Zuigelingen, jonge kinderen krijgen eindelijk verlichting van de vreselijke jeuk van eczeem

Zuigelingen, jonge kinderen krijgen eindelijk verlichting van de vreselijke jeuk van eczeem

Luister naar dit artikel

Het eerste onderzoek naar de behandeling van matig tot ernstig eczeem bij zuigelingen en kinderen van 6 maanden tot 5 jaar met een biologisch geneesmiddel (monoklonaal antilichaam) in plaats van immuunonderdrukkende medicijnen, toont aan dat het geneesmiddel zeer effectief was in het verminderen van de tekenen en symptomen van matige tot ernstig eczeem, rapporteren onderzoekers die betrokken zijn bij een nieuwe multi-site internationale fase III-studie onder leiding van Northwestern Medicine.


Steun Health Bytes: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en de leugens aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden. Klik hier om te Doneren


Een 16-weekse kuur met dupilumab, een medicijn dat zich richt op een belangrijke immuunroute bij allergieën, resulteerde in meer dan de helft van de kinderen met ten minste 75% vermindering van tekenen van eczeem en zeer significante vermindering van jeuk met verbeterde slaap.

Dit is de eerste grootschalige, gerandomiseerde, placebo-gecontroleerde studie van een monoklonaal antilichaam bij elke huidziekte, inclusief eczeem, bij kinderen vanaf 6 maanden. De studie, die 31 locaties in Europa en Noord-Amerika omvatte, is op 15 september gepubliceerd in The Lancet.

“Kleuters die constant aan het krabben zijn, meerdere keren per nacht wakker zijn met hun ouders, prikkelbaar zijn en aanzienlijk beperkt in hun vermogen om te doen wat andere kinderen van hun leeftijd kunnen doen, verbeterden in de mate dat ze de hele nacht doorslapen, hun persoonlijkheid veranderen en weer normaal te kunnen leven, zoals baby’s en kinderen zouden moeten, “zei hoofdonderzoeksauteur Dr. Amy Paller, voorzitter van de dermatologie aan de Northwestern University Feinberg School of Medicine en een behandelend arts bij Ann & Robert H. Lurie Children’s Hospital in Chicago.

Eczeem, ook bekend als atopische dermatitis, is een chronische inflammatoire huidaandoening die wordt gekenmerkt door een rode, droge, vaak sijpelende huid en jeuk die het leven van getroffen patiënten en hun families diepgaand kan beïnvloeden.

Naar schatting 19% of meer van alle kinderen jonger dan 6 jaar heeft eczeem en 85 tot 90% van de personen die in het algemeen met eczeem worden getroffen, begint de ziekte tijdens de eerste vijf levensjaren.

De slopende jeuk van de kinderen leidt tot slaapstoornissen, een slechte neurocognitieve ontwikkeling en gemiddeld een volledige nachtrust per week.

“Het vermogen om dit medicijn te nemen zal de kwaliteit van leven van zuigelingen en jonge kinderen die enorm lijden aan deze ziekte aanzienlijk verbeteren,” zei Paller. “Atopische dermatitis of eczeem is zoveel meer dan alleen jeukende huid. Het is een verwoestende ziekte. De kwaliteit van leven met ernstig eczeem – niet alleen voor het kind maar ook voor de ouders – staat gelijk aan veel levensbedreigende ziekten.”

Als resultaat van deze studie is dit medicijn nu beschikbaar voor zuigelingen en kleuters vanaf de leeftijd van 6 maanden. Het heeft “een uitstekend veiligheidsprofiel” en vereist zelfs geen laboratoriumtests voordat de medicatie wordt gestart, zei Paller.

Hoewel de helft tot tweederde van de jonge kinderen met eczeem milde symptomen heeft, die kunnen worden behandeld met steroïde zalf en vochtinbrengende crèmes, heeft de resterende derde of meer een matige tot ernstige ziekte en vereist een agressievere behandeling.

“Tot nu toe hebben we alleen maar immuunonderdrukkende medicijnen gehad, zoals orale steroïden, die we bij kinderen proberen te vermijden, omdat ze gepaard gaan met zoveel bijwerkingen en daarom geen voorkeursbehandeling zijn voor een chronische huidziekte,” zei Paller. “De mogelijke langetermijnimpact op de ontwikkeling van het immuunsysteem bij jonge kinderen is ook een punt van zorg met deze immunosuppressiva.”

In de afgelopen jaren is er een nieuw medicijn beschikbaar gekomen, dupilumab genaamd, het eerste “biologische” medicijn om eczeem op een gerichte manier te behandelen, wat betekent dat een beperkte aanval op wat wetenschappers hebben gevonden wat de manifestaties van de ziekte in de huid veroorzaakt . Dit medicijn bleek effectief en veilig te zijn in onderzoeken met volwassenen, vervolgens met adolescenten en vervolgens met andere schoolgaande kinderen.

“Maar de groep waarin we ons het meest zorgen maken over de veiligheid – die onder de 5 jaar – was niet getest en kon dit medicijn niet krijgen”, zei Paller.

De ouder of een zorgverlener geeft het kind maandelijks een injectie om de medicatie toe te dienen.

“Het effect voor de meeste van deze jongere kinderen is dramatisch en minstens zo goed als we hebben gezien met de risicovolle immunosuppressieve medicijnen,” zei Paller.

Potentieel extra voordeel door de behandeling van bijbehorende allergieën

Dit medicijn is ook effectief gebleken voor de behandeling van astma, gastro-intestinale manifestaties van allergie en andere door allergie veroorzaakte problemen, maar is nog niet goedgekeurd voor deze indicaties bij zuigelingen en jonge kinderen.

In feite had 66% van de kinderen in deze studie hun eczeem ontwikkeld tijdens de eerste zes maanden van hun leven en tegen de tijd dat met dupilumab werd begonnen, had meer dan 80% al minstens één allergische aandoening ontwikkeld, zoals astma of voedselallergie .

“Door agressiever te behandelen om de activering van het immuunsysteem bij deze jonge kinderen met vroeg, ernstig eczeem te kalmeren, kunnen we ook het risico verminderen dat ze een reeks allergische problemen ontwikkelen, waardoor hun leven verandert en verder gaat dan het verbeteren van eczeem,” zei Paller. “Deze bijbehorende allergische problemen beginnen meestal nadat het eczeem is begonnen.”

Kinderen werden gerandomiseerd om gedurende 16 weken elke vier weken een placebo-injectie of dupilumab (dosering op basis van gewicht) te krijgen. Alleen kinderen die niet adequaat reageerden op actuele medicatie mochten zich inschrijven, en ze moesten van een hoge ernst zijn, zelfs met de actuele medicatie.

Als resultaat van de studie, zei Paller, kunnen wetenschappers en artsen de relaties tussen eczeem en een verscheidenheid aan allergische aandoeningen beter gaan begrijpen en kunnen ze de mogelijkheid overwegen om dit medicijn te gebruiken voor andere aandoeningen die deze zeer jonge kinderen treffen.

De proef werd gesponsord door Regeneron Pharmaceuticals, Inc. en Sanofi, die gezamenlijk dupilumab ontwikkelden.

Bronnen: Northwestern University

  1. Amy S Paller, Eric L Simpson, Elaine C Siegfried, Michael J Cork, Andreas Wollenberg, Peter D Arkwright, Weily Soong, Mercedes E Gonzalez, Lynda C Schneider, Robert Sidbury, Benjamin Lockshin, Steven Meltzer, Zhixiao Wang, Leda P Mannent, Nikhil Amin, Yiping Sun, Elizabeth Laws, Bolanle Akinlade, Myles Dillon, Matthew P Kosloski, Mohamed A Kamal, Ariane Dubost-Brama, Naimish Patel, David M Weinreich, George D Yancopoulos, John T O’Malley, Ashish Bansal, Amber Pepper, Amy S Paller, Benjamin Lockshin, David Cohen, David Pariser, Elaine C Siegfried, Eric L Simpson, Jeffrey Leflein, Jeffrey Weinberg, John Browning, Joyce Teng, Lara Wine Lee, Lawrence Sher, Lucia Diaz, Lynda Schneider, Mercedes E Gonzalez, Ned Rupp, Peck Ong, Robert Cartwright, Robert Sidbury, Weily Soong, Andreas Pinter, Andreas Wollenberg, Christina Schnopp, Michael J Cork, Peter D Arkwright, Anna Korkosz, Dorota Bystrzanowska, Ewa Sygula, Jacek Zdybski, Kamila Padlewska. Dupilumab in children aged 6 months to younger than 6 years with uncontrolled atopic dermatitis: a randomised, double-blind, placebo-controlled, phase 3 trialThe Lancet, 2022; 400 (10356): 908 DOI: 10.1016/S0140-6736(22)01539-2

Tot Slot:

Big Pharma jaagt op websites zoals de onze en is daar zeer succesvol in. Meer dan 80% en de kennis daarin is reeds verwijderd van het web. Ook wij zijn hierop geen uitzondering en zijn om te overleven volledig afhankelijk van donaties van onze lezers. Laat de kennis over echte gezondheid niet verloren gaan! Indien u het belangrijk vindt wat wij doen overweeg dan ons te steunen met een donatie Zodat wij de praktijken van Big Pharma aan het licht kunnen blijven brengen!

Klik hier om te doneren, zodat wij ons staande kunnen houden tegen Big Pharma!

Previous COVID-injecties hebben veel meer doden veroorzaakt dan alle andere vaccins samen in 21 jaar
Next Hoe India vecht tegen Bill Gates en Vaxx-blessures

About author

redactie
redactie 4593 posts

De Health Bytes redactie houdt al sinds 2014 de vinger aan de pols van zowel Big Pharma als de alternatieve geneeskunde en publiceert al die zaken die men onder het tapijt probeert te vegen. Dat heeft ons 8 jaar lang aanvallen, hacks, censuur en bedreigingen opgeleverd. Dat deert ons niet en wij gaan stug door maar kunnen dat alleen met uw support! Overweeg daarom een kleine donatie zodat wij door kunnen gaan met de strijd!

You might also like

Onderzoek

Onderzoek: Planten Genezen Kanker, niet Chemicaliën

Luister naar dit artikel Bij de meeste is het onbekend, dat een Copernicaanse revolutie al heeft plaatsgevonden bij kanker theorieën. Vandaag de dag, duidt het gewicht van het bewijsmateriaal erop

Onderzoek

De kleinste injecteerbare chip ooit verwijst naar een nieuwe vorm van cybernetische geneeskunde

Luister naar dit artikel Bent u klaar voor deze nieuwe microchip die via een injectienaald in uw lichaam kan worden geïmplanteerd om onder andere uw interne lichaamstemperatuur via ultrasone golven

Nieuws

Weer een ander medicijn dat gevaarlijker is dan de aandoening dat het behandelt: Bloedverdunnende medicijnen verhogen het risico op interne bloedingen en meer…

Luister naar dit artikel Het gebruik van antitrombotische of bloedverdunnende medicijnen bleek het risico op hematurie of de aanwezigheid van bloed in de urine en andere gerelateerde complicaties te verhogen.