Het pad naar sterke botten op oudere leeftijd kan door de darmen lopen

Het pad naar sterke botten op oudere leeftijd kan door de darmen lopen

Luister naar dit artikel

Broze botten en pijnlijke gewrichten zijn voor talloze mensen een dagelijkse realiteit, vooral op oudere leeftijd. Nu suggereert een nieuw rapport echter dat de sleutel tot het behoud van sterke botten gedurende het hele leven zich misschien in onze maag verbergt. Onderzoekers van het Hebrew SeniorLife en Hinda en Arthur Marcus Institute for Aging Research zeggen dat er een steeds groter wordende stapel bewijsmateriaal is dat de overvloed aan bepaalde darmmicroben verband houdt met een goede gezondheid van het skelet.


Steun Health Bytes: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en de leugens aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden. Klik hier om te Doneren


Met andere woorden: het handhaven van de juiste “balans” van darmbacteriën zou de gezondheid van de botten en de levenskwaliteit van talloze ouderen kunnen verbeteren. Hoewel verder werk nodig is, zeggen de auteurs van het onderzoek dat dit werk de deur kan openen naar nieuwe strategieën gericht op een betere botgezondheid, waarbij gebruik wordt gemaakt van deze veranderingen in het darmmicrobioom. De relatie tussen de darm- en botgezondheid wordt osteomicrobiologie genoemd.

Tot nu toe hebben weinig grootschalige onderzoeken bij mensen zich gericht op de verbanden tussen het darmmicrobioom en de gezondheid van het skelet. Daarom voerden onderzoeksleider Paul C. Okoro, een datawetenschapper bij Hebrew SeniorLife en Hinda en Arthur Marcus Institute for Aging Research, en hoofdonderzoeker Douglas P. Kiel, M.D., M.P.H., een senior wetenschapper bij het Marcus Institute, een observationeel onderzoek uit. Het project was gebaseerd op bevindingen uit de Framingham Third Generation Study van mannen en vrouwen, evenals de Osteoporotic fractures in Men (MrOS) studie onder oudere mannen, en onderzoekers probeerden te bepalen of ze een potentieel beïnvloedbare factor konden detecteren die bijdraagt aan de gezondheid van het skelet. . Het onderzoeksteam maakte ook gebruik van beeldvorming met hoge resolutie van de arm en het been.

Uit onderzoek blijkt dat een lage botdichtheid het risico op osteoporose kan vergroten, en uit schattingen blijkt dat 10 miljoen Amerikanen ouder dan 50 jaar er last van hebben. De aandoening kan ook het fractuurrisico vergroten.

Al met al bleek uit het onderzoek dat een bacterie genaamd Akkermansia, die al lang in verband wordt gebracht met obesitas – evenals de Clostridiales-bacterie DTU089 – beide duidelijke negatieve associaties vertoonden met de gezondheid van de botten bij oudere volwassenen.

DTU089, een bacterie uit de klasse Clostridia, komt doorgaans vaker voor bij mensen met een lagere lichamelijke activiteit en een lagere eiwitinname. Dit kan belangrijk zijn omdat eerdere onderzoeken hebben aangetoond dat de eiwitinname en fysieke activiteit een duidelijk verband hebben met de gezondheid van het skelet.

“We hebben patronen gevonden waarin een grotere overvloed aan microbiota geassocieerd was met slechtere metingen van de botdichtheid en microarchitectuur. Sommige bacteriën werden zelfs in verband gebracht met verschillen in de dwarsdoorsnede van het bot, wat de mogelijkheid suggereert dat bepaalde microben invloed kunnen hebben op de manier waarop het bot van grootte verandert naarmate het ouder wordt”, zegt Dr. Kiel in een persbericht. “Het is voorbarig om te weten of de bacteriële organismen zelf effecten kunnen hebben op de gezondheid van het skelet.”

“Met aanvullende onderzoeken kunnen we mogelijk inzicht krijgen in de associaties tussen specifieke bacteriesoorten in de darm en de integriteit van het skelet. We hopen ook specifieke functionele routes te identificeren die worden beïnvloed door de bacteriën die het skelet kunnen beïnvloeden. Sommige bacteriën kunnen bijvoorbeeld leiden tot lage ontstekingsniveaus die de gezondheid van de botten kunnen beïnvloeden. Als dit soort bevindingen uiteindelijk worden bevestigd, kunnen we ons mogelijk richten op het darmmicrobioom om de gezondheid van het skelet te beïnvloeden.”

De studie is gepubliceerd in het tijdschrift Frontiers in Endocrinology.

Bronnen: Study Finds

Tot Slot:

Big Pharma jaagt op websites zoals de onze en is daar zeer succesvol in. Meer dan 80% en de kennis daarin is reeds verwijderd van het web. Ook wij zijn hierop geen uitzondering en zijn om te overleven volledig afhankelijk van donaties van onze lezers. Laat de kennis over echte gezondheid niet verloren gaan! Indien u het belangrijk vindt wat wij doen overweeg dan ons te steunen met een donatie Zodat wij de praktijken van Big Pharma aan het licht kunnen blijven brengen!

Klik hier om te doneren, zodat wij ons staande kunnen houden tegen Big Pharma!

Previous Alle mobiele telefoons vormen een stralingsbedreiging
Next Sommige griepvaccins bevatten nog steeds Thimerosal (kwik), een “krachtig neurotoxine”

About author

redactie
redactie 4585 posts

De Health Bytes redactie houdt al sinds 2014 de vinger aan de pols van zowel Big Pharma als de alternatieve geneeskunde en publiceert al die zaken die men onder het tapijt probeert te vegen. Dat heeft ons 8 jaar lang aanvallen, hacks, censuur en bedreigingen opgeleverd. Dat deert ons niet en wij gaan stug door maar kunnen dat alleen met uw support! Overweeg daarom een kleine donatie zodat wij door kunnen gaan met de strijd!

You might also like

Natuurlijk

Wanneer chemotherapie faalt, keert de wetenschap zich naar … lijnzaad?

Luister naar dit artikel Chemotherapie blijft een populaire behandeling voor kankerpatiënten, maar dat komt vooral door het winstpotentieel en een gebrek aan alternatieven in plaats van de werkzaamheid. Wat behandelingen

Overig

Nieuwe CDC- en WHO-studie bewijst ‘geen bewijs’ dat gezichtsmaskers virus besmetting voorkomen

Luister naar dit artikel De zogenaamde ‘factcheckers’ van Facebook hebben opnieuw toegeslagen en beweren dat mijn rapport over de wetenschap dat bewijst dat het dragen van gezichtsmaskers, vooral in niet-medische

Onderzoek

Nieuwe studie: Genetisch aangepaste maïs van Monsanto beschadigt darmen van ratten

Luister naar dit artikel Bij ratten die 90 dagen lang genetisch gemodificeerde maïs van Monsanto kregen, traden beschadigingen in de darmen op. Dat blijkt uit een Egyptische studie. Steun Health