Wat te doen als je een verkoudheid voelt aankomen

Wat te doen als je een verkoudheid voelt aankomen

Luister naar dit artikel

*Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat we doen!

Hufftington Post vroeg tien experts, van internisten tot immunologen, wat je het beste kan doen om een verkoudheidsvirus te laten verdwijnen. Het bijna unanieme antwoord was om meer water te drinken.
Meer water drinken is effectiever dan zink nuttigen, kippensoep eten, de luchtbevochtiger hoger zetten of een neusspray met zoutoplossing gebruiken. Doe het zodra je door een krassende keel of een lekkende ‘kraan-achtige’ neusdruppel voelt dat een verkoudheid op komst is en wees consistent: drink elke een tot twee uur een glas water.
We hebben hydratatie nodig omdat ons lichaam slijm moet produceren in de strijd tegen het verkoudheidsvirus en we dit niet kunnen zonder een constante aanvoer van vloeistoffen. Onze luchtwegen zijn bedekt met slijm, hier vestigen virussen en infecties zich. Om ze te verwijderen moeten we het slijm doorslikken en verteren en dat kan alleen door veel nieuw slijm aan te maken.
Dit betekent overigens niet dat je overmatig veel water moet gaan drinken, maar zorg ervoor dat je een constante stroom water binnenkrijgt. De beste manier om te controleren of je genoeg water binnenkrijgt is de kleur van je eigen plas te bekijken, deze hoort een lichte gele kleur te hebben. Op het moment dat deze donkerder wordt, weet je dat je achterloopt.
Daarnaast raden ze aan om minstens 7 tot 8 uur te slapen (9 of 10 is zelfs nog beter als je dit kan veroorloven). Volgens de experts is voldoende rust net zo belangrijk als gehydrateerd blijven, maar is het niet altijd realistisch om meteen terug naar bed te gaan zodra je symptomen van een verkoudheid begint te vertonen.
Volg deze twee adviezen nauwkeurig op en je zal snel herstellen van een verkoudheid.


Bedankt voor het doneren aan Healthbytes.me

Healthbytes.me wil alle gulle lezers bedanken die de afgelopen weken een donatie hebben gedaan. Uw financiële steun heeft ons geholpen om onze berichtgeving voort te zetten over alles wat er wordt verzwegen door Big Pharma wereldwijd en ervoor te zorgen dat u op de hoogte blijft van de laatste ontwikkelingen. Healthbytes.me is al 8 jaar gratis, maar zonder de financiële steun van onze lezers zouden we u niet kunnen voorzien van eerlijk en accuraat nieuws en features over alles. Uw bijdragen maken dit mogelijk.

Heeft u nog geen donatie gedaan, maar wilt u dit wel doen, dan kan dat via

Ideal, creditcard, Crypto Valuta of Paypal.

Previous 12 redenen waarom bananen beter zijn dan pillen
Next 46 redenen waarom jouw lichaam iedere dag water nodig heeft

About author

redactie
redactie 4487 posts

De Health Bytes redactie houdt al sinds 2014 de vinger aan de pols van zowel Big Pharma als de alternatieve geneeskunde en publiceert al die zaken die men onder het tapijt probeert te vegen. Dat heeft ons 8 jaar lang aanvallen, hacks, censuur en bedreigingen opgeleverd. Dat deert ons niet en wij gaan stug door maar kunnen dat alleen met uw support! Overweeg daarom een kleine donatie zodat wij door kunnen gaan met de strijd!

You might also like

middeltjes

Wat te doen bij aambeien

Luister naar dit artikel *Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat

middeltjes

Hoe gebruik je peterselie en citroen om je nieren te ontgiften

Luister naar dit artikel *Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat

middeltjes

Meng dit met jus d’orange, en spoel de nicotine uit je lichaam! Dit is ongelooflijk!

Luister naar dit artikel *Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat