De kracht van jodium ontsluiten: 5 dwingende redenen om prioriteit te geven aan uw inname

De kracht van jodium ontsluiten: 5 dwingende redenen om prioriteit te geven aan uw inname

Luister naar dit artikel

Heb je je ooit afgevraagd over de kleine, rode bultjes die af en toe op je huid of lippen verschijnen? Deze kleine maar opvallende rode cirkels zijn vaak kersenangiomen en kunnen duiden op een jodiumtekort – slechts één voorbeeld van hoe een gebrek aan dit sporenmineraal een negatieve invloed kan hebben op de menselijke gezondheid.


Steun Health Bytes: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en de leugens aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden. Klik hier om te Doneren


Op het gebied van vet onderstreept een recente studie dat een uitgebalanceerd dieet doorgaans voldoende jodium per dag levert, niet meer dan 50% van de aanbevolen inname. Talloze individuen, vooral vegetariërs, veganisten en anderen die niet regelmatig zeevruchten of ander jodiumrijk voedsel consumeren, zijn echter kwetsbaar voor verschillende gezondheidsproblemen.

Laten we eens kijken waarom het van cruciaal belang is ervoor te zorgen dat u voldoende jodium binnenkrijgt.

1. Schildkliergezondheid: een fundamentele jodiumverbinding

Het belang van jodium blijft vaak onder de radar, maar het verbetert uw algehele welzijn aanzienlijk. Een ontoereikende inname van jodium kan de goede werking van uw schildklier ernstig beïnvloeden.

De schildklier is afhankelijk van jodium om hormonen te synthetiseren die een cruciale rol spelen bij het reguleren van de lichaamstemperatuur, het behouden van de gezondheid van het hart, het ondersteunen van de stofwisseling en het zorgen voor een goede ademhaling.

2. Het voeden van de hersenontwikkeling

Naast zijn rol in de gezondheid van de schildklier, heeft jodium een cruciale invloed op de ontwikkeling van de hersenen. Het gaat niet alleen om het voorkomen van zichtbare tekenen zoals kersenangiomen op de huid en lippen; onvoldoende niveaus kunnen tot verschillende problemen leiden, van voortplantings- en ontwikkelingsstoornissen tot metabolische complicaties.

De betekenis van jodium begint tijdens de ontwikkeling van de foetus, waar het een onmisbare rol speelt bij het bevorderen van de ontwikkeling van de hersenen. De invloed ervan blijft cruciaal omdat de hersenen gedurende de kindertijd blijven evolueren.

3. Voorkomen van fibrocystische borsten

Misschien heb je de term ‘fibrocystische borsten’ al eerder gehoord, maar de kans is groot dat je niet helemaal zeker weet wat het inhoudt. Fibrocystische borstverandering is een niet-kankerachtige aandoening die leidt tot de vorming van ongemakkelijke knobbels en gevoeligheid in de borsten. Verrassend genoeg kan een jodiumtekort een potentiële katalysator voor deze aandoening zijn.

4. Het bevorderen van de cognitieve ontwikkeling in de kindertijd

Het is van cruciaal belang ervoor te zorgen dat uw kind voldoende jodium binnenkrijgt, vooral als het kieskeurige eters zijn of een beperkt dieet volgen. Een ontoereikende inname kan van invloed zijn op de ontwikkeling van hun denk- en redeneervaardigheden.

Hoewel sporadische jodiumtekorten mogelijk niet onmiddellijk neurologische effecten vertonen, kan langdurige onvoldoende inname de voortdurende ontwikkeling van de hersenen beïnvloeden.

Kinderen met een aanhoudend matig tot ernstig jodiumtekort kunnen een verminderde intelligentie ervaren vergeleken met kinderen die voldoende jodium krijgen. Het herinnert aan de cruciale rol die dit sporenmineraal speelt bij het voeden van de cognitieve ontwikkeling tijdens de kindertijd.

5. Een essentieel onderdeel van uw EHBO-doos

Weinigen zijn zich ervan bewust dat jodium desinfecterende eigenschappen bezit. Het dient als een waardevol plaatselijk antisepticum bij verwondingen die huidwonden tot gevolg hebben.

De toepassingen ervan strekken zich ook uit tot brandwonden en kleine snijwonden, omdat het schadelijke bacteriën effectief elimineert en tegelijkertijd infecties voorkomt en behandelt, waardoor het genezingsproces wordt versneld.

Meer van dit sporenmineraal in uw dieet opnemen

De hoeveelheid jodium die uw lichaam nodig heeft, hangt af van uw leeftijd en algehele gezondheid. Volgens de National Institutes of Health (NIH) bedraagt de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid 150 microgram voor zowel tieners als volwassenen, waarbij zwangere vrouwen wordt geadviseerd dagelijks 220 microgram te consumeren.

Hoewel zeevruchten, zoals oesters, een bron van jodium kunnen zijn, is het belangrijk op te merken dat veel soorten zeevruchten een verhoogd risico hebben op gifstoffen zoals zware metalen. Overweeg daarom een mix van de volgende voedingsmiddelen:

Biologisch (100% grasgevoerd) dierlijk voedsel
Zeegroenten zoals nori, kombu en wakame
Zeezout van hoge kwaliteit
Biologische, 100% weidekip
Biologische runderlever
Biologische, 100% weidegekweekte eieren

Bovendien zijn biologische zuivelproducten zoals rauwe yoghurt, kaas en melk jodiumrijke opties om te overwegen. Als u allergisch bent voor vis, last heeft van lactose of een veganistisch of vegetarisch dieet volgt, kan het nuttig zijn om te overwegen een tinctuur of supplement in uw dagelijkse regime te integreren, maar raadpleeg altijd een holistische zorgverlener voor persoonlijke begeleiding.

Bronnen:

 

Tot Slot:

Big Pharma jaagt op websites zoals de onze en is daar zeer succesvol in. Meer dan 80% en de kennis daarin is reeds verwijderd van het web. Ook wij zijn hierop geen uitzondering en zijn om te overleven volledig afhankelijk van donaties van onze lezers. Laat de kennis over echte gezondheid niet verloren gaan! Indien u het belangrijk vindt wat wij doen overweeg dan ons te steunen met een donatie Zodat wij de praktijken van Big Pharma aan het licht kunnen blijven brengen!

Klik hier om te doneren, zodat wij ons staande kunnen houden tegen Big Pharma!

Previous CDC houdt gegevens achter over hartontsteking na vaccinatie tegen COVID-19
Next mRNA gevonden in harten van dode mensen, waarschuwt Studie

About author

redactie
redactie 4585 posts

De Health Bytes redactie houdt al sinds 2014 de vinger aan de pols van zowel Big Pharma als de alternatieve geneeskunde en publiceert al die zaken die men onder het tapijt probeert te vegen. Dat heeft ons 8 jaar lang aanvallen, hacks, censuur en bedreigingen opgeleverd. Dat deert ons niet en wij gaan stug door maar kunnen dat alleen met uw support! Overweeg daarom een kleine donatie zodat wij door kunnen gaan met de strijd!

You might also like

Natuurlijk

Natuurlijke behandeling voor geblokkeerde eileiders

Luister naar dit artikel Een van de meest voorkomende oorzaken van onvruchtbaarheid bij vrouwen is verstopte eileiders. Ze kunnen de vruchtbaarheid op twee manieren beïnvloeden: ze kunnen voorkomen dat het

Natuurlijk

De ouder wordende hond

Luister naar dit artikel Ouder worden is een natuurlijk en doorgaans geleidelijk proces. Er zijn in dat proces grote individuele verschillen; de ene hond is ‘eerder’ oud dan de andere

Natuurlijk

Dit zijn de 3 geweldige gezondheidsvoordelen van deze ancient indian butter tea.

Luister naar dit artikel Je hebt misschien al gehoord (of gelezen) over de nieuwste gezondheid rage die rond gaat bekend als kogelvrij koffie. Als je het nog niet weet, is