‘E-book lezen voor het slapen is slecht’

‘E-book lezen voor het slapen is slecht’

Luister naar dit artikel

Mensen die voordat ze gaan slapen nog een boek lezen op de e-reader of iPad, kunnen dat maar beter niet doen. Door het licht dat de apparaten afgeven, raakt het bioritme verstoord en worden minder slaaphormonen aangemaakt.


Steun Health Bytes: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en de leugens aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden. Klik hier om te Doneren


Als je vier uur hebt gelezen vanaf een e-reader of iPad, heb je gemiddeld 1,5 uur later dan normaal het gevoel dat je moe bent. Dat komt doordat de computers blauwer licht afgeven dan gewone lampjes op een nachtkastje, blijkt maandag uit onderzoek dat is gepubliceerd in vakblad Proceedings of the National Academy of Sciences (PNAS). Je lichaam maakt door dat blauwe licht minder melatonine aan. Dat is een hormoon dat ervoor zorgt dat je moe wordt.

Het blauwe licht werd al langer gezien als de boosdoener achter slaapproblemen, maar nu is het ook wetenschappelijk aangetoond. Onderzoekers van de Harvard Universiteit in Boston deden onderzoek naar het gebruik van e-readers en iPads op slaap. Twaalf deelnemers lazen vijf dagen achter elkaar een papieren boek en vijf dagen achtereen een digitaal boek. De mensen die vanaf een apparaat hadden gelezen, vielen tien minuten later in slaap dan diegenen die van papier hadden gelezen. Ook was hun remslaap twaalf minuten korter en voelden ze zich ‘s ochtends minder uitgerust.

Tot Slot:

Big Pharma jaagt op websites zoals de onze en is daar zeer succesvol in. Meer dan 80% en de kennis daarin is reeds verwijderd van het web. Ook wij zijn hierop geen uitzondering en zijn om te overleven volledig afhankelijk van donaties van onze lezers. Laat de kennis over echte gezondheid niet verloren gaan! Indien u het belangrijk vindt wat wij doen overweeg dan ons te steunen met een donatie Zodat wij de praktijken van Big Pharma aan het licht kunnen blijven brengen!

Klik hier om te doneren, zodat wij ons staande kunnen houden tegen Big Pharma!

Previous Mannen en vrouwen reageren anders op medische behandelingen
Next Wat alcohol doet met je slaap

About author

redactie
redactie 4589 posts

De Health Bytes redactie houdt al sinds 2014 de vinger aan de pols van zowel Big Pharma als de alternatieve geneeskunde en publiceert al die zaken die men onder het tapijt probeert te vegen. Dat heeft ons 8 jaar lang aanvallen, hacks, censuur en bedreigingen opgeleverd. Dat deert ons niet en wij gaan stug door maar kunnen dat alleen met uw support! Overweeg daarom een kleine donatie zodat wij door kunnen gaan met de strijd!

You might also like

Onderzoek

Voedingswetenschappers hebben kritiek op gesponsord peutermelkonderzoek

Luister naar dit artikel Het was gisteren overal te lezen: kinderartsen van drie universitaire ziekenhuizen adviseerden om peuters melk te geven die is verrijkt met vitamine D en ijzer om

Onderzoek

De Nieren genezen met natriumbicarbonaat (zuiveringszout!)

Luister naar dit artikel Natriumbicarbonaat is niet alleen een uitstekend middel voor natuurlijke chemotherapie, omdat het O2 niveaus door verhoogde alkaliteit aan de cellen verhoogt, maar het is ook een

Onderzoek

Wetenschappers reverse engineeren de Spaanse griep en klagen dat het niet dodelijk genoeg is

Luister naar dit artikel Wetenschappers hebben een versie van de Spaanse griep reverse-engineered, zodat ze er een “vaccin” voor kunnen maken. Terwijl ze onhandig en gevaarlijk proberen om virussen te