 4500 v.Chr. toen oude Egyptenaren ontdekten dat oliën en aromaten tegen ziekte konden worden gebruikt. Laten we die 4 dieven niet vergeten die een eenvoudige combinatie van plantaardige oliën hebben ontdekt toen de zwarte dood in heel Europa grote schade aanrichtte.

De Chinese geneeskunde concentreert zich ook op kruidenaftreksels en etherische oliën en dit medicijn krijgt eindelijk aandacht in de westerse wereld. Hoewel veel van de voordelen van etherische oliën nog niet klinisch zijn getest, is er de feedback die suggereert dat deze oliën gunstig kunnen zijn voor onze gezondheid bij correct gebruik.

Antibacterieel – Vanwege de toename van antibacteriële resistente ziekten wenden velen zich tot essentiële oliën zoals basilicum, cassia, kaneel, kruidnagel, cipres, eucalyptus, geranium, lavendel, citroen, marjolein, melaleuca, mirre, sinaasappel, oregano, pepermunt, rozemarijn , teatree en tijm.
Antiviraal – Oliën die zijn onderzocht om virale infecties te bestrijden, zijn onder andere: basilicum, cassia, kaneel, eucalyptus, wierook, citroen, citroengras, marjolein, Melaleuca, mirre, oregano en tijm.
Antimicrobieel – Sommige oliën met antimicrobiële werking helpen ook bij het bestrijden van bacteriën. Kruiden zoals lavendel, Melaleuca, geranium, citroen, eucalyptus, Ravensara, rozemarijn, kaneel, tijm.

Hier zijn enkele van onze favoriete combinaties van etherische olie en geur.

Bacterie-bestrijding: Als je hebt gehoord van de 4 dieven olie, dan weet je dat het potentieel heeft om bacteriën te bestrijden. Je zult dol zijn op deze geurcombinatie van 5 druppels kruidnagel, citroen, kaneel, eucalyptus, rozemarijn.

Kalmerend en preventief: dit is een van mijn favorieten en het kalmeert me altijd als ik het opdoe. Alles wat je nodig hebt is 10 druppels lavendelolie, 5 druppels citroenolie.

Schoon en eenvoudig: als je van klassiekers houdt, zul je deze geurcombinatie geweldig vinden. Alles wat je nodig hebt is 5 druppels citroenolie, 5 druppels grapefruitolie en 5 druppels tijmolie.

Zodra u uw eigen handdesinfecterend middel hebt gemaakt, zult u zien hoe kosteneffectief het is en voelt u zich opgelucht door de eenvoud van de ingrediënten.

Dit is wat je nodig hebt:

60 ml plastic spuitfles
aloë vera
90 procent isopropylalcohol
15 druppels van je favoriete etherische olie

Dat is het! Kun je het geloven?

Hoe een op alcohol gebaseerd handdesinfecterend middel te maken

16 gram isopropylalcohol
1 eetlepel pure aloë vera
15 druppels etherische oliën
Combineer alle ingrediënten in de plastic spuitfles en schud goed om te combineren. Pas de geur aan door meer etherische olie toe te voegen

Wat ik leuk vind aan dit zelfgemaakte handdesinfecterend middel is dat het geweldig ruikt, bacteriën en virussen bestrijdt en dat het aloë je handen verzorgt, zodat het huidreinigingsmiddel de huid niet uitdroogt. Probeer het vandaag nog en zie!

Bronnen:

Ready Nutrition


Bedankt voor het doneren aan Healthbytes.me

Healthbytes.me wil alle gulle lezers bedanken die de afgelopen weken een donatie hebben gedaan. Uw financiële steun heeft ons geholpen om onze berichtgeving voort te zetten over alles wat er wordt verzwegen door Big Pharma wereldwijd en ervoor te zorgen dat u op de hoogte blijft van de laatste ontwikkelingen. Healthbytes.me is al 8 jaar gratis, maar zonder de financiële steun van onze lezers zouden we u niet kunnen voorzien van eerlijk en accuraat nieuws en features over alles. Uw bijdragen maken dit mogelijk.

Heeft u nog geen donatie gedaan, maar wilt u dit wel doen, dan kan dat via

Ideal, creditcard, Crypto Valuta of Paypal.

Previous Nieuwe studie toont aan dat het drinken van zuivelmelk het risico op borstkanker zou kunnen verhogen
Next Populaire pijnstiller veroorzaakt 20 procent van levertransplantaties

About author

redactie
redactie 4487 posts

De Health Bytes redactie houdt al sinds 2014 de vinger aan de pols van zowel Big Pharma als de alternatieve geneeskunde en publiceert al die zaken die men onder het tapijt probeert te vegen. Dat heeft ons 8 jaar lang aanvallen, hacks, censuur en bedreigingen opgeleverd. Dat deert ons niet en wij gaan stug door maar kunnen dat alleen met uw support! Overweeg daarom een kleine donatie zodat wij door kunnen gaan met de strijd!

You might also like

middeltjes

Je longen reinigen in slechts 3 dagen hoe doe je dat? Nou zo dus!

Luister naar dit artikel *Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat

middeltjes

10 GEWELDIGE voordelen van kokosolie, waarvan sommige je misschien zullen verbazen

Luister naar dit artikel *Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat

middeltjes

Hoe je hersenen te trainen om in 60 seconden in slaap te vallen

Luister naar dit artikel *Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat