Dodelijke erfenis van lood: miljoenen mensen worden getroffen door loodgerelateerde hartziekten en IQ-afname

Dodelijke erfenis van lood: miljoenen mensen worden getroffen door loodgerelateerde hartziekten en IQ-afname

Luister naar dit artikel

Denkt u dat blootstelling aan lood tot het verleden behoort? Hoewel op lood gebaseerde verf al in 1978 in de Verenigde Staten verboden werd voor huishoudelijk gebruik, hebben de historische effecten van blootstelling aan lood helaas nog steeds een impact op de volksgezondheid in de wereld – van het verhogen van het risico op hartziekten tot het bijdragen aan de daling van het IQ van kinderen.


Steun Health Bytes: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en de leugens aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden. Klik hier om te Doneren


Volgens een nieuw rapport gepubliceerd in The Lancet Planetary Health zouden de mondiale gezondheidslasten en kosten van blootstelling aan lood zelfs tot zeven keer groter kunnen zijn dan eerder werd geschat.

Een ontnuchterend (en stil?) probleem: IQ-verlies, sterfgevallen als gevolg van loodgerelateerde hartziekten AANZIENLIJK groter dan eerder werd gedacht, blijkt uit nieuw onderzoek

Voor hun onderzoek analyseerde een team van door de Wereldbank gefinancierde onderzoekers schattingen van het loodniveau in het bloed van de landen uit de Global Burden of Diseases, Injuries, and Risk Factors Study (GBD) van 2019. Na het meten en schatten van de omvang en de economische kosten van loodgerelateerd IQ-verlies en sterfgevallen door hart- en vaatziekten gedurende een observatieperiode van vijf jaar, kwamen de onderzoekers tot enkele verbluffende conclusies:

Over de hele wereld verloren kinderen jonger dan 5 jaar oud, afkomstig uit gezinnen met een laag tot middelhoog inkomen, gezamenlijk 765 miljoen IQ-punten – dat is bijna 6 punten per kind, een cijfer dat 80 procent hoger is dan eerdere schattingen.

Aangezien IQ-verlies gepaard gaat met een inkomensdaling van ongeveer 2 procent per punt, vertaalt dit zich grofweg in een inkomensverlies gedurende het hele leven van bijna 12 procent en een jaarlijks mondiaal inkomensverlies van 2,4 biljoen dollar, waarbij de last zwaar op de schouders van lage-inkomenslanden rust.

Bovendien stierven in 2019 ruim 5,5 miljoen volwassenen aan hartziekten als gevolg van blootstelling aan lood.

Over het geheel genomen bedroegen de mondiale gezondheids- en economische kosten van blootstelling aan lood in 2019 6 biljoen dollar. Ongeveer driekwart van dit cijfer was te wijten aan de impact van sterfte door hart- en vaatziekten, terwijl het resterende kwart te wijten was aan de “contante waarde van toekomstige inkomensverliezen als gevolg van IQ-verlies.” In een wereld met toenemende inflatie en toenemende toxiciteit voor het milieu kunnen de verwoestende implicaties van deze bevindingen niet genoeg worden benadrukt.

DIT zijn de meest voorkomende gemeenschaps- en huishoudelijke artikelen met lood erin

Als u in een nieuwer huis woont of gewoon weet dat uw huis geen verf op loodbasis bevat, hoeft u zich misschien niet al te veel zorgen te maken over de vraag of uw gezin wordt blootgesteld aan dit giftige metaal. Maar hoewel stof en schilfers van oude verf (aangetroffen in huizen en op oud of geïmporteerd speelgoed, meubels, enz.) worden beschouwd als de meest voorkomende oorzaak van loodvergiftiging, zijn er veel andere mogelijke blootstellingsroutes waar u rekening mee moet houden.

Volgens het New York State Department of Health omvatten deze mogelijke routes van blootstelling aan lood:

 • Bodem
 • Stof
 • Lucht
 • Drinkwater
 • Bepaalde cosmetica
 • Bepaalde ayurvedische en alternatieve geneesmiddelen uit niet-vertrouwde bronnen
 • Geïmporteerd ingeblikt voedsel
 • Vuurwapens met loden kogels
 • Geïmporteerde snoepjes en voedingsmiddelen
 • Loodgeglazuurde kunst, waaronder keramiek, porselein en tin
 • Kindersieraden
 • Blootstelling op de werkplek (afhankelijk van het beroep)

Interessant is dat een onderzoeksartikel uit 2022, gepubliceerd in het peer-reviewed tijdschrift PNAS, schatte dat ongeveer de helft van de huidige Amerikaanse bevolking (170 miljoen mensen) in de vroege kinderjaren werd blootgesteld aan hoge niveaus van lood – en miljoenen van deze mensen werden blootgesteld aan vijf keer zoveel lood. of meer van het huidige referentieniveau.

Je vraagt je allemaal af in hoeverre de impact van blootstelling aan lood – inclusief eerdere blootstelling – op de radar van onze mondiale en politieke leiders staat. De gezondheid en productiviteit van onze toekomstige generaties zouden er immers in grote mate van kunnen afhangen, vooral als we ze in de context van ons steeds giftiger wordende milieu plaatsen.

In de tussentijd suggereert onderzoek dat er naast de professionele chelatiebehandeling onder medisch toezicht – geïndiceerd in het geval van ernstige loodvergiftiging – voedingsstrategieën bestaan die kunnen helpen zware metalen zoals lood uit uw lichaam te verwijderen. Deze omvatten namelijk het eten van voedsel en mogelijk het nemen van hoogwaardige supplementen die rijk zijn aan bepaalde vitamines en voedingsstoffen, waaronder vitamine C, vitamine E, thiamine (B1), foliumzuur (B9) en ijzer.

Als u zich zorgen maakt over vergiftiging door zware metalen voor uzelf of een dierbare, neem dan contact op met een vertrouwde arts, zoals een holistische arts, met ervaring in ontgifting. Hier bij Health Bytes zullen we de komende maanden artikelen blijven produceren over het belang van ontgifting van zware metalen.

Bronnen:

 

Tot Slot:

Big Pharma jaagt op websites zoals de onze en is daar zeer succesvol in. Meer dan 80% en de kennis daarin is reeds verwijderd van het web. Ook wij zijn hierop geen uitzondering en zijn om te overleven volledig afhankelijk van donaties van onze lezers. Laat de kennis over echte gezondheid niet verloren gaan! Indien u het belangrijk vindt wat wij doen overweeg dan ons te steunen met een donatie Zodat wij de praktijken van Big Pharma aan het licht kunnen blijven brengen!

Klik hier om te doneren, zodat wij ons staande kunnen houden tegen Big Pharma!

Previous Veerkracht vergroten: Kan koffie of thee het risico op kwetsbaarheid in uw latere jaren verminderen?
Next Een nadere blik op de sterfgevallen in Australië in 2021: waar stierven mensen aan?

About author

redactie
redactie 4585 posts

De Health Bytes redactie houdt al sinds 2014 de vinger aan de pols van zowel Big Pharma als de alternatieve geneeskunde en publiceert al die zaken die men onder het tapijt probeert te vegen. Dat heeft ons 8 jaar lang aanvallen, hacks, censuur en bedreigingen opgeleverd. Dat deert ons niet en wij gaan stug door maar kunnen dat alleen met uw support! Overweeg daarom een kleine donatie zodat wij door kunnen gaan met de strijd!

You might also like

Onderzoek

Het pad naar sterke botten op oudere leeftijd kan door de darmen lopen

Luister naar dit artikel Broze botten en pijnlijke gewrichten zijn voor talloze mensen een dagelijkse realiteit, vooral op oudere leeftijd. Nu suggereert een nieuw rapport echter dat de sleutel tot

Onderzoek

Behandeling van Lyme met Stevia

Luister naar dit artikel In januari jl. werden er resultaten gepubliceerd van een onderzoek naar het antibiotische effect van Stevia. Uit het onderzoek bleek dat alcoholextract van puur Steviablad effectief is tegen

Onderzoek

Vier symptomen bij gebrek aan magnesium!

Luister naar dit artikel Heel waarschijnlijk houd u niet zo in het oog of u wel voldoet aan de norm van uw dagelijkse magnesium behoeften. U zult ongetwijfeld meer aandacht