Onderzoek: Planten Genezen Kanker, niet Chemicaliën

Onderzoek: Planten Genezen Kanker, niet Chemicaliën

Luister naar dit artikel

*Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat we doen!

Bij de meeste is het onbekend, dat een Copernicaanse revolutie al heeft plaatsgevonden bij kanker theorieën. Vandaag de dag, duidt het gewicht van het bewijsmateriaal erop dat planten en niet chemicaliën de oplossing zijn voor het omkeren van de wereldwijde kankerepidemie.

Ons begrip van wat de oorzaak is van kanker, heeft iets ondergaan wat lijkt op een Copernicaanse revolutie in de afgelopen tien jaren. Biologisch fatalisme is de overheersende kracht in de geneeskunde van de afgelopen halve eeuw geweest, waar de meeste omstandigheden waaronder kanker werden geloofd voorbestemd te zijn ‘in de genen’, en daarom. In plaats van te zoeken naar oorzaak en resolutie van de ziekte (RCRD), legden we ons toe op het vroegtijdig opsporen ervan en in het geval van kanker, (zelfs als het goedaardig was), voerden we oorlog ertegen, letterlijk met behulp van wapens hoogwaardige materialen (mosterd gas- en van nucleaire materialen afgeleide stoffen). Nu echter, in dit post-genoom tijdperk, zijn de factoren hierboven (epi-) de controle van de genen – epigenetische factoren het middelpunt; deze omvatten milieu-risico’s, stress, nutritionele factoren, en diverse op lifestyle-gebaseerde variabelen die binnen de werkingssfeer van onze controle en wil, en die zijn vaak omkeerbaar.

Met andere woorden, onder kanker wordt nu verstaan een epigenetische stoornis, een directe en zelfs adaptieve respons op de post-industriële, carcinogeen verzadigde omgeving, naast een voeding van faux, veelal chemisch geproduceerd “voedsel” produceren met elkaar een milieu, een ‘innerlijke terrein in het lichaam ideaal voor de promotie van kanker.

Sterker nog, in een nieuwe studie gepubliceerd in het tijdschrift Food and Chemical Toxicology getiteld, “Het gebruik van plantaardige bioactieve stoffen om kanker stamcellen aan te vallen en het moduleren van de tumor micro-omgeving,” merkt de auteur de krachtige implicaties op van dit nieuwe epigenetische uitzicht op kanker:

“Een belangrijk aspect dat in aanmerking moet worden genomen is dat epigenetische veranderingen eventueel door het modificeren van epigenetische factoren zoals dieet en de levensstijl kunnen worden teruggedraaid. Tegenwoordig is identificatie van deze factoren cruciaal voor epigenetisch gebaseerde ziektes, om deze te voorkomen en doeltreffender interventie en antikanker strategieën te ontwikkelen.”

Bovendien wordt opgemerkt dat de natuurlijke interventies (na talloze millennia van wereldwijd gebruik), terug zijn op het voorfront van medische interventie:

“Vrijwel alle voedingsverbindingen bezitten de slagkracht op epigenetisch niveau om kankercellen te beïnvloeden, en aldus kunnen ze de epigenoom in een positieve of negatieve manier beïnvloeden. Bijzonder plantaardige afgeleide verbindingen, zoals polyfenolen, het vermogen om negatieve epigenetische mutaties te keren in kankercellen en de mutatie tot tumorgenese progressie te remmen, het metastatische proces te voorkomen of om kankercellen te sensibiliseren voor chemo en radiotherapie (Vanden Berghe, 2012). ”

De nieuwe studie wees op de volgende punten, de gevolgen voor de toekomst van de behandeling van kanker zijn echt revolutionair:

– Kanker stamcellen (CSC) zijn chemo-radiotherapie bestendig, waardoor de tumor recidief is.

– CSC’s zijn bekend te verblijven binnen specifieke hypoxische en zure tumor niches.

– Phytocompounds beïnvloeden CSC zelf-vernieuwing, het metabolisme en de micro-omgeving.

– Phytocompounds kunnen benut worden voor kankerpreventie en behandeling.

Zoals we uitvoerig hebben behandeld in eerdere berichten, toont de ontdekking van een subpopulatie binnen tumoren van cellen bekend als kanker stamcellen, dat onze halve eeuw oude oorlog tegen kanker, officieel in gebruik genomen in 1971 met Nixon’s ondertekening van de National Cancer Act, zeer misleid was.

Het idee dat kanker gewoon een bijproduct is van de cellen in het lichaam wat op hol slaat als gevolg van DNA-schade en klonaal repliceert via fundamenteel chaotisch – stochastische – processen, is in twijfel getrokken door de ontdekking dat de tumoren eigenlijk verfijnd zijn, hiërarchisch georganiseerde gemeenschappen die sterk intelligente uitdrukken, met op survival gebaseerd gedrag, zij het evolutionair van oude oorsprong.

Men ziet kanker als iets ‘je hebt of niet hebt,’ en het equivalent van besmetting met ‘terroristisch-achtige’ kankercellen die behandeld moet worden als een vijand en uitgewist met alle mogelijke middelen, ongeacht de bijkomende schade aan de patiënt.

De opkomst van de veel genuanceerdere op kanker stamcel gebaseerde perspectieven, neergeslagen voornamelijk door epigenetische factoren – bijvoorbeeld blootstelling aan chemische stoffen, voeding onverenigbaarheden, metabole acidose en lage zuurstof (hypoxie), biedt een veel belovend uitzicht op preventie en behandeling.

Als kanker niet iets is dat fatalistisch ‘gebeurt met het lichaam,’ vanwege ‘slechte’ geërfde genen doorgegeven door verre voorouders, maar iets is wat het lichaam  adaptief doet om antropogene uitzettingen die afwijken van miljoenen, zo niet miljarden jaren van lichamelijke prehistorie te overleven, ligt plotseling de oplossing voor het overwinnen van de snel groeiende, wereldwijde kanker epidemie in het terugwinnen en / of reproduceren van de ideale lichamelijke en psycho-spirituele omstandigheden binnen het lichaam dat niet meer bevorderlijk is voor het ontstaan van kanker.

Bron


Bedankt voor het doneren aan Healthbytes.me

Healthbytes.me wil alle gulle lezers bedanken die de afgelopen weken een donatie hebben gedaan. Uw financiële steun heeft ons geholpen om onze berichtgeving voort te zetten over alles wat er wordt verzwegen door Big Pharma wereldwijd en ervoor te zorgen dat u op de hoogte blijft van de laatste ontwikkelingen. Healthbytes.me is al 8 jaar gratis, maar zonder de financiële steun van onze lezers zouden we u niet kunnen voorzien van eerlijk en accuraat nieuws en features over alles. Uw bijdragen maken dit mogelijk.

Heeft u nog geen donatie gedaan, maar wilt u dit wel doen, dan kan dat via

Ideal, creditcard, Crypto Valuta of Paypal.

Previous OÓK DE BERICHTGEVING OVER RITALIN IS ‘ZORGWEKKEND
Next Aardappel Sap: een remedie voor enkele van de meest ernstige ziekten

About author

redactie
redactie 4499 posts

De Health Bytes redactie houdt al sinds 2014 de vinger aan de pols van zowel Big Pharma als de alternatieve geneeskunde en publiceert al die zaken die men onder het tapijt probeert te vegen. Dat heeft ons 8 jaar lang aanvallen, hacks, censuur en bedreigingen opgeleverd. Dat deert ons niet en wij gaan stug door maar kunnen dat alleen met uw support! Overweeg daarom een kleine donatie zodat wij door kunnen gaan met de strijd!

You might also like

Onderzoek

“Koffie en sigaretten helpen tegen parkinson”

Luister naar dit artikel *Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat

Onderzoek

Honderden huidige medische praktijken zijn waarschijnlijk ineffectief

Luister naar dit artikel *Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat

Onderzoek

Dit is precies de reden waarom Big Pharma zich zo fel verzet tegen medicinale cannabis

Luister naar dit artikel *Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat