Weer een ander medicijn dat gevaarlijker is dan de aandoening dat het behandelt: Bloedverdunnende medicijnen verhogen het risico op interne bloedingen en meer…

Weer een ander medicijn dat gevaarlijker is dan de aandoening dat het behandelt: Bloedverdunnende medicijnen verhogen het risico op interne bloedingen en meer…

Luister naar dit artikel

Het gebruik van antitrombotische of bloedverdunnende medicijnen bleek het risico op hematurie of de aanwezigheid van bloed in de urine en andere gerelateerde complicaties te verhogen. Een studie gepubliceerd in het Journal of the American Medical Association (JAMA) vond dat antitrombotische medicijnen zoals warfarine en aspirine nadelige gezondheidsproblemen kunnen veroorzaken.


Steun Health Bytes: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en de leugens aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden. Klik hier om te Doneren


Bij de studie waren 2.518.064 personen betrokken in Ontario, Canada, in de leeftijd van 66 jaar en ouder. Onderzoekers onder leiding van Robert K. Nam, MD van de Universiteit van Toronto, Sunnybrook Health Sciences Center, verzamelden patiëntgegevens, waaronder de leeftijd van de patiënt, geslacht, comorbiditeit (aanwezigheid van twee chronische aandoeningen), en pre-existente urologische aandoeningen en hematuratuur. gerelateerde complicaties bij patiënten die antitrombotische medicijnen gebruiken.

Van de totale bevolking zoals hierboven vermeld, ontvingen 808.897 personen met een gemiddelde leeftijd van 72 jaar ten minste één recept voor een antitrombotische medicatie gedurende een periode van 12 jaar (2002 tot 2014). Uit de follow-up van de gegevensverzameling blijkt dat de hematuriegerelateerde complicaties 124 gebeurtenissen per 1000 persoonsjaren waren bij patiënten die actief werden blootgesteld aan de geneesmiddelen, tegen 80 gevallen bij patiënten die helemaal niet waren blootgesteld. Deze aan hematurie gerelateerde complicaties werden gedefinieerd als bezoeken aan spoedeisende hulpafdelingen, ziekenhuisopnames of een urologische procedure voor het onderzoeken of beheren van grove hematurie. De onderzoekers betogen dat, aangezien de totale populatie voornamelijk uit oudere volwassenen bestond, deze bevindingen mogelijk niet van toepassing zijn op jongere mensen.

Antitrombotische medicatie verminderen de vorming van bloedstolsels (trombi). Het wordt over het algemeen gebruikt voor het behandelen of voorkomen van  gevaarlijk bloedstolsel (acute trombus). Er zijn verschillende soorten antitrombotische medicatie, waarvan sommige anticoagulantia, anti-plaatjesmiddelen en fibrinolytica bevatten. Van deze chemische geneesmiddelen is bekend dat ze bij de mens sommige bijwerkingen veroorzaken, waaronder koorts, neusbloedingen, bloedend tandvlees, bloed ophoesten, krampen, misselijkheid, braken, bloed in de urine, diarree, bloed in de ontlasting, huiduitslag, ernstige bloeduitstortingen en onverwachte bloedingen. gewichtsverlies. Sommige namen van geneesmiddelen die antithrombotische middelen bevatten, zijn heparines, Xarelto, Plavix, Lovenox, Activase, Aspirin Cardio, Effient, Pletal, Angiomax en Fragmin.

Hematurie is de aanwezigheid van rode bloedcellen (erythrocyten) in de urine. Bruto hematurie is in feite een grote hoeveelheid rode bloedcellen in de urine en wordt meestal gezien met het blote oog. Schade aan de nieren en de urinewegen kan resulteren in een bloedlek in de urine, dus hematurie. Sommige aandoeningen kunnen hematurie veroorzaken, zoals de aanwezigheid van nierstenen, urineweginfectie (UTI), pyelonefritis (infectie van de nieren), polycystische nierziekte, trauma aan het urinestelsel en krachtige lichaamsbeweging. Nier- of blaaskanker kan ook hematurie veroorzaken, vooral bij personen met risicofactoren zoals mannelijk geslacht, leeftijd ouder dan 35 jaar en voorgeschiedenis van roken, chronische blaasontsteking en beroepsmatige blootstelling aan toxische chemicaliën.

De behandeling van hematurie hangt grotendeels af van de oorzaken. Artsen zullen antibiotica voorschrijven om een urineweginfectie te verwijderen, in andere gevallen kan shock-therapie om de blaas te verbreken of nierstenen hematurie stoppen. Er zijn echter natuurlijke behandelingen die kunnen helpen bij hematurie en de complicaties ervan. Sommige hiervan zijn:

Cranberrysap – Amerikaanse veenbessen staan bekend om hun antibioticakarakteristieken en voorkomen dat bacteriën aan de wanden van de blaas blijven kleven.

Voedingsmiddelen rijk aan vitamine C – Consumeer vitamine C-rijk voedsel om je immuunsysteem te stimuleren, zoals kiwi’s, guaves, paprika’s, aardbeien en papaja.

Zuiveringszout – Dit is ook zeer nuttig bij de behandeling van hematurie. Neem acht ons water en voeg er een halve eetlepel bakpoeder in. Meng goed en drink dit mengsel. Dit huismiddeltje zal schimmelinfecties en urineweginfectie bestrijden.

Al met al waarschuwen onderzoekers dat het nemen van te veel antithrombotische medicijnen gedurende lange tijd chronische gezondheidsproblemen kan veroorzaken, en niet alleen hematurie.

Tot Slot:

Big Pharma jaagt op websites zoals de onze en is daar zeer succesvol in. Meer dan 80% en de kennis daarin is reeds verwijderd van het web. Ook wij zijn hierop geen uitzondering en zijn om te overleven volledig afhankelijk van donaties van onze lezers. Laat de kennis over echte gezondheid niet verloren gaan! Indien u het belangrijk vindt wat wij doen overweeg dan ons te steunen met een donatie Zodat wij de praktijken van Big Pharma aan het licht kunnen blijven brengen!

Klik hier om te doneren, zodat wij ons staande kunnen houden tegen Big Pharma!

Previous Zonnebrandcrème vermoord mensen; Wetenschappers zeggen nu dat zonlichtgebrek dodelijk is, waardoor tientallen jaren van propaganda door de giftige zonnebrandindustrie van tafel wordt geveegd!
Next Artsen geven toe dat vaccins schadelijk zijn en zetten ons immuunsysteem tegen ons op!

About author

redactie
redactie 4593 posts

De Health Bytes redactie houdt al sinds 2014 de vinger aan de pols van zowel Big Pharma als de alternatieve geneeskunde en publiceert al die zaken die men onder het tapijt probeert te vegen. Dat heeft ons 8 jaar lang aanvallen, hacks, censuur en bedreigingen opgeleverd. Dat deert ons niet en wij gaan stug door maar kunnen dat alleen met uw support! Overweeg daarom een kleine donatie zodat wij door kunnen gaan met de strijd!

You might also like

Nieuws

Ebolavaccin wordt getest op mensen

Luister naar dit artikel De Amerikaanse farmareus Johnson &Johnson is gestart met het testen van zijn preventief ebolavaccin op mensen. Het vaccin is ontwikkeld door Janssen Pharmaceutical Companies, het Belgische

Onderzoek

Nieuwe studie onthult hoe chemotherapie slapende kankercellen doet ontwaken

Luister naar dit artikel Er is veel discussie over de vraag of chemotherapie veilig, effectief en het risico waard is. Hoewel de medische gemeenschap verdeeld lijkt over de veronderstelde voordelen

Onderzoek

Eenzaamheid is net zo slecht als niet sporten of ongezond eten

Luister naar dit artikel Eenzaamheid vergroot de kans op een hartaanval en kanker aanzienlijk, waarschuwen wetenschappers. Het ontbreken van een netwerk van vrienden en familie is net zo slecht voor