Dit zijn de 3 geweldige gezondheidsvoordelen van deze ancient indian butter tea.

Luister naar dit artikel

Je hebt misschien al gehoord (of gelezen) over de nieuwste gezondheid rage die rond gaat bekend als kogelvrij koffie. Als je het nog niet weet, is hier een korte samenvatting:


Steun Health Bytes: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en de leugens aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden. Klik hier om te Doneren


Bedacht in 2009 door blogger Dave Asprey, kogelvrije koffie is gewoon koffie die boter toevoegt voor een nutritionele boost en calorie-punch. Zijn claim is dat deze combinatie mentale cognitie kan verbeteren en leiden tot gewichtsverlies door middel van ketose.

Tuurlijk, het is iets wat het overwegen waard is voor degenen die gebruk maken van cafeïne, maar hoe zit het met de rest van ons? De fundamenten van een boter brouwsel is een lange traditie in zowel Tibet en India, maar in plaats van sterk stimulerende koffiebonen, drinken ze hun boter met een natuurlijke gebrouwen thee.

Traditionele boter thee begint met het sudderen van gecomprimeerde Pu-erh thee in water gedurende een aantal uren tot een donkere gefermenteerde thee ontstaat die een zeer aardse smaak heeft. Deze thee wordt vervolgens gekarnd met yak boter en soms yak melk om een romige en schuimige thee te krijgen waarvan ik graag denk dat het de inspiratie was voor de kogelvrije koffie trend.

In Tibet, wordt deze thee behandeld als een levensmiddel en de calorische en micronutriënten waarde kan het broodnodige weerstand geven tegen de harde elementen van de regio. Bewoners van het gebied zijn gekend om tot wel 50 kopjes van dit bittere brouwsel te drinken gedurende een dag om energie te behouden.

Gebruik deze ingrediënten als basis voor je eigen boter thee recept en je bent zeker van een boost voor lichaam en geest:
Puehr Tee Specerijen (Ik hou van de klassieke masala smaken zoals gember, zwarte peper, kruidnagel, kardemom en venkel)
– Gras gevoederde ghee boter
– MCT olie en melk
– Rauwe Honing

Methode:
– Doe de mix van kruiden voor maximaal 20 minuten in een pan met kokend water. Haal het van het vuur en zeef de thee.
– Ghee en melk toevoegen aan een pot en reïntegreren met de gespannen thee.
– Mengen of met de hand kloppen.
– Voeg ruwe honing toe voor de smaak.

3 gezondheidsvoordelen van boter thee, zoals deze zijn onder meer:
Grasgevoerde ghee boter s rijk aan linolzuur, vitamine A en vitamine K die allemaal essentieel zijn voor bot, hart en reproductieve gezondheid.

Gember en zwarte peper zijn zowel antibacteriëel als ook anti-oxidanten die kunnen helpen bij het verlossen van het lichaam van vrije radicalen en een snelle celdood te minimaliseren.

Puehr thee is in staat om goede cholesterol te verhogen, terwijl het de slechte kan verlagen en is ook een krachtige anti-microbiële factor.

Vind je dit een handige tip? Deel hem dan met je vrienden op Facebook.

Tot Slot:

Big Pharma jaagt op websites zoals de onze en is daar zeer succesvol in. Meer dan 80% en de kennis daarin is reeds verwijderd van het web. Ook wij zijn hierop geen uitzondering en zijn om te overleven volledig afhankelijk van donaties van onze lezers. Laat de kennis over echte gezondheid niet verloren gaan! Indien u het belangrijk vindt wat wij doen overweeg dan ons te steunen met een donatie Zodat wij de praktijken van Big Pharma aan het licht kunnen blijven brengen!

Klik hier om te doneren, zodat wij ons staande kunnen houden tegen Big Pharma!

Previous Zuiveringszout is een geweldig product. DIT kun je er allemaal mee doen!
Next Vette kaas blijkt helemaal niet zo ongezond als we altijd dachten

About author

redactie
redactie 4585 posts

De Health Bytes redactie houdt al sinds 2014 de vinger aan de pols van zowel Big Pharma als de alternatieve geneeskunde en publiceert al die zaken die men onder het tapijt probeert te vegen. Dat heeft ons 8 jaar lang aanvallen, hacks, censuur en bedreigingen opgeleverd. Dat deert ons niet en wij gaan stug door maar kunnen dat alleen met uw support! Overweeg daarom een kleine donatie zodat wij door kunnen gaan met de strijd!

You might also like

Natuurlijk

Ballonklysma met koffie

Luister naar dit artikel Dr. Max Gerson (een pionier op het gebied van voedingstherapie bij kanker) ontdekte aan het begin van de 20e eeuw dat een koffieklysma de pijn verdreef

Natuurlijk

10 redenen om een Himalaya Zoutlamp in elke kamer van uw huis te plaatsen

Luister naar dit artikel Je weet niet wat je mist als je nog nooit een Himalaya zoutlamp hebt gehad. Het is net alsof je je raam continu open hebt staan

Natuurlijk

Alternatieve oplossingen voor migraine: 12 bewezen natuurlijke remedies ondersteund door de wetenschap

Luister naar dit artikel Er zijn veel natuurlijke therapieën om de pijnlijke symptomen van een migraine te verbeteren. Deze voedingssupplementen, kruidenremedies en alternatieve medicijnen kunnen helpen bij het beheersen van