Vapen gekoppeld aan hersenschade, nauwe arteriën en ernstige longschade

Vapen gekoppeld aan hersenschade, nauwe arteriën en ernstige longschade

Luister naar dit artikel

De eerste succesvolle elektronische sigaret werd in 2003 aan de wereld gepresenteerd. Miljoenen mensen over de hele wereld gebruiken “elektronische nicotineleveringssystemen” (ENDS), waaronder elektronische sigaretten. Juul e-sigaretten zouden volwassenen moeten helpen gemakkelijk te stoppen met roken. Tieners en jongvolwassenen gebruiken ze als ‘vapen’.


Steun Health Bytes: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en de leugens aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden. Klik hier om te Doneren


De meeste volwassenen kunnen een Juul niet identificeren en hebben er zelfs geen geprobeerd, maar het is erg populair bij tieners. Helaas heeft de wetenschap slecht nieuws voor vrijwel iedereen die geïnteresseerd is in het gebruik van Juul-apparaten en ‘vapen’.
Dit product beïnvloedt de hersenontwikkeling, beschadigt de longen, verhoogt het risico op hypertensie en verhoogt ook het risico op rookverslaving.

De Amerikaanse Food and Drug Administration heeft aangekondigd bereid te zijn gearomatiseerde e-sigaretten in 2018 te verbieden. Deze beslissing kan worden gewijzigd als fabrikanten een manier vinden om hun e-sigaretten uit de buurt van minderjarigen te houden.

De beslissing werd genomen nadat uit statistieken bleek dat het gebruik van e-sigaretten door middelbare school- en middelbare schoolkinderen in een jaar (2017-2018) is toegenomen. Als het verbod blijft bestaan, zijn gearomatiseerde e-sigaretten niet beschikbaar in de VS.

Juul-producten
Een Juul is een e-sigaret die op een sigaret lijkt, maar waarin geen tabak zit. Het werkt op batterijen en heeft een oplossing van nicotine, smaakstoffen en gevaarlijke chemicaliën.

Juuling is een soort vapen, het proces waarbij een nicotine-oplossing verandert in een inhaleerbare mist. E-sigaretten hebben verwarmde nicotine gewonnen uit tabak, maar er zit geen tabak in.

Een onderzoek uit 2017, ondersteund door het Schroeder Institute at Truth Initiative, bevestigde dat 25 procent van de tieners van 15-17 jaar en 29 procent van de jonge volwassenen van 18-24 jaar oud een Juul-apparaat kan herkennen. Ongeveer 10-12 hebben een Juul gebruikt. Jonge volwassenen gebruiken Juuls meestal regelmatig.

Juuls werd voor het eerst uitgebracht in 2015 en Juul Labs tekende de release. Het bedrijf deed een poging om mensen te helpen overstappen naar een gezonder alternatief. De “betere oplossing” veroorzaakt echter meer kwaad dan goed.

Er is een voortdurend debat gaande over het gebruik van e-sigaretten en het gevaar dat ze veroorzaken. Dit product is niet onschadelijk en kan ernstige problemen veroorzaken bij jonge volwassenen en tieners.

Juuling en vapen
Een sap bevat vijf procent nicotine, wat hetzelfde is als in sigaretten. Een nicotinepatroon geeft je 200 trekjes, waardoor je dezelfde hoeveelheid nicotine krijgt als een pakje sigaretten.

Juuls bevatten geen tabak, maar leveren nicotine op dezelfde manier als sigaretten. Nicotine bereikt uw longen, beïnvloedt uw hersenfunctie en verhoogt het risico op nicotineverslaving.

Het verschil tussen vapen en Juuling

– Juuling is een vorm van vapen. In tegenstelling tot andere verdampingsproducten geeft het een grotere dosis nicotine.

– De chemische samenstelling van Juuls omvat organische nicotinezouten (nicotine en organisch zuur). Andere verdampingsproducten hebben propyleenglycol en glycerine en deze werken als oplosmiddelen.

– Nicotinezouten vergemakkelijken de opname van nicotine. PAX Labs beweert dat Juuls dezelfde nicotineconcentratie hebben als traditionele sigaretten. Dit product kan 1,25-2,7 keer sneller nicotine leveren dan andere verdampingsproducten.
– Juuls is gemakkelijk te gebruiken en ziet er eenvoudig uit

– Een Juul ziet eruit als een USB-stick en kinderen verbergen het voor ouders en leraren. Het stoot geen damp uit en kan overal worden gebruikt zonder dat mensen het merken.

– Juuls levert “minder harde” nicotine in vergelijking met traditionele sigaretten.

Wat maakt Juuling zo populair?

De verkoop van Juuls is binnen twee jaar met 680 procent gestegen. Mensen vinden dit product handig en gemakkelijk te gebruiken.

– Juuls zijn eenvoudig en aangenaam. Je kunt een startpakket krijgen voor $ 29 tot $ 49. Je kunt ze discreet gebruiken en er zijn verschillende smaken (mint, mango, fruit en creme).

– Autoriteiten keuren het gebruik van Juuls goed en moedigen het aan. De American Cancer Society, American Public Health Association en Royal College of Physicians ondersteunen juuling. Deze organisaties zijn van mening dat e-sigaretten veiliger zijn dan gewone sigaretten.

– Vorig jaar moedigde de raad van bestuur van de American Cancer Society (ACS) rokers aan om over te schakelen op veiligere alternatieven.

De American Cancer Society keurt dit product goed en vertrouwt erop dat sigaretten kanker veroorzaken. Elk jaar sterven zeven miljoen mensen aan kanker.

De Amerikaanse Centers for Disease Control and Prevention hebben in november 2018 een rapport uitgebracht waarin wordt gesuggereerd dat het aantal rokers de laatste tijd is verminderd. Is het vanwege het juuling? Of de rookvrije campagnes?

4 gevaren van juuling

We hebben niet veel informatie over de gevolgen voor de gezondheid van langdurig gebruik van juuls.

1. Consumptie en verslaving bij tieners en jonge volwassenen

De FDA verbood het gebruik van verdampingsproducten door kinderen jonger dan 18 jaar. Het product is verkrijgbaar bij benzinestations, gemakswinkels en rookwinkels.

E-sigaretten verhogen het risico op echt roken, wat leidt tot langdurig gebruik van sigaretten.

2. Hart- en vaatziekten

Nicotine verhoogt de hartslag en verhoogt de bloeddruk. Het kan ook de ontwikkeling van hartaandoeningen veroorzaken. Sommige gezondheidsautoriteiten zeggen dat juuling het risico op een hartaanval niet verhoogt.

Een onderzoek wees uit dat e-sigaretten de bloedvaten met 30 procent versmallen, waardoor de bloedvaten groter worden. Dit product verstijft de hoofdslagader in het lichaam die zuurstofrijk bloed vervoert. Deze stijfheid kan een teken zijn van atherosclerose, beroerte en aneurysma.

3. DNA-schade

Vapen modificeert DNA in orale cellen zoals gemeld door een recent onderzoek. Een studie uitgevoerd door het Masonic Cancer Center aan de Universiteit van Minnesota toonde aan dat vapen de niveaus van DNA-beschadigende verbindingen, zoals formaldehyde, acroleïne en methylglyoxal, verhoogt. Vapen verhoogt de DNA-schade, wat leidt tot een hoger risico op kanker.

4. Ademhalingsbeschadiging

De smaken trekken de aandacht van jonge gebruikers. E-sigaretten met een zoete smaak zijn populairder dan e-sigaretten met nicotine bij tieners. Maar in combinatie met dampvloeistof veranderen deze smaken de chemie.

Producenten gebruiken diacetyl, acetoïne en 2,3-pentaandion om hun product op smaak te brengen. Deze chemicaliën beschadigen de luchtwegen, wat leidt tot bronchiolitis, ernstige aandoeningen van de luchtwegen en irritatie van de ogen, huid, slijmvliezen en longen.

Deze chemicaliën kunnen zich ophopen in de longen, wat een ontsteking veroorzaakt en het risico op infecties verhoogt. Dit werd bevestigd door een rapport uit 2018 uitgegeven door de American Physiology Society.

Gebruik je vapen als een manier om te stoppen met roken?

– Vapen is een beetje veiliger dan roken, maar het is helemaal niet gezond

– Door verhitting en inademing verandert de chemische structuur van middelen in verdampingsproducten en deze kunnen leiden tot longirritatie

– Nicotine in verdampingsproducten veroorzaakt nog steeds verslaving en u kunt ontwenningsverschijnselen ervaren, waaronder prikkelbaarheid, angst, kriebels, veranderingen in eetlust, hoofdpijn, enz.

– De FDA zegt dat e-sigaretten niet helemaal veilig zijn en niet mogen worden gebruikt als een manier om te stoppen met roken.

Hoe juuling en vapen te stoppen

Raadpleeg uw arts over uw therapie en gebruik medicijnen en pleisters om te stoppen met roken.

Als je Juuls gebruikt, zijn hier enkele tips om te stoppen:

– Mindfulness-meditatie en andere oefeningen met het lichaam en geest werken als magie. Je kunt yoga, meditatie, tai chi, hypnotherapie, biofeedback en geleide beelden proberen. Deze kunnen helpen bij de behandeling van stress, chronische vermoeidheid, chronische pijn en ontwenningsverschijnselen.

– Groepsontspanningstraining kan je ook helpen je verlangens te weerstaan. Cognitieve gedragstherapieën werken ook goed.

– Gebruik nicotinegom / pleisters kan een grote hulp zijn en worden als minder verslavend beschouwd. Vergeet niet dat deze producten nog steeds voldoen aan de fysieke behoefte, en u gaat niet in op de problemen die worden veroorzaakt door uw nicotineverslaving.

– Online programma’s bieden ondersteuning en tips om te stoppen met roken.

– Essentiële olie van zwarte peper blokkeert het hunkeren naar en verlicht de ontwenningsverschijnselen. Je kunt het verdampen om een soortgelijk gevoel te krijgen als roken. Deze olie vermindert ook angst.

Tot slot

Juuls zijn e-sigaretten boordevol nicotine. Het product gebruikt batterijen en is “verrijkt” met smaakstoffen en chemicaliën

Juuling is vapen en levert nicotine die verslaving kan veroorzaken

Juul-apparaten veroorzaken problemen met de ontwikkeling van de hersenen, cardiovasculaire problemen, DNA-schade en longproblemen

Bronnen:

draxe.com
www.womenshealthmag.com

Tot Slot:

Big Pharma jaagt op websites zoals de onze en is daar zeer succesvol in. Meer dan 80% en de kennis daarin is reeds verwijderd van het web. Ook wij zijn hierop geen uitzondering en zijn om te overleven volledig afhankelijk van donaties van onze lezers. Laat de kennis over echte gezondheid niet verloren gaan! Indien u het belangrijk vindt wat wij doen overweeg dan ons te steunen met een donatie Zodat wij de praktijken van Big Pharma aan het licht kunnen blijven brengen!

Klik hier om te doneren, zodat wij ons staande kunnen houden tegen BigParma!

Previous Studie constateert: Vasten krachtiger dan sommige medicijnen op aarde
Next Wie bepalen wat u leest, ziet en denkt? U of de Big Tech, Pharma en Media corporaties?

About author

redactie
redactie 4559 posts

De Health Bytes redactie houdt al sinds 2014 de vinger aan de pols van zowel Big Pharma als de alternatieve geneeskunde en publiceert al die zaken die men onder het tapijt probeert te vegen. Dat heeft ons 8 jaar lang aanvallen, hacks, censuur en bedreigingen opgeleverd. Dat deert ons niet en wij gaan stug door maar kunnen dat alleen met uw support! Overweeg daarom een kleine donatie zodat wij door kunnen gaan met de strijd!

You might also like

Onderzoek

Er lijkt per ongeluk een effectieve behandeling tegen bijna alle soorten kanker te zijn ontdekt

Luister naar dit artikel Een Deense onderzoeksgroep, op zoek naar een middel om zwangere vrouwen te beschermen tegen malaria, heeft mogelijk een doorbraak in de strijd tegen kanker bereikt. Malaria

Overig

5 WAARSCHUWINGSSIGNALEN VAN EEN MAGNESIUMTEKORT

Luister naar dit artikel Veel mensen begrijpen niet hoe groot het belang van magnesium is, zoals ze ook niet doorhebben dat hetzelfde geldt voor bijvoorbeeld calcium of ijzer. Toch is een

Overig

Benieuwd hoeveel cafeïne per dag ‘gezond’ is? Het antwoord verraste mij enorm!

Luister naar dit artikel Iedereen weet dat teveel koffie slecht voor je is. En dat bijvoorbeeld Red Bull nog 10x erger is.. Maar is dat wel echt zo? Dit energy