Zijn cranberry’s echt zo gezond?

Zijn cranberry’s echt zo gezond?

Luister naar dit artikel

*Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat we doen!

Van cranberrysap wordt gezegd dat het helpt tegen infecties van de urinewegen, zoals een blaasontsteking, en de bessen zouden chemische stoffen bevatten met een krachtige antibacteriële werking. Wetenschappelijk onderzoek naar het effect van cranberry’s leverde echter wisselende resultaten op. Dit zou onder meer het gevolg kunnen zijn van sterk wisselende hoeveelheden van actieve bestanddelen in sappen en supplementen.
De meest recente Cochrane review van studies naar het effect van cranberry’s, dateert van 2012. Daarbij werden de gegevens van 24 studies met 4473 deelnemers geanalyseerd en daaruit kwam naar voren dat cranberry’s niet effectiever zijn voor het voorkomen van urineweginfecties dan een placebo. Maar uit de overzichtsstudie bleek ook dat cranberry producten het aantal infecties onder vrouwen met terugkerende urineweginfecties kan verminderen.
Cranberries bevatten chemische stoffen, proanthocyanidinen genaamd, die kunnen voorkomen dat E. coli bacteriën zich vastzetten op de wanden van de blaas en zo wordt de eerste stap in het infectieproces voorkomen. Als de bacteriën zich niet kunnen vasthouden aan een cel, kunnen ze zich niet vermenigvuldigen en giftige stoffen produceren.
Proanthocyanidinen zijn ook actief op andere plaatsen in het lichaam. Er zijn ook studies die suggereren dat cranberry’s kunnen helpen tandbederf te verminderen, dat ze H. pylori infecties (een oorzaak van zweren) kunnen onderdrukken en dat ze het risico op atherosclerose verlagen door het remmen van plaatjesaggregatie en verminderen van cholesterol.
Het cranberrysap dat je vindt in de supermarkt bevat toegevoegde zoetstoffen of worden vermengd met zoetere sappen. Om genoeg van de actieve cranberry ingrediënten binnen te krijgen, moet je kiezen voor een drankje met minstens 25% zuiver cranberrysap en daarvan 250 tot 300 ml per dag drinken.
Bron

Tot Slot:

Big Pharma jaagt op websites zoals de onze en is daar zeer succesvol in. Meer dan 80% en de kennis daarin is reeds verwijderd van het web. Ook wij zijn hierop geen uitzondering en zijn om te overleven volledig afhankelijk van donaties van onze lezers. Laat de kennis over echte gezondheid niet verloren gaan! Indien u het belangrijk vindt wat wij doen overweeg dan ons te steunen met een donatie Zodat wij de praktijken van Big Pharma aan het licht kunnen blijven brengen!

Klik hier om te doneren, zodat wij ons staande kunnen houden tegen BigParma!

Previous Coca-Cola: de perfecte WC-reiniger
Next 12 redenen waarom bananen beter zijn dan pillen

About author

redactie
redactie 4507 posts

De Health Bytes redactie houdt al sinds 2014 de vinger aan de pols van zowel Big Pharma als de alternatieve geneeskunde en publiceert al die zaken die men onder het tapijt probeert te vegen. Dat heeft ons 8 jaar lang aanvallen, hacks, censuur en bedreigingen opgeleverd. Dat deert ons niet en wij gaan stug door maar kunnen dat alleen met uw support! Overweeg daarom een kleine donatie zodat wij door kunnen gaan met de strijd!

You might also like

Onderzoek

Bevestigd: Kanker is een geheel door de mens veroorzaakte ziekte

Luister naar dit artikel *Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat

Onderzoek

Nieuwe therapie claimt kankercellen om te zetten in vet om verspreiding te voorkomen

Luister naar dit artikel *Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat

Onderzoek

Conventionele kankerbehandelingen veroorzaken meer kanker

Luister naar dit artikel *Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat