Australisch onderzoek waarschuwt voor parasitaire infecties na rondworm gevonden in de hersenen van vrouwen

Australisch onderzoek waarschuwt voor parasitaire infecties na rondworm gevonden in de hersenen van vrouwen

Luister naar dit artikel

Chirurgen in Australië hebben een levende parasitaire worm van 7,5 cm lang uit de voorkant van de hersenen van een vrouw gehaald. Dit zou de eerste keer zijn dat dit type infectie bij mensen is aangetroffen.


Steun Health Bytes: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en de leugens aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden. Klik hier om te Doneren


Artsen in Canberra vonden de lichtrode worm tijdens een biopsie die ze bij de patiënt uitvoerden in een poging een ongebruikelijke reeks symptomen te diagnosticeren, waaronder maagpijn, diarree, hoesten, nachtelijk zweten en cognitieve en mentale gezondheidsproblemen, volgens een gepubliceerde studie Dinsdag in het CDC-tijdschrift, Emerging Infectious Diseases.

De lichtrode worm die vorig jaar uit de frontale kwab van de hersenen van de 64-jarige vrouw werd getrokken, bleek een rondworm Ophidascaris robertsi te zijn, die endemisch is in tapijtpythonslangen, die in een groot deel van Australië voorkomen.

Dr. Sanjaya Senanayake van het Canberra Hospital vertelde de BBC:

“Iedereen in die operatiekamer kreeg de schok van zijn leven toen de chirurg een pincet nam om een afwijking op te sporen en de afwijking een kronkelende, levende lichtrode worm van 8 cm bleek te zijn. Zelfs als je de bah-factor wegneemt, is dit een nieuwe infectie die nog nooit eerder bij een mens is gedocumenteerd”,

Senanayake, universitair hoofddocent infectieziekten aan de Australian National University, een van de hoofdonderzoekers van het onderzoek, zei:

“Het was het eerste bekende geval waarbij de hersenen betrokken waren” van welke zoogdiersoort dan ook, menselijk of anderszins. Zelfs als je de vieze factor wegneemt, is dit een nieuwe infectie die nog nooit eerder bij een mens is gedocumenteerd.”

De larven van de rondworm worden meestal aangetroffen bij kleine zoogdieren en buideldieren. Wanneer ze worden opgegeten door de python, kan de levenscyclus van de worm zich in de slang voltooien, legt Senanayake uit.

De studie waarschuwt dat dit mogelijk niet de laatste is, omdat andere nauw verwante wormsoorten slangen elders in de wereld infecteren.

Onderzoekers denken dat de vrouw per ongeluk besmet is geraakt nadat ze voedsel had bereid met gras uit een meer vlakbij haar huis in het zuidelijke deel van New South Wales, bewoond door tapijtpythons.

De auteurs van de studie schreven:

“Ondanks dat ze geen direct contact had met slangen, verzamelde ze vaak inheemse vegetatie, van rond het meer om te gebruiken bij het koken. We veronderstelden dat ze per ongeluk Ophidascaris robertsi-eieren consumeerde, hetzij rechtstreeks uit de vegetatie, hetzij indirect door besmetting van haar handen of keukenapparatuur. “

Invasie van de hersenen door Ophidascaris-larven was niet eerder gemeld, waarbij de infectie normaal gesproken beperkt bleef tot de darmen bij dierlijke gastheren. De vrouw gebruikte op dat moment echter immunosuppressieve medicatie om een hoog aantal witte bloedcellen te behandelen, wat zou kunnen verklaren hoe de larven in staat waren om te migreren naar haar centrale zenuwstelsel en de hersenen te onderdrukken.

“De groei van de larve in het derde stadium in de menselijke gastheer is opmerkelijk, gegeven het feit dat eerdere experimentele studies de ontwikkeling van de larven bij gedomesticeerde dieren, zoals schapen, honden en katten, niet hebben aangetoond, en een beperktere larvale groei hebben aangetoond bij vogels en niet-gedomesticeerde dieren.”

De patiënte werd behandeld met antiparasitaire medicijnen en zes maanden na de operatie om de worm te verwijderen waren alle symptomen verdwenen, met uitzondering van haar neuropsychiatrische problemen, die weliswaar veel verbeterden, maar bleven bestaan.

De studie concludeert dat de zaak het aanhoudende risico op zoönotische ziekten benadrukt wanneer mensen en dieren dicht bij elkaar in de buurt zijn, en waarschuwt dat hoewel Ophidascaris robertsi nematoden alleen in Australië voorkomen, andere Ophidascaris-soorten elders slangen infecteren, wat betekent dat er wereldwijd nog meer gevallen bij de mens kunnen ontstaan.

Bronnen: Yahoo News

Tot Slot:

Big Pharma jaagt op websites zoals de onze en is daar zeer succesvol in. Meer dan 80% en de kennis daarin is reeds verwijderd van het web. Ook wij zijn hierop geen uitzondering en zijn om te overleven volledig afhankelijk van donaties van onze lezers. Laat de kennis over echte gezondheid niet verloren gaan! Indien u het belangrijk vindt wat wij doen overweeg dan ons te steunen met een donatie Zodat wij de praktijken van Big Pharma aan het licht kunnen blijven brengen!

Klik hier om te doneren, zodat wij ons staande kunnen houden tegen Big Pharma!

Previous Papieren rietjes blijken langdurige en potentieel giftige chemicaliën te bevatten - onderzoek
Next Uit onderzoek blijkt dat de helft van de gevaccineerde mensen nooit stopt met het produceren van spike-eiwit

About author

redactie
redactie 4585 posts

De Health Bytes redactie houdt al sinds 2014 de vinger aan de pols van zowel Big Pharma als de alternatieve geneeskunde en publiceert al die zaken die men onder het tapijt probeert te vegen. Dat heeft ons 8 jaar lang aanvallen, hacks, censuur en bedreigingen opgeleverd. Dat deert ons niet en wij gaan stug door maar kunnen dat alleen met uw support! Overweeg daarom een kleine donatie zodat wij door kunnen gaan met de strijd!

You might also like

Onderzoek

Dieetwijzigingen kunnen snel ontstekingsdarmziekten in remissie brengen

Luister naar dit artikel Veel blijft mysterieus over de factoren die de menselijke inflammatoire darmziekte (IBD) beïnvloeden, maar een aspect dat naar voren is gekomen als een belangrijke oorzaak is

Overig

STUDIE TOONT DAT HET GEBRUIK VAN DESINFECTIEMIDDELEN HET RISICO OP FATALE LONGZIEKTE VERHOOGT

Luister naar dit artikel Onderzoekers van de Harvard University en het Franse Nationale Instituut voor Gezondheid en Medisch Onderzoek hebben ontdekt dat regelmatig gebruik van bleekmiddel en andere ontsmettingsmiddelen uw

Onderzoek

‘E-book lezen voor het slapen is slecht’

Luister naar dit artikel Mensen die voordat ze gaan slapen nog een boek lezen op de e-reader of iPad, kunnen dat maar beter niet doen. Door het licht dat de