Slaap niet op je rechterzijde! Lees hier waarom het beter is om op linker te slapen

Slaap niet op je rechterzijde! Lees hier waarom het beter is om op linker te slapen

Luister naar dit artikel

De mens slaapt gemiddeld zo’n 8 uur per dag, dat zorgt ervoor dat we ongeveer een derde van ons leven in bed spenderen. Sommige nachten slaap je beter dan de andere en dat hoort er gewoon bij, dat werkt ook op je gezondheid of je goed of niet goed slaapt. Echter uit recente studie, gepubliceerd in het Journal of Clinical Gastroenterology blijkt dat ook onze slaaphouding een negatieve of positieve invloed op onze gezondheid kan hebben.


Steun Health Bytes: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en de leugens aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden. Klik hier om te Doneren


De onderzoekers stelden vast dat het gezonder is om op je linkerzij te slapen. De redenen hiervoor zijn eenvoudig, maar vooral logisch.

Als je een positief effect wil voor je lymfestelsel dan moet je op je linkerzij slapen heeft een studie uitgewezen. Via lymfen worden belangrijke voedingsstoffen door je lichaam getransporteerd en tegelijk worden afvalstoffen door de lymfeknopen gereinigd. De afval stoffen worden namelijk naar de linkerzij gebracht dus op je linkerzij slapen helpt hierbij.

2. Omwille van de anatomie
De maag en de pancreas bevinden zich aan de linkerzijde van de lichaam. Als we rechts slapen, compliceren we de natuurlijke werking van het lichaam omdat het zo tegen de zwaartekracht moet vechten. Want als we rechts slapen drukt de maag tegen de alvleesklier en wordt de activiteit bemoeilijkt.

3. Beter voor het hart

De aorta is een klein beetje naar links gebogen, en dat is onze belangrijkste slagader. Op je linkerzij slapen maakt het makkelijker om het bloed door je lichaam te laten stromen.

4. Verbeterde spijsvertering

Ken je dat branderige gevoel in je slokdarm wat veroorzaakt door maagzuur? Dat kan er ook gebeuren als je op je rechterzij slaapt. Het zit namelijk zo, als we op de rechterzijde slapen, loopt het maagzuur van de maag naar de slokdarm. Darom is het beter als we op de linkerzijde slapen, dan loopt het maagzuur gewoon naar de maag toe.

5. Beter voor de milt

De milt zit aan de de linker kant van de mens. zuiveren van het bloed is de werking van de milt. De afvalstoffen die door de lymfen worden vervoerd, zullen onze milt makkelijker bereiken als we op onze linkerzijde slapen.

Hopelijk kan je nu beter slapen! Deel dit met al je vrienden als je het een handige tip vindt!

Tot Slot:

Big Pharma jaagt op websites zoals de onze en is daar zeer succesvol in. Meer dan 80% en de kennis daarin is reeds verwijderd van het web. Ook wij zijn hierop geen uitzondering en zijn om te overleven volledig afhankelijk van donaties van onze lezers. Laat de kennis over echte gezondheid niet verloren gaan! Indien u het belangrijk vindt wat wij doen overweeg dan ons te steunen met een donatie Zodat wij de praktijken van Big Pharma aan het licht kunnen blijven brengen!

Klik hier om te doneren, zodat wij ons staande kunnen houden tegen Big Pharma!

Previous Heb jij ook last van krampen in bed? Ontdek hier hoe je ervan af kunt komen.
Next De ene ruziemaker is de andere niet: bedreigt jouw ruziestijl je gezondheid?

About author

redactie
redactie 4593 posts

De Health Bytes redactie houdt al sinds 2014 de vinger aan de pols van zowel Big Pharma als de alternatieve geneeskunde en publiceert al die zaken die men onder het tapijt probeert te vegen. Dat heeft ons 8 jaar lang aanvallen, hacks, censuur en bedreigingen opgeleverd. Dat deert ons niet en wij gaan stug door maar kunnen dat alleen met uw support! Overweeg daarom een kleine donatie zodat wij door kunnen gaan met de strijd!

You might also like

Onderzoek

Maagzuur medicijnen kunnen het risico op nierziekte en falen verhogen met maar liefst 20% – studie

Luister naar dit artikel Miljoenen mensen in de Verenigde Staten gebruiken medicijnen om hun maagzuur of zure oprispingen te beheersen. De alomtegenwoordigheid van deze medicijnen, bekend als protonpompremmers (PPI’s), is

Onderzoek

Patiënten met 'rode vlag' kankersymptomen niet verwezen voor dringend onderzoek in 6 van de 10 gevallen

Luister naar dit artikel Zes op de tien patiënten die veelvoorkomende “alarmsymptomen” voor kanker vertonen, worden niet doorverwezen voor dringend onderzoek, zo blijkt uit een grootschalige nieuwe studie. Uit het

Onderzoek

Studie: kokosolie doodt 93% darmkankercellen binnen twee dagen

Luister naar dit artikel Overal ter wereld wordt gezocht naar een medicijn voor kanker. Er zijn zoveel verschillende soorten kanker en het vinden van een echt medicijn is er nog