Een nadere blik op de sterfgevallen in Australië in 2021: waar stierven mensen aan?

Een nadere blik op de sterfgevallen in Australië in 2021: waar stierven mensen aan?

Luister naar dit artikel

Australië is een belangrijke controlegroep omdat ze vóór Omicron minimale covid hadden. Daarom kunnen de effecten van het vaccin alleen op de bevolking worden afgeleid uit wat daar in 2021 is gebeurd.


Steun Health Bytes: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en de leugens aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden. Klik hier om te Doneren


Er zijn twee belangrijke punten om op te merken.

Ten eerste was er een tekort aan sterfgevallen door de luchtwegen in 2020, 2021 en zelfs 2022. Elke analyse van de bovenmatige sterfte moet daar rekening mee houden. Ten tweede vielen veel van de overtollige sterfgevallen niet onder de belangrijkste sterftecategorieën.

Figuur 1: Totaal aantal sterfgevallen.

De totale sterfte was in 2020 lager en in 2021 hoger dan verwacht (zie figuur 1). Figuur 2 toont dezelfde gegevens met een aangepaste y-as om aan te tonen dat deze verschillen niet onbelangrijk waren. Voor 2021 waren er 4.145 extra sterfgevallen in 2021, terwijl er slechts 1.224 sterfgevallen werden toegeschreven aan covid.

Figuur 2: Totaal aantal sterfgevallen maar met y-as vanaf 100.000.

Ademhalingsoorzaken van overlijden

In 2020 daalde het aantal sterfgevallen als gevolg van ademhalingsproblemen. Dit komt waarschijnlijk door het verdwijnen van de griep vanaf 2020. In 2021 was hetzelfde het geval. Het is duidelijk dat bij elke beoordeling van excessen door andere oorzaken rekening moet worden gehouden met dit tekort. Het tekort bedroeg 3.078 in 2020; 2.273 in 2021 en 1.130 in 2022. Het totale overschot van 4.415 in 2021 vertegenwoordigt daarom waarschijnlijk een werkelijk overschot van 6.688 wanneer rekening wordt gehouden met het tekort aan sterfgevallen aan de ademhalingswegen, wat neerkomt op een stijging van 4,5% in alle sterfgevallen en een overschot van 3,7% in niet-sterfgevallen. -covid-sterfgevallen.

Figuur 3: Australische sterfgevallen als gevolg van luchtwegaandoeningen.

Niet-gecategoriseerde sterfgevallen

Zoals altijd bij dergelijke datasets zijn de relevante gegevens op het eerste gezicht niet duidelijk. Na het verwijderen van de belangrijkste categorieën sterfgevallen door kanker, bloedsomloop, luchtwegen en dementie, vertonen de niet-gecategoriseerde niet-covid-sterfgevallen een aanzienlijke stijging boven de verwachte niveaus. Er waren 2.841 van dergelijke extra sterfgevallen in 2021 en 6.238 in 2022. Het zou interessant zijn om te weten hoeveel hiervan plotselinge, onverwachte sterfgevallen waren. In Engeland en Wales worden dergelijke sterfgevallen gecategoriseerd als “symptomen, tekenen en slecht gedefinieerde aandoeningen” en waren ze verantwoordelijk voor de meerderheid van de niet-covid-overmatige sterfgevallen van maart 2020 tot juni 2022.

Figuur 4: Oorzaken van niet-covid-sterfte buiten de belangrijkste categorieën kanker, bloedsomloop, ademhaling en dementie.

Figuur 5: Overtollige sterfgevallen naar oorzaak tot 2021

Figuur 5 laat zien dat in 2021 de 1.224 sterfgevallen die aan covid werden toegeschreven, veel minder waren dan het tekort aan sterfgevallen aan de luchtwegen door andere oorzaken. In de tussentijd waren de sterfgevallen in de bloedsomloop en ‘andere’ sterfgevallen aanzienlijk hoger, wat neerkomt op een gecombineerd overschot van 4.776.

Figuur 6: Overtollig aantal sterfgevallen naar oorzaak tot 2022

In 2022 bedroeg het aantal aan covid toegeschreven sterfgevallen 9.735, terwijl deze sterfgevallen in de bloedsomloop en ‘andere’ sterfgevallen verder escaleerden, goed voor 10.403 sterfgevallen. Samen waren er in 2021 vier excessieve circulatoire en andere niet-covid-doodsoorzaken voor elk sterfgeval toegeschreven aan covid, terwijl ze in 2022 even groot waren. Iedereen die deze sterfgevallen wil afdoen als ondergediagnosticeerde covid, moet eerst uitleggen waarom de diagnose mislukte en ten tweede waarom deze verhouding tussen 2021 en 2022 zo dramatisch anders was.

Belangrijkste doodsoorzaken

De trendlijn 2015-2019 biedt een zeer nauwkeurige voorspelling voor sterfgevallen als gevolg van kanker (figuur 3) en sterfgevallen als gevolg van dementie (figuur 4), wat aangeeft dat het een redelijke methode is om van een basislijn uit te gaan.

Figuur 7: Sterfgevallen door kanker in Australië

Figuur 8: Sterfgevallen door Australische dementie

Het aantal sterfgevallen door ischemische hartziekten lag boven het verwachte niveau, met 876 extra sterfgevallen. (Vergeet niet dat er slechts 1.224 sterfgevallen werden toegeschreven aan covid).

Figuur 9: Australische sterfgevallen als gevolg van ischemische hartziekten

Ook het aantal sterfgevallen als gevolg van andere hartaandoeningen was hoger, met 583 extra sterfgevallen in 2021.

Figuur 10: Sterfgevallen als gevolg van andere hartaandoeningen

In tegenstelling tot andere doodsoorzaken vertoonden de sterfgevallen als gevolg van beroertes tot 2021 een dalende trend. Dat jaar was er een overschot van 476 sterfgevallen.

Figuur 11: Sterfgevallen als gevolg van beroertes

Het aantal sterfgevallen in Australië overtrof de verwachte niveaus vanaf 2021, ruim boven wat aan covid kon worden toegeschreven. Het overschot was deels een ziekte van de bloedsomloop, maar veel van deze sterfgevallen vielen niet in de hoofdcategorieën van sterfgevallen.

Bronnen: Hart

Tot Slot:

Big Pharma jaagt op websites zoals de onze en is daar zeer succesvol in. Meer dan 80% en de kennis daarin is reeds verwijderd van het web. Ook wij zijn hierop geen uitzondering en zijn om te overleven volledig afhankelijk van donaties van onze lezers. Laat de kennis over echte gezondheid niet verloren gaan! Indien u het belangrijk vindt wat wij doen overweeg dan ons te steunen met een donatie Zodat wij de praktijken van Big Pharma aan het licht kunnen blijven brengen!

Klik hier om te doneren, zodat wij ons staande kunnen houden tegen Big Pharma!

Previous Dodelijke erfenis van lood: miljoenen mensen worden getroffen door loodgerelateerde hartziekten en IQ-afname
Next Alzheimer gekoppeld aan COVID-19 en andere veel voorkomende virale infecties

About author

redactie
redactie 4585 posts

De Health Bytes redactie houdt al sinds 2014 de vinger aan de pols van zowel Big Pharma als de alternatieve geneeskunde en publiceert al die zaken die men onder het tapijt probeert te vegen. Dat heeft ons 8 jaar lang aanvallen, hacks, censuur en bedreigingen opgeleverd. Dat deert ons niet en wij gaan stug door maar kunnen dat alleen met uw support! Overweeg daarom een kleine donatie zodat wij door kunnen gaan met de strijd!

You might also like

Onderzoek

Japan keurt baanbrekend experiment goed om mens-dierhybride tot geboorte te brengen

Luister naar dit artikel Nadat Japan het verbod op de praktijk had opgeheven, mocht Hiromitsu Nakauchi, professor aan het Institute for Stem Cell Biology and Regenerative Medicine aan de Stanford

Onderzoek

De kracht van elektromagnetische energie op borstkankercellen

Luister naar dit artikel Het vermogen van kanker om zich door het hele lichaam te verspreiden, kan een te genezen geval veranderen in een agressieve en soms fatale. Een team

Nieuws

Meisje (6) kan voor het eerst naar school dankzij verboden cannabisolie

Luister naar dit artikel Dankzij een behandeling met cannabisolie kan Sofie Voncken, een 6-jarig meisje uit België met epilepsie, voor het eerst naar school. De olie is echter een verboden