Studie constateert: Vasten krachtiger dan sommige medicijnen op aarde

Studie constateert: Vasten krachtiger dan sommige medicijnen op aarde

Luister naar dit artikel

Vasten beschrijft de tijd die je doorbrengt zonder iets te eten of te drinken. Het schakelt de herstelmodus van uw lichaam in en helpt bij het herstellen van hormonale balans.


Steun Health Bytes: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en de leugens aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden. Klik hier om te Doneren


Een onderzoek op basis van dieren uit 2014 wees uit dat vasten de algehele gezondheid verbetert. Het regelt de bloeddruk, normaliseert de insulinegevoeligheid en vermindert ontstekingen. Intermitterend vasten optimaliseert de gezondheid en verlaagt het risico op het ontwikkelen van chronische aandoeningen.

Intermitterend vasten

Om dit te proberen, moet je zestien uur achter elkaar vasten en je maaltijden in een periode van acht uur rangschikken. Je moet je eten eten tussen de middag en 20:00 uur consumeren. Begin met dit schema en je zult geen problemen hebben terwijl je slaapt door de helft van het vasten.

Sommigen drinken graag koffie of thee.

Als het gaat om voedselkeuzes, moet u de inname van koolhydraten verlagen en meer gezonde vetten eten, zoals kokosolie, olijfolie, olijven, boter, eieren, avocado’s en noten. De enige uitdaging die dit type vasten met zich meebrengt, is het feit dat uw lichaam aan minder maaltijden moet wennen. De productie van ghreline (hongerhormoon) past zich aan uw behoeften en nieuwe schema aan.

Gezondheidsvoordelen

Verbetert biomarkers van een ziekte
Saldi ghrelin niveaus
Voorkomt / vermindert schade door vrije radicalen en ontstekingen
Verlaagt triglycerideniveaus
Verbetert geheugen en leervaardigheden
Bevordert gezond gewichtsverlies
Kalmeert de bijwerkingen van chemotherapie

1. Hersenen

Vasten is geweldig voor je hersenen omdat het neurogenese bevordert en de neuronale plasticiteit verbetert. Muizen die grote, niet-frequente maaltijden aten, betekenden een verbetering van hun hersengezondheid. Vasten stimuleert het onderhoud van neuronale paden en de hersenen kunnen zichzelf herstellen.

2. Gewichtsverlies

Je lichaam verbrandt vetten tijdens de vastenperiode en het heeft voldoende tijd om te herstellen.

Deze methode helpt je om vet te smelten en spiermassa gemakkelijk te vergroten zonder wijzigingen in je algehele dieet.

3. Levensduur

In 1945 ontdekten experts van de Universiteit van Chicago dat intermitterend vasten muizen helpt langer te leven. Het vertraagt de ontwikkeling van aandoeningen die de dood veroorzaken.

Een andere studie wees uit dat intermitterend vasten autofagie stimuleert en beschadigde spieren elimineert, inclusief die gerelateerd aan Alzheimer en Parkinson.

4. Chemo

Intermitterend vasten remt de groei van kankercellen bij muizen. Vasten verlicht de symptomen bij kankerpatiënten, waardoor hun tolerantie voor chemotherapie toeneemt. Dit verlaagt ook het risico op overlijden en verhoogt de genezing.

Tarwegras

Het verbetert de immuniteit en optimaliseert de gezondheid. Tarwegras heeft 90 mineralen, alle 17 aminozuren en vitamine A, C, E, I, K en B-complex.

Een ons tarwegras biedt dezelfde hoeveelheid voedingsstoffen. als twee pond groene groenten.

Bronnen:

www.newscientist.com
anyavien.com

Tot Slot:

Big Pharma jaagt op websites zoals de onze en is daar zeer succesvol in. Meer dan 80% en de kennis daarin is reeds verwijderd van het web. Ook wij zijn hierop geen uitzondering en zijn om te overleven volledig afhankelijk van donaties van onze lezers. Laat de kennis over echte gezondheid niet verloren gaan! Indien u het belangrijk vindt wat wij doen overweeg dan ons te steunen met een donatie Zodat wij de praktijken van Big Pharma aan het licht kunnen blijven brengen!

Klik hier om te doneren, zodat wij ons staande kunnen houden tegen Big Pharma!

Previous Baby had experimentele chirurgie om Spina Bifida te repareren terwijl hij nog in de baarmoeder was en werd gezond geboren
Next Vapen gekoppeld aan hersenschade, nauwe arteriën en ernstige longschade

About author

redactie
redactie 4589 posts

De Health Bytes redactie houdt al sinds 2014 de vinger aan de pols van zowel Big Pharma als de alternatieve geneeskunde en publiceert al die zaken die men onder het tapijt probeert te vegen. Dat heeft ons 8 jaar lang aanvallen, hacks, censuur en bedreigingen opgeleverd. Dat deert ons niet en wij gaan stug door maar kunnen dat alleen met uw support! Overweeg daarom een kleine donatie zodat wij door kunnen gaan met de strijd!

You might also like

Natuurlijk

5 medicinale planten die helpen om gewicht te verliezen

Luister naar dit artikel Sommige medicinale planten, zoals groene thee, rode thee, gember, paardenbloem en paardenstaart, hebben erg goede effecten op onze gezondheid, vooral als het aankomt op gewichtsverlies (zolang deze planten worden

Onderzoek

Slaap niet op je rechterzijde! Lees hier waarom het beter is om op linker te slapen

Luister naar dit artikel De mens slaapt gemiddeld zo’n 8 uur per dag, dat zorgt ervoor dat we ongeveer een derde van ons leven in bed spenderen. Sommige nachten slaap

Natuurlijk

Vitamine D-supplementen kunnen het risico op het ontwikkelen van geavanceerde kanker verminderen

Luister naar dit artikel Al vele jaren proberen onderzoekers het prikkelende verband tussen vitamine D en kanker vast te stellen. Epidemiologische studies hebben aangetoond dat mensen die in de buurt