Alzheimer gekoppeld aan COVID-19 en andere veel voorkomende virale infecties

Alzheimer gekoppeld aan COVID-19 en andere veel voorkomende virale infecties

Luister naar dit artikel

Er zijn veel factoren die het risico op hersenziekten verhogen, maar infectie met gewone virussen kan de meest verraderlijke zijn.


Steun Health Bytes: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en de leugens aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden. Klik hier om te Doneren


Naast veroudering zijn virale infecties ook factoren die bijdragen aan de ziekte van Alzheimer. COVID-19 wordt steeds meer in verband gebracht met cognitieve achteruitgang, een verband dat lijkt te worden bevestigd door een nieuwe beoordeling van neurologische symptomen die verband houden met de aandoening.

Volgens onderzoekers draagt een virusinfectie bij ouderen aanzienlijk bij aan het risico op dementie. In feite lijken de ziekte van Alzheimer en COVID samen te werken om onze hersenen te beschadigen.
“Ik geloof dat de komende jaren opkomend bewijsmateriaal een verband tussen microbiële infecties en neurodegeneratieve ziekten verder zal ondersteunen”, zei de corresponderende auteur van de studie Thomas E. Lane, die een doctoraat in de microbiologie en immunologie heeft, in een persverklaring.

Het aantal Alzheimer-diagnoses kan na de COVID-19-crisis toenemen

Volgens de review delen COVID-19 en de ziekte van Alzheimer ontstekingskenmerken en risicofactoren. Ontsteking kan bijdragen aan het ontstaan en de pathologie van Alzheimer. Gezien het wereldwijde bereik en de uitgebreide neurologische impact van COVID-19 vrezen experts dat dit een risicofactor kan zijn voor de ziekte van Alzheimer of de bestaande pathologie kan verergeren. Als COVID-19 het risico op Alzheimer vergroot, kunnen de gecombineerde effecten van deze verwoestende ziekten wereldwijd grote gevolgen voor de volksgezondheid hebben.

Eerder onderzoek koppelt virale infecties aan degeneratieve hersenziekten.

Uit een retrospectief onderzoek onder meer dan 6,2 miljoen mensen van 65 jaar en ouder bleek dat het risico op de diagnose van Alzheimer binnen een jaar na een COVID-19-infectie met 69 procent was verhoogd, vooral bij vrouwen en 85-plussers.
“De factoren die een rol spelen bij de ontwikkeling van de ziekte van Alzheimer zijn slecht begrepen, maar twee zaken die als belangrijk worden beschouwd zijn eerdere infecties, vooral virale infecties, en ontstekingen”, zegt Dr. Pamela Davis, hoogleraar aan de Case Western Reserve University en co-auteur van het onderzoek. , aldus een persverklaring.
Een aanhoudende stijging van het aantal Alzheimer-diagnoses na COVID-19 zou de middelen voor de langdurige zorg aanzienlijk onder druk kunnen zetten, voegde ze eraan toe.
“We dachten dat we een deel van het tij voor [Alzheimer] hadden gekeerd door algemene risicofactoren zoals hoge bloeddruk, hartziekten, zwaarlijvigheid en een sedentaire levensstijl te verminderen,” zei Dr. Davis. ‘Nu hebben zoveel mensen in de VS COVID gehad, en de langetermijngevolgen van COVID zijn nog steeds zichtbaar’, voegde ze eraan toe. “Het is belangrijk om de impact van deze ziekte op toekomstige invaliditeit te blijven monitoren.”

Andere virussen die verband houden met een hoger risico op de ziekte van Alzheimer

Ziekenhuisopnames als gevolg van griepvirussen die longontsteking veroorzaken, werden tot 15 jaar na de diagnose in verband gebracht met diagnoses van verschillende neurologische aandoeningen, waaronder dementie, de ziekte van Parkinson en amyotrofische laterale sclerose (ALS), zo bleek uit een in april gepubliceerde studie van de National Institutes of Health.

Het grootste verband was tussen virale encefalitis en de ziekte van Alzheimer.

Uit een ander recent onderzoek is gebleken dat het koortslipvirus (herpes simplex-virus) het risico op Alzheimer kan verhogen. Na infectie blijft het vaak sluimerend in de zenuwen waar het door stress kan worden gereactiveerd. DNA van het herpes simplex-1-virus is aangetroffen in de hersenen van een aanzienlijk aantal oudere personen.

Onderzoekers ontdekten ook dat gordelroos het virus kan reactiveren en een op Alzheimer lijkende amyloïdopbouw kan veroorzaken.

Hoewel studies een verband hebben aangetoond tussen virale infecties en neurologische ziekten, waaronder de ziekte van Alzheimer, ‘is het exacte mechanisme waardoor dit gebeurt niet helemaal duidelijk’, vertelde Dr. Nikhil Palekar, directeur van het Stony Brook Centre of Excellence for Alzheimer’s Disease en directeur van het Stony Brook Center of Excellence for Alzheimer’s Disease. het Stony Brook Alzheimer’s Disease Clinical Trials Program,  aan The Epoch Times.

Virale infectie verergert het belangrijkste symptoom van de ziekte van Alzheimer

Studies tonen aan dat virussen zoals influenza A, het muizencytomegalovirus (een veel voorkomend herpesvirus) en COVID-19 er ook voor kunnen zorgen dat amyloïde eiwitten zich ophopen in de hersenen, aldus dr. Palekar. “Amyloïde accumulatie en amyloïde plaquevorming is een van de belangrijkste pathologische kenmerken die worden gezien bij de ziekte van Alzheimer”, voegde hij eraan toe. Een recent onderzoek naar het SARS-CoV-2-virus, dat COVID-19 veroorzaakt, bracht verstoringen aan het licht in amyloïde-bèta- en tau-eiwitten. , waardoor hun toxische neuronale effecten toenemen en mogelijk de ziekte van Alzheimer veroorzaken.

Het bestuderen van de impact van virussen op neurodegeneratie, het alomtegenwoordige COVID-19, is essentieel, zei Dr. Palekar, waarbij hij opmerkte dat miljoenen mensen besmet zijn en dat “een grote meerderheid van hen” neurologische symptomen op de lange of korte termijn ervaart.
“Het begrijpen van de specifieke mechanismen waarmee virussen de hersenfuncties beïnvloeden is van cruciaal belang en zal de ontwikkeling van gerichte therapieën stimuleren om door virussen gemedieerde neurodegeneratie te verminderen of zelfs te voorkomen,” voegde hij eraan toe.

Bronnen: The Epoch Times

Tot Slot:

Big Pharma jaagt op websites zoals de onze en is daar zeer succesvol in. Meer dan 80% en de kennis daarin is reeds verwijderd van het web. Ook wij zijn hierop geen uitzondering en zijn om te overleven volledig afhankelijk van donaties van onze lezers. Laat de kennis over echte gezondheid niet verloren gaan! Indien u het belangrijk vindt wat wij doen overweeg dan ons te steunen met een donatie Zodat wij de praktijken van Big Pharma aan het licht kunnen blijven brengen!

Klik hier om te doneren, zodat wij ons staande kunnen houden tegen Big Pharma!

Previous Een nadere blik op de sterfgevallen in Australië in 2021: waar stierven mensen aan?
Next Hoe vasten kankercellen doodt en de immuunfunctie verbetert

About author

redactie
redactie 4585 posts

De Health Bytes redactie houdt al sinds 2014 de vinger aan de pols van zowel Big Pharma als de alternatieve geneeskunde en publiceert al die zaken die men onder het tapijt probeert te vegen. Dat heeft ons 8 jaar lang aanvallen, hacks, censuur en bedreigingen opgeleverd. Dat deert ons niet en wij gaan stug door maar kunnen dat alleen met uw support! Overweeg daarom een kleine donatie zodat wij door kunnen gaan met de strijd!

You might also like

Onderzoek

Vitamine B6 blijkt de ernst van COVID-19 te verminderen

Luister naar dit artikel Een recente recensie gepubliceerd in het tijdschrift Frontiers in Nutrition suggereert dat het nemen van vitamine B6 de ernst van COVID-19 kan verminderen. Volgens Aziatische onderzoekers

Onderzoek

Chemicus publiceert baanbrekend onderzoek over ‘aluminiumvergifting van de mensheid door geo-engineering’

Luister naar dit artikel De academische wereld raakt in toenemende mate geïnteresseerd in geo-engineering, het opzettelijk grootschalig ingrijpen in de natuurlijke systemen op aarde om het klimaat te veranderen. In

Onderzoek

Baanbrekend onderzoek: acupunctuur verslaat geïnjecteerde morfine tegen pijn

Luister naar dit artikel Uit een verbazingwekkende nieuwe studie is gebleken dat acupunctuur, de eeuwenoude praktijk waarbij naalden worden gebruikt om lichamelijke zelfgenezing te stimuleren, effectiever is dan intraveneuze morfine