De kracht van elektromagnetische energie op borstkankercellen

De kracht van elektromagnetische energie op borstkankercellen

Luister naar dit artikel

*Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat we doen!

Het vermogen van kanker om zich door het hele lichaam te verspreiden, kan een te genezen geval veranderen in een agressieve en soms fatale. Een team van ingenieurs en kankerbiologen heeft misschien een manier gevonden om de migratie van borstkankercellen te vertragen en zelfs te stoppen.

Kanker is van nature een vernietigende kracht. Soms verspreidt het zich of uitgezaaid naar een verafgelegen lichaamsdeel. Terwijl sommige kankercellen afsterven tijdens dit proces, kunnen anderen doorgaan met het creëren van extra tumoren.

De meeste behandelingen zijn niet effectief bij het genezen van uitgezaaide kanker, dus het is van vitaal belang om manieren te vinden om de verspreiding van kankercellen te stoppen.

Onderzoekers geloven dat elektromagnetische velden kunnen helpen. Hoewel dit al jaren een aandachtspunt is, zijn experts pas onlangs begonnen het mechanisme te ontrafelen.

Kankerverspreiding volgen

Een nieuwe studie, gepubliceerd in Communications Biology, heeft aangetoond dat deze elektromagnetische velden effectief zijn bij het stoppen van de verspreiding van sommige borstkankercellen.

De snelheid waarmee borstkanker migreert, verschilt van persoon tot persoon en het is voor experts bijna onmogelijk om te berekenen hoe en wanneer celmutaties optreden.

Een team van de Staatsuniversiteit van Ohio heeft echter een hulpmiddel ontwikkeld dat zich kan richten op migratie van kankercellen. Bekend als een Helmholtz-spoel, gebruikten de onderzoekers het om een gelijkmatige hoeveelheid elektromagnetische energie toe te passen op een reeks borstkankercellen.

Het team heeft ook een instrument geconstrueerd dat de richting van de celbeweging via een microscoop kan volgen.

Hoewel de onderzoekers de test in een laboratorium hebben uitgevoerd in plaats van in het menselijk lichaam, zegt hoofdauteur Jonathan Song dat dit apparaat zou kunnen imiteren ‘wat er in het lichaam gebeurt in een beheersbare omgeving’.

Song – die universitair docent werktuigbouwkunde en ruimtevaarttechniek aan de universiteit is – en zijn team wist niet of de cellen zouden reageren op de elektromagnetische energie.

Maar dat deden ze wel. Het team was zelfs in staat om precies te onderzoeken hoe dergelijke energie de vorm en beweging van de kankercellen beïnvloedde.

Een nieuwe techniek voor resistente cellen

Bepaalde celtypen die zich normaal zouden verspreiden door het vormen van “lange, dunne verlengingen aan de rand” konden dit niet doen wanneer ze door een elektromagnetisch veld van lage intensiteit worden geraakt.

Bij nader onderzoek ontdekten de onderzoekers dat deze cellen het bestaan van de elektromagnetische energie leken te herkennen, evenals de richting waar het vandaan kwam.

Nog belangrijker was dat het team ontdekte dat gemetastaseerde triple-negatieve borstkankercellen, die de meest uitdagende cellen zijn om te behandelen, het meest reageerden op elektromagnetische velden.

Gemetastaseerde triple-negatieve kankercellen verschillen van andere kankercellen. Ze hebben geen oestrogeen- of progesteronreceptoren of menselijke epidermale groeifactorreceptor 2-genen.

De meeste kankerbehandelingen werken door een of al deze receptoren te blokkeren. Wanneer een kankercel geen van deze receptoren heeft, zijn hormoontherapieën niet effectief. Wanneer een persoon triple-negatieve kanker heeft, gebruiken artsen meestal andere behandelingen, zoals chemotherapie.

Naast het vinden van een mogelijke manier om de verspreiding van triple-negatieve cellen te stoppen, heeft het team vastgesteld dat het gebruik van elektromagnetische energie in combinatie met specifieke medicamenteuze therapieën – met name die gericht zijn op celgroeisignalen die worden gedragen door het AKT-eiwit – een significantere impact kan hebben .

Verdere stappen

Er is nog een lange weg te gaan voordat onderzoekers kunnen concluderen dat elektromagnetische velden een effectieve manier zijn om de verspreiding van kankercellen in het menselijk lichaam te stoppen.

Voordat de technologie op mensen wordt getest, moeten onderzoekers eerst de resultaten bij dieren verifiëren – waarschijnlijk muizen.

Deze bevindingen zijn echter nog steeds een kritieke stap voorwaarts voor kankeronderzoek, vooral in termen van uitgezaaide kanker, omdat juist deze soorten kanker de meeste sterfgevallen door kanker veroorzaken.

“Wat we biologisch hebben laten zien, is dat deze kankercellen aanzienlijk minder metastatisch worden, wat een zeer belangrijke bevinding is.”

Bronnen

Medical News Today


Bedankt voor het doneren aan Healthbytes.me

Healthbytes.me wil alle gulle lezers bedanken die de afgelopen weken een donatie hebben gedaan. Uw financiële steun heeft ons geholpen om onze berichtgeving voort te zetten over alles wat er wordt verzwegen door Big Pharma wereldwijd en ervoor te zorgen dat u op de hoogte blijft van de laatste ontwikkelingen. Healthbytes.me is al 8 jaar gratis, maar zonder de financiële steun van onze lezers zouden we u niet kunnen voorzien van eerlijk en accuraat nieuws en features over alles. Uw bijdragen maken dit mogelijk.

Heeft u nog geen donatie gedaan, maar wilt u dit wel doen, dan kan dat via

Ideal, creditcard, Crypto Valuta of Paypal.

Previous Citroensap en knoflook hebben een aanzienlijke invloed op het cholesterol- en bloeddrukniveau
Next Oplichters vervangen Babyvoeding door meel, maken kinderen ziek

About author

redactie
redactie 4487 posts

De Health Bytes redactie houdt al sinds 2014 de vinger aan de pols van zowel Big Pharma als de alternatieve geneeskunde en publiceert al die zaken die men onder het tapijt probeert te vegen. Dat heeft ons 8 jaar lang aanvallen, hacks, censuur en bedreigingen opgeleverd. Dat deert ons niet en wij gaan stug door maar kunnen dat alleen met uw support! Overweeg daarom een kleine donatie zodat wij door kunnen gaan met de strijd!

You might also like

Overig

Dit is wat gapen over je zegt (behalve dat je moe bent)

Luister naar dit artikel *Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat

Overig

Australische wet opent de deur naar gedwongen vaccinaties

Luister naar dit artikel *Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat

Overig

Fraude ONTHULD: Afbeeldingen die worden gebruikt in belangrijke Alzheimer-studies misleiden wetenschappers al meer dan een decennium

Luister naar dit artikel *Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat