Japan keurt baanbrekend experiment goed om mens-dierhybride tot geboorte te brengen

Japan keurt baanbrekend experiment goed om mens-dierhybride tot geboorte te brengen

Luister naar dit artikel

Nadat Japan het verbod op de praktijk had opgeheven, mocht Hiromitsu Nakauchi, professor aan het Institute for Stem Cell Biology and Regenerative Medicine aan de Stanford University en het Institute of Medical Science aan de University of Medical Science, experimenteren met menselijke embryo’s .


Steun Health Bytes: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en de leugens aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden. Klik hier om te Doneren


Deze Japanse stamcelbioloog is van plan menselijke cellen in ratten en muizenembryo’s te laten groeien. De embryogenen worden gemodificeerd om geen pancreas te produceren en geïnjecteerd met menselijke cellen.
Vervolgens zal hij ze transplanteren in draagdieren waar ze een pancreas laten groeien die is gemaakt van menselijke cellen. Na hun geboorte zullen ze de komende twee jaar worden gevolgd, net als de hersenen van de knaagdieren.

Het doel van het onderzoek is om dieren te produceren met organen bestaande uit menselijke cellen die in mensen kunnen worden getransplanteerd.

Toch is het anders dan xenotransplantatie waarbij organen van de ene soort worden getransplanteerd in een andere, omdat menselijke organen worden gekweekt in een dier vanaf het embryostadium.

Tot maart verbood Japan uitdrukkelijk de groei van dierlijke embryo’s die menselijke cellen bevatten na 14 dagen of de transplantatie van dergelijke embryo’s in een draagmoeder.
Toch heeft het Japanse ministerie van onderwijs en wetenschap in maart nieuwe richtlijnen uitgegeven waarmee embryo’s van mensen en dieren kunnen worden getransplanteerd die in draagmoeder kunnen worden getransplanteerd en ter wereld kunnen worden gebracht.

Nakauchi beweert dat het zijn bedoeling is om langzaam verder te gaan en gedurende een tijdje zal hij niet proberen hybride embryo’s te krijgen. Hij is ook van plan deze tijd te gebruiken voor een dialoog met het publiek, dat angstig is en zich zorgen maakt.

In eerste instantie zal hij hybride muizenembryo’s laten groeien tot 14,5 dagen, wanneer de organen van het dier meestal worden gevormd en het bijna te laat is.

Hij zal hetzelfde herhalen bij ratten, waarbij hij de hybriden tot op korte termijn laat groeien, ongeveer 15,5 dagen. Hij zal later goedkeuring van de overheid aanvragen om hybride embryo’s in varkens te kweken voor maximaal 70 dagen.

De professor legt uit dat als dit experiment slaagt, ze in staat zullen zijn om veel mensen te helpen, en ook door dieren gekweekte menselijke cellen of weefsel gebruiken voor toxicologisch onderzoek of screening van geneesmiddelen.

Voor de eigenlijke operaties konden chirurgen oefenen op intacte menselijke organen, en onderzoekers konden aspecten van vroege menselijke ontwikkeling onderzoeken die nog nooit eerder toegankelijk waren geweest.

Toch voegt hij eraan toe dat menselijke organen niet onmiddellijk zullen worden gecreëerd, maar het zal helpen bij het bevorderen van onderzoek waar ze zich het afgelopen decennium op hebben voorbereid.

De professor zat ook in het team dat de chimera van mens-schapen in 2018 creëerde met embryo’s die 1 menselijke cel in elke 100.000 schapencellen hadden. De embryo’s werden na 28 dagen vernietigd.

Hoewel dit soort onderzoek revolutionair zou kunnen zijn, omdat orgaandonatie een grote zorg voor het medische veld is en 20 patiënten dagelijks sterven in afwachting van een transplantatie, zijn er ethische zorgen over een gehumaniseerd dier.

In 2015 stopte de NIH in de VS met het financieren van dit soort dierexperimenten en uit het openbare onderzoek dat het uitvoerde, bleek dat 22% van de mensen tegen dit onderzoek was.

Experimenten met mensen en dieren zijn riskant, sommige experts waarschuwen dat bepaalde delen van het dier meer menselijke cellen kunnen ontwikkelen, terwijl anderen bang zijn dat de hersenen menselijke cellen aannemen en menselijke vaardigheden of eigenschappen ontwikkelen, waardoor het een “dubbelzinnig wezen” wordt.

Onderzoekers die betrokken zijn bij de Japanse experimenten zijn van plan deze op te schorten als ze menselijke cellen in meer dan 30% van de hersenen van knaagdieren ontdekken.

Bronnen:

www.nature.com

Tot Slot:

Big Pharma jaagt op websites zoals de onze en is daar zeer succesvol in. Meer dan 80% en de kennis daarin is reeds verwijderd van het web. Ook wij zijn hierop geen uitzondering en zijn om te overleven volledig afhankelijk van donaties van onze lezers. Laat de kennis over echte gezondheid niet verloren gaan! Indien u het belangrijk vindt wat wij doen overweeg dan ons te steunen met een donatie Zodat wij de praktijken van Big Pharma aan het licht kunnen blijven brengen!

Klik hier om te doneren, zodat wij ons staande kunnen houden tegen Big Pharma!

Previous Magnesium werkt beter dan geneesmiddelen op recept voor de behandeling van depressiesymptomen
Next Curcumine kan helpen bij het voorkomen of bestrijden van maagkanker - studie

About author

redactie
redactie 4585 posts

De Health Bytes redactie houdt al sinds 2014 de vinger aan de pols van zowel Big Pharma als de alternatieve geneeskunde en publiceert al die zaken die men onder het tapijt probeert te vegen. Dat heeft ons 8 jaar lang aanvallen, hacks, censuur en bedreigingen opgeleverd. Dat deert ons niet en wij gaan stug door maar kunnen dat alleen met uw support! Overweeg daarom een kleine donatie zodat wij door kunnen gaan met de strijd!

You might also like

Overig

Vitamine B17 verboden omdat het kanker geneest!

Luister naar dit artikel Vitamine В17 is de geconcentreerde vorm van abrikozenpitten, die veel voordelen voor de gezondheid kan bieden indien u het goed gebruikt. Steun Health Bytes: alleen via uw maandelijks

Overig

Na tien dagen vasten beweert Will Smith dat hij de bloeddrukmedicatie die hij 10 jaar lang heeft gebruikt niet meer nodig heeft

Luister naar dit artikel Gecontroleerd vasten wordt door sommigen beschouwd als een veiliger en effectief alternatief voor veel medicijnen. Er wordt aangenomen dat het een remedie is voor een groot

Overig

“Schandaal van formaat”: Oude, bedorven tonijn wordt gekleurd met gifgas om vers te ogen

Luister naar dit artikel De mooi rood gekleurde tonijn op je bord oogt vers, maar die kleur kan verraderlijk zijn. Er bestaan methodes die ervoor zorgen dat de tonijn mooi