De kleinste injecteerbare chip ooit verwijst naar een nieuwe vorm van cybernetische geneeskunde

De kleinste injecteerbare chip ooit verwijst naar een nieuwe vorm van cybernetische geneeskunde

Luister naar dit artikel

*Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat we doen!

Bent u klaar voor deze nieuwe microchip die via een injectienaald in uw lichaam kan worden geïmplanteerd om onder andere uw interne lichaamstemperatuur via ultrasone golven uit te zenden? De mensen achter dit soort technologische “doorbraken” hebben misschien goede bedoelingen, maar ze helpen om de weg vrij te maken voor een groeiende biomedische veiligheidsstaat waar iedereen digitaal is verbonden met een bewakings- / controleraster via technologie die in je lichaam is geïmplanteerd. De reguliere media en hun feitencontrolerende leger zullen zeggen dat dit een complottheorie is, maar deze ontwikkeling en vele andere die al bestaan, bewijzen dat dit een feit is, geen theorie!

Interessante techniek – Elektronica wordt onmerkbaar klein en opent nieuwe wegen voor medische technologie om geavanceerde bewakings- en behandelingsapparatuur in ons lichaam te plaatsen. En de ingenieurs van Columbia University hebben zojuist een nieuwe en revolutionaire versie hiervan gedemonstreerd, waardoor ‘s werelds kleinste single-chip-systeem dat ooit is ontwikkeld, volgens een recente studie gepubliceerd in het tijdschrift Science Advances.

En, cruciaal, de kleine nieuwe chip kan worden geïmplanteerd via een injectienaald om de interne lichaamstemperatuur te meten, en mogelijk nog veel meer.

Een kleine computerchip werd in zeven muizen tegelijk geïmplanteerd

Het implantaat dat door de ingenieurs van Columbia is gemaakt, is recordbrekend klein, maar het is ook baanbrekend in het bestaan van een volledig functioneel elektronisch circuit met een totaal volume van minder dan 0,1 kubieke millimeter. Met andere woorden, het heeft de grootte van een huisstofmijt, om nog maar te zwijgen van veel compacter dan ‘s werelds kleinste computer, een kubusvormig apparaat dat precies 0,01 inch (0,3 mm) aan elke kant is. De kleinere, nieuwe chip is alleen zichtbaar met een microscoop en verlegde de grenzen in het ontwerpen van stroomvoorziening en communicatief vernuft.

Typisch, kleine elektronica is voorzien van radiofrequente (RF) modules die in staat zijn om elektromagnetische signalen te verzenden en te ontvangen, deze methode genereert golflengten die te groot zijn om afkomstig te zijn van apparaten die zo klein zijn als de nieuwe. Als alternatief zijn ultrasone golflengten veel kleiner bij specifieke frequenties omdat de geluidssnelheid veel langzamer is dan de lichtsnelheid waarmee alle elektromagnetische golven bewegen. Bijgevolg integreerde het team van Colombiaanse ingenieurs een piëzo-elektrische transducer die kan functioneren als een “antenne” voor draadloze communicatie en voeding met behulp van ultrasone golven.

Wanneer het is ingebouwd met een temperatuursensor met laag vermogen om de chip om te zetten in een realtime temperatuursonde, heeft het apparaat de mogelijkheid om de lichaamstemperatuur te bewaken, naast kleine temperatuurschommelingen die verband houden met het therapeutische gebruik van echografie. In het onderzoek werd de proof-of-concept van het implantaat uitgevoerd op levende muizen, waarbij het gebruik maakte van echografische neurostimulatie. Dit omvatte het implanteren van maximaal zeven muizen tegelijk met intramusculaire injectie via een injectiespuit.

De injecteerbare chip zou kunnen dienen als een ‘vroegtijdig waarschuwingssysteem’ voor toekomstige uitbraken

Dergelijke kleine chips kunnen ook in het menselijk lichaam worden geïmplanteerd en vervolgens via echografie draadloos gemeten informatie en gegevens communiceren. Zoals het apparaat staat, kan het alleen de lichaamstemperatuur meten, maar het kan uiteindelijk ook de ademhalingsfunctie, glucosespiegels en bloeddruk controleren. “We wilden zien hoe ver we de grenzen konden verleggen van hoe klein we een functionerende chip konden maken”, zei Ken Shepard, leider van de Columbia-studie, in een rapport van New Atlas. “Dit is een nieuw idee van‘ chip als systeem ’- dit is een chip die alleen, met niets anders, een volledig functionerend elektronisch systeem is.”

Bronnen: Interesting Engineering

Tot Slot…:

Het mag duidelijk zijn de alternatieve media de “gebeten hond” is omdat daar de informatie wordt gepubliceerd die niet de opgelegde verhaallijn volgt die de overheid wil dat we zien, lezen en horen. Deze media outlets lopen niet aan de leiband van vadertje staat en vormen daarom een bedreiging voor de status quo. Daarom doen overheden samen met de Big Tech corporaties er alles aan om deze het zwijgen op te leggen. Google werkt gedwee mee om deze outlets, ja ook die van ons te begraven in de zoek resultaten of domweg eruit te verwijderen, Facebook verwijderd op grote schaal hun content, verband ze van het platform of knijpt gewoon hun bereik af tot een niveau dat het vrijwel niet meer op het netvlies komt van gebruikers van het platform. Twitter voert een soortgelijk beleid met bans, schaduwbans en YouTube volgt dat voorbeeld in het extreme en houdt ten tijde van dit schrijven heuse zuiveringen van hun platform.

Indien u net als wij het belangrijk vindt om te strijden tegen censuur, onderdrukking en met name de onderdrukking van de alternatieve media in Nederland help ons dan met een donatie Geef dan gul!

Klik hier om te doneren

Previous "100% effectief in het voorkomen van ziekenhuisopname en overlijden": het hergebruikte geneesmiddel Fluvoxamine is een belofte voor de behandeling van COVID-19
Next Wereldberoemde conventionele Arts haalt uit naar de COVID VACCINS

About author

redactie
redactie 4445 posts

De Health Bytes redactie houdt al sinds 2014 de vinger aan de pols van zowel Big Pharma als de alternatieve geneeskunde en publiceert al die zaken die men onder het tapijt probeert te vegen. Dat heeft ons 8 jaar lang aanvallen, hacks, censuur en bedreigingen opgeleverd. Dat deert ons niet en wij gaan stug door maar kunnen dat alleen met uw support! Overweeg daarom een kleine donatie zodat wij door kunnen gaan met de strijd!

You might also like

Overig

Voor medicijnen resistente superbacterie verspreidt zich wereldwijd

Luister naar dit artikel *Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat

Onderzoek

Britse wetenschappers: “Wij denken suikerziekte te kunnen bestrijden met cannabis”

Luister naar dit artikel *Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat

Overig

De nieuwe schijf van vijf: oude wijn in nieuwe zakken

Luister naar dit artikel *Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat