Baby had experimentele chirurgie om Spina Bifida te repareren terwijl hij nog in de baarmoeder was en werd gezond geboren

Baby had experimentele chirurgie om Spina Bifida te repareren terwijl hij nog in de baarmoeder was en werd gezond geboren

Luister naar dit artikel

Lexi Royer moest een experimentele foetale operatie ondergaan omdat bij haar ongeboren baby de diagnose spina bifida werd gesteld. Ze beviel drie maanden later en baby Royer kon tegen zijn benen trappen.


Steun Health Bytes: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en de leugens aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden. Klik hier om te Doneren


Dr. Larry Hollier, hoofdchirurg in het Texas Children’s Hospital, legde uit dat het verhaal van Roger geweldig was. Ze repareerden met succes een groot defect en voegden eraan toe dat het kind bij de geboorte zijn voeten bewoog. Het was een ongelooflijke ervaring voor iedereen. De operatie was succesvol en omvatte een kleine huidoperatie.

Spina Bifida

Spina bifida is een aangeboren afwijking van de wervelkolom en de wervels van baby’s vormen zich niet correct rond het ruggenmerg en ontwikkelen zich buiten het lichaam. Het kan mild of ernstig zijn.

Milde Spina Bifida komt heel vaak voor en baby’s hebben geen extra problemen. De botten in de onderrug worden niet normaal gevormd. Baby’s kunnen een kuiltje, harige vlek of moedervlek op de rug hebben en soms hebben ze helemaal niets.

Meningocele is een minder gebruikelijke vorm. Het ruggenmergvocht lekt en drukt tegen de huid en vormt een bolling in de rug. De uitstulping heeft geen ruggenmerg of zenuwen en er zijn geen andere symptomen.
Myelomeningocele is een zeldzaam en ernstiger geval. Een deel van de wervelkolomzenuwen wordt uit het kanaal geduwd. Baby’s hebben een bobbel in de rug, en soms is de huid gebroken en worden de zenuwen uit het lichaam blootgesteld. Experts geloven dat het een kwestie is van genen en de omgeving van de baby. Het is gebruikelijk bij zwaarlijvige vrouwen of vrouwen die al een andere baby hebben gehad met dit defect.

De symptomen variëren en milde gevallen gaan niet gepaard met negatieve symptomen. Als het gaat om ernstige gevallen, hebben baby’s de volgende symptomen:

Weinig of verlies van gevoel in de ledematen en onvermogen om ze te verplaatsen
Blaas- en / of darmproblemen (constipatie en lekkende urine)
Een opeenhoping van vocht in de hersenen, wat leidt tot epileptische aanvallen, problemen met het gezichtsvermogen en leerstoornissen
Een kromming in de wervelkolom, bekend als scoliose (ernstige bochten veroorzaken pijn en ademhalingsproblemen)
Ernstige Spina Bifida wordt behandeld met fysiotherapeuten, ergotherapeuten en chirurgie. Ze gebruiken een beugel of rolstoel om te bewegen. Met de jaren wordt het erger en kinderen hadden meer behandeling en operaties nodig.

Het verhaal van Baby Roger

Lexi kreeg te horen dat ze beter voor abortus kon kiezen. Zij en haar man accepteerden de suggestie echter niet en besloten op zoek te gaan naar een andere optie. Het Texas Kinderziekenhuis stelde voor dat ze een experimentele foetale operatie uitvoeren. Lexi en haar man zijn tijdens het proces vier maanden van San Diego naar Houston verhuisd.

De operatie werd uitgevoerd in september, in de zesde maand van Lexi’s zwangerschap. Dr. Michael Belfort, een chirurg in Baylor in Houston, zei dat ze de operatie moesten uitstellen totdat de baby buiten de baarmoeder kon overleven. Dit was een voorzorgsmaatregel voor het geval er iets misgaat.
Het team van chirurgen maakte incisies in de baarmoeder van Lexi en repareerde het gat met een cameramonitor. Het dichten van de kloof vóór de geboorte vermindert de bijwerkingen van spina bifida.

Royer werd twee dagen vóór de vervaldag geboren en hij kon zijn benen en voeten bewegen. Toen ze hem op zijn buik legden, trok Royer de knie onder zich en ging naar voren. De kans is groot dat Royer normaal loopt.

Lexi zegt dat het risico het waard was en dat ze hetzelfde opnieuw zou doen.

Het succes

De nieuwe techniek omvat in-utero-chirurgie, maar artsen hebben al soortgelijke operaties uitgevoerd.

In 2003 ontdekte het Management of Myelomeningocele Study van het National Institute of Health dat het dichten van de ruggengraat in de baarmoeder een grotere kans op zelfstandig lopen biedt en dat er geen vloeistofophopingen in de hersenen zijn.
In 2014 voerden Britse artsen de eerste operatie uit van een ongeboren baby met de diagnose spina bifida. Het was succesvol. Twee maanden later kon Frankie van 14 maanden lopen.

Baby Royer had ernstige gebreken, maar er waren geen tekenen na de geboorte. Hopelijk was Lexi optimistisch en vol hoop.

Bronnen:

theheartysoul.com
www.nytimes.com

Tot Slot:

Big Pharma jaagt op websites zoals de onze en is daar zeer succesvol in. Meer dan 80% en de kennis daarin is reeds verwijderd van het web. Ook wij zijn hierop geen uitzondering en zijn om te overleven volledig afhankelijk van donaties van onze lezers. Laat de kennis over echte gezondheid niet verloren gaan! Indien u het belangrijk vindt wat wij doen overweeg dan ons te steunen met een donatie Zodat wij de praktijken van Big Pharma aan het licht kunnen blijven brengen!

Klik hier om te doneren, zodat wij ons staande kunnen houden tegen Big Pharma!

Previous Dansen kan de tekenen van veroudering in de hersenen omkeren
Next Studie constateert: Vasten krachtiger dan sommige medicijnen op aarde

About author

redactie
redactie 4589 posts

De Health Bytes redactie houdt al sinds 2014 de vinger aan de pols van zowel Big Pharma als de alternatieve geneeskunde en publiceert al die zaken die men onder het tapijt probeert te vegen. Dat heeft ons 8 jaar lang aanvallen, hacks, censuur en bedreigingen opgeleverd. Dat deert ons niet en wij gaan stug door maar kunnen dat alleen met uw support! Overweeg daarom een kleine donatie zodat wij door kunnen gaan met de strijd!

You might also like

Overig

“Kankerscreening heeft nog nooit levens gered en leidt tot overdiagnose en overbehandeling”

Luister naar dit artikel Screening op kanker heeft nog nooit levens gered. Dat stellen wetenschappers in het toonaangevende tijdschrift BMJ. Sterker nog: je hebt door kankerscreening meer kans om te

Overig

Ons gezin at een jaar lang geen suiker en dit is het resultaat

Luister naar dit artikel Ooit was ik gezond, althans dat dacht ik. Ik had niet genoeg energie om de dag door te komen, maar met alle reclames op tv over

Overig

Wat je vooral niet in je mond wilt stoppen | over ongezonde ingrediënten en E-nummers.

Luister naar dit artikel Veelal zonder dat we het door hebben, stoppen we ons lichaam vol met allerlei chemische en toxische verbindingen. Steun Health Bytes: alleen via uw maandelijks of eenmalige