5 medicinale planten die helpen om gewicht te verliezen

5 medicinale planten die helpen om gewicht te verliezen

Luister naar dit artikel

Sommige medicinale planten, zoals groene thee, rode thee, gember, paardenbloem en paardenstaart, hebben erg goede effecten op onze gezondheid, vooral als het aankomt op gewichtsverlies (zolang deze planten worden gecombineerd met een gezond dieet en dagelijkse beweging).
In dit artikel zullen we de voordelen uitleggen van medicinale planten, naast de beste manier om ze te gebruiken, zodat je beetje bij beetje gewicht kunt beginnen te verliezen zonder grote offers te maken. Volg deze tips en je zult die kilo’s gegarandeerd verliezen, terwijl je gezondheid erop vooruit gaat.


Steun Health Bytes: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en de leugens aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden. Klik hier om te Doneren


Groene thee

Groene thee is enorm populair en staat goed bekend om zijn afslankende eigenschappen. Het helpt vooral gewicht te verliezen door je metabolisme te versnellen, met dank aan zijn stimulerende werking. Hierdoor wordt het makkelijker om calorieën te verbranden en zo een paar kilo kwijt te raken. Daarnaast helpt het om vet te verbranden en waterophoping te beperking, waarmee deze drank een veelzijdig wonder is.
We raden aan dat je niet teveel groene thee drinkt als je lijdt aan constipatie, omdat het samentrekkend werkt, of als je bloedarmoede hebt, omdat deze drank zorgt dat je lichaam minder ijzer opneemt.

Rode thee

Rode thee komt eigenlijk van dezelfde plant als groene thee, maar wordt (in tegenstelling tot groene thee) lang gefermenteerd. Daarom werkt rode thee nog afslankender dan groene thee en heeft het een sterkere stimulerende werking. Het is dus misschien niet de beste optie voor mensen die lijden aan nervositeit of slapeloosheid. We raden aan dat je één van de twee kiest, afhankelijk van je situatie.

Paardenstaart

Voor mensen waarvan de obesitas gedeeltelijk wordt veroorzaakt door waterophoping, raden we paardenstaart aan – een plant die vooral diuretisch werkt. Deze plant kan de hoeveelheid urine die het lichaam produceert verhogen met 30% en is ook erg gezond omdat hij helpt gifstoffen te neutraliseren.
Deze plant kan in de zomer gevonden worden in vochtige gebieden, in de buurt van rivieren, meren of moerassen en vooral in kleigrond. Je kunt het best de stam gebruiken, niet de bladeren. Hang gewoon een bundel stengels te drogen.

Paardenbloem

Paardenbloem is één van de meest zuiverende medicinale planten en je zult je lichaam moeten bevrijden van verzamelde gifstoffen voordat je je ideale gewicht kunt bereiken. Paardenbloem is ook een diureticum, dus het kan je lichaam helpen om vetten goed te verteren en de glucosespiegel te reguleren.

Gember

Gember is een superfood, dat al lang bekend staat om zijn medicinale eigenschappen. In dit geval hebben we het over de manier waarop het je kan helpen om gewicht te verliezen, met dank aan zijn vermogen om je metabolisme te versnellen, spijsvertering te verbeteren, vet te verbranden en je glucosespiegel te reguleren.

Hoe drink ik ze?

Om gebruik te maken van de voordelen van deze medicinale planten, hoor je ze dagelijks te drinken als thee – ongeveer drie glazen per dag. Een andere optie is om de extracten van deze planten te drinken, die je in een kruidenwinkel kunt kopen. In dit geval hoor je ze te drinken met verschillende glazen water per dag.
Begin altijd met ten minste twee glazen van deze vloeistoffen op een lege maag. Drink vervolgens alle overgebleven theeën of extracten midden in de ochtend of middag. Probeer ze niet te drinken voordat je naar bed gaat, zodat je niet midden in de nacht hoeft op te staan om naar de wc te gaan en zodat de stimulerende werking je niet wakker houdt.
Je kunt altijd een beetje citroensap toevoegen aan deze dranken om hun eigenschappen verder te versterken. Gebruik als je ze wilt zoeten alleen stevia, zodat er geen extra calorieën bijkomen.
Sommige diëtisten raden aan om alleen koude dranken te drinken, zodat je meer calorieën verbrandt, maar in de werkelijkheid zijn koude vloeistoffen slecht voor jelever – we raden dan ook niet aan om die tip op te volgen. Je kunt het best warme, lauwe of koele dranken gebruiken, maar nooit ijskoude.

Voetnoot

Het moet wel gezegd worden dat geen enkele medicinale plant wonderen kan verrichten. Deze planten zijn bedoeld als aanvulling op een gezond dieet en dagelijkse oefening. De effecten zijn niet direct, maar geleidelijk, als ondersteuning van natuurlijk gewichtsverlies van je lichaam. Zo heb je geen last van de negatieve effecten van snel gewichtsverlies en vermindert de kans dat het verloren gewicht snel terugkomt.
Bron

Tot Slot:

Big Pharma jaagt op websites zoals de onze en is daar zeer succesvol in. Meer dan 80% en de kennis daarin is reeds verwijderd van het web. Ook wij zijn hierop geen uitzondering en zijn om te overleven volledig afhankelijk van donaties van onze lezers. Laat de kennis over echte gezondheid niet verloren gaan! Indien u het belangrijk vindt wat wij doen overweeg dan ons te steunen met een donatie Zodat wij de praktijken van Big Pharma aan het licht kunnen blijven brengen!

Klik hier om te doneren, zodat wij ons staande kunnen houden tegen Big Pharma!

Previous Wie veel vis eet heeft minder kans op depressie
Next Vergeet die opgezwollen buik met deze voedingsmiddelen

About author

redactie
redactie 4589 posts

De Health Bytes redactie houdt al sinds 2014 de vinger aan de pols van zowel Big Pharma als de alternatieve geneeskunde en publiceert al die zaken die men onder het tapijt probeert te vegen. Dat heeft ons 8 jaar lang aanvallen, hacks, censuur en bedreigingen opgeleverd. Dat deert ons niet en wij gaan stug door maar kunnen dat alleen met uw support! Overweeg daarom een kleine donatie zodat wij door kunnen gaan met de strijd!

You might also like

Natuurlijk

10 natuurlijke geneesmiddelen voor een gezonde huid!

Luister naar dit artikel Huidverzorging is essentieel voor onze algehele welzijn. Het verzorgen van je huid zorgt niet alleen voor een levendige uitstraling maar het vermindert ook het risico van

Natuurlijk

Wonderbehandeling voor autisme. Ontdek hier hoe dit miljoenen kinderen kan helpen

Luister naar dit artikel Noa Shulman uit Israël heeft een zware vorm van autisme. Ze kan niet praten en is vaak agressief. Haar moeder Yael voegt cannabisolie toe aan haar eten.

Natuurlijk

Perzikpit bevat wonderlijk geneesmiddel tegen kanker

Luister naar dit artikel Perziken, nectarines, pruimen, abrikozen en amandelen zijn allemaal vruchten die nauw verwant zijn aan elkaar. De amandelvormige houten pitten van de vruchten dragen een belangrijk natuurlijk