12 redenen waarom bananen beter zijn dan pillen

12 redenen waarom bananen beter zijn dan pillen

Luister naar dit artikel

Dit is interessant. Als je dit hebt gelezen, zal je bananen vast anders bekijken. Appelen mogen dan nog altijd de populairste fruitsoort zijn, bananen bevatten veel meer dat goed is voor je gezondheid. Bovendien zijn ze voedzamer en geven ze je veel meer energie, vraag dat maar aan atleten. Twaalf redenen waarom je elke dag minstens één banaan zou moeten eten.


Steun Health Bytes: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en de leugens aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden. Klik hier om te Doneren


1.Premenstrueel syndroom
Last van premenstruele ongemakken? Gooi die pillen weg, eet een banaan. De vitamine B6 reguleert de glucose in je bloed, wat je stemming tegoedkomt.
2.Bloedarmoede
Door hun hoge ijzergehalte stimuleren bananen de aanmaak van hemoglobine in het bloed.
3.Depressie
Volgens recent onderzoek bij mensen die aan een depressie lijden, voelden velen zich beter na het eten van een banaan. Bananen bevatten immers tryptofaan, een aminozuur dat het lichaam omzet in het serotonine. Die neurotransmitter heeft een gunstige invloed op je stemming, je zelfvertrouwen, je slaap, je seksuele activiteit en je eetlust.
4.Bloeddruk
Bananen bevatten veel kalium en amper zout, wat van de vrucht de perfecte remedie tegen hoge bloeddruk maakt. De Amerikaanse Voedsel- en Medicijnenadministratie (FDA) heeft de bananenindustrie
recent de toestemming verleend uit te pakken met de stelling dat bananen het risico op hartaanvallen vermindert.
5.Geheugen
Tweehonderd studenten aan een school in het Engelse Twickenham werden vorig jaar met bananen door hun examenperiode geholpen. Ook hier is het kalium in de bananen dat hun hersenactiviteit stimuleerde en hen hielp om alerter te zijn.
6.Constipatie
Bananen zijn vezelrijk en daardoor helpen ze de darmtransit.
7.Kater
Zwaar doorgezakt? Maak ’s morgens een milkshake met banaan en honing. De banaan zorgt dat je maag zich herstelt en met behulp van de honing herstellen de door de drank aangetaste suikerwaarden in je bloed zich. De melk zorgt voor herhydratering.
8.Maagzuur
Bananen werken maagzuur tegen.
9.Ochtendmisselijkheid
Eet tussen de maaltijden een banaan om je suikerspiegel op peil te houden, zo voorkom je ochtendmisselijkheid.
10.Muggenbeten
Wrijf met de binnenkant van een bananenschil over de muggenbeet, de jeuk en de zwelling zullen afnemen.
11.Zenuwen
Bananen zijn rijk aan B-vitamines, die helpen het zenuwstelsel te kalmeren.
12.Maag- en darmproblemen
Bananen zijn het uitgelezen natuurlijke middel tegen maag- en darmklachten. Dat danken ze aan hun zachte textuur. De banaan neutraliseert de zuurtegraad en vermindert irritatie doordat ze een beschermlaag aanbrengt op de maagwand.

Tot Slot:

Big Pharma jaagt op websites zoals de onze en is daar zeer succesvol in. Meer dan 80% en de kennis daarin is reeds verwijderd van het web. Ook wij zijn hierop geen uitzondering en zijn om te overleven volledig afhankelijk van donaties van onze lezers. Laat de kennis over echte gezondheid niet verloren gaan! Indien u het belangrijk vindt wat wij doen overweeg dan ons te steunen met een donatie Zodat wij de praktijken van Big Pharma aan het licht kunnen blijven brengen!

Klik hier om te doneren, zodat wij ons staande kunnen houden tegen Big Pharma!

Previous Zijn cranberry’s echt zo gezond?
Next Wat te doen als je een verkoudheid voelt aankomen

About author

redactie
redactie 4594 posts

De Health Bytes redactie houdt al sinds 2014 de vinger aan de pols van zowel Big Pharma als de alternatieve geneeskunde en publiceert al die zaken die men onder het tapijt probeert te vegen. Dat heeft ons 8 jaar lang aanvallen, hacks, censuur en bedreigingen opgeleverd. Dat deert ons niet en wij gaan stug door maar kunnen dat alleen met uw support! Overweeg daarom een kleine donatie zodat wij door kunnen gaan met de strijd!

You might also like

Natuurlijk

Groene bewakers: Broccoli en boerenkool ontketenen griepbestrijdende kracht

Luister naar dit artikel De jaarlijkse broccoliconsumptie van de gemiddelde persoon in de Verenigde Staten bedraagt nauwelijks 5,2 pond. Ondanks dat het boordevol vitamines zit, stuit broccoli vaak op weerstand

Natuurlijk

Leven met schouderpijn is niet prettig. Hier zijn enkele huismiddeltjes die je zou moeten proberen

Luister naar dit artikel Pijn is geen lachertje. Of de pijn komt van een blessure omdat je te “intensief” hebt gesport met een vriend of omdat je last hebt van

Natuurlijk

EINDELIJK! De Beste Natuurlijke Remedie Voor Herpes Is Gevonden!

Luister naar dit artikel Herpes kan pijnlijk zijn om over te praten, om maar te zwijgen over hoe ongemakkelijk en pijnlijk het letterlijk is. Steun Health Bytes: alleen via uw maandelijks