Het risico op een hartaanval stijgt met de consumptie van kunstmatige zoetstoffen, nieuwe studie

Het risico op een hartaanval stijgt met de consumptie van kunstmatige zoetstoffen, nieuwe studie

Luister naar dit artikel

Het is geen geheim dat te veel suiker slecht is voor je gezondheid. Maar hoe zit het met kunstmatige zoetstoffen? Voor het geval je het nog niet gemerkt hebt, de reguliere media zeggen nauwelijks een woord over deze giftige creatie.


Steun Health Bytes: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en de leugens aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden. Klik hier om te Doneren


Helaas consumeren te veel mensen nog steeds kunstmatige zoetstoffen… omdat ze denken dat ze “beter” zijn dan echte suiker. Feit is dat er veel gerespecteerde onderzoekers en artsen zijn, zoals Dr. Russell Blaylock die het publiek waarschuwt voor de gevaren van kunstmatige zoetstoffen. Een recente studie gepubliceerd in het British Medical Journal (BMJ) suggereert bijvoorbeeld dat de consumptie van kunstmatige zoetstoffen in verband kan worden gebracht met hartaanvallen!

Studie koppelt kunstmatige zoetstoffen aan een verhoogd risico op hart- en vaatziekten

Van kunstmatige zoetstoffen wordt vermoed dat ze bijdragen aan een hele reeks gezondheidsproblemen. Onderzoekers hebben echter moeite om tot een consensus te komen over hoe schadelijk ze kunnen zijn.

De nieuwe BMJ-studie onthult een schokkend verband tussen zoetstoffen en het risico op een hartaanval. De studie keek naar informatie over meer dan 100.000 deelnemers in Frankrijk. Aan het begin van het onderzoek was de gemiddelde deelnemer 42 jaar en was de meerderheid vrouw.

De studie volgde mensen gemiddeld 9 jaar. Allereerst vulden de deelnemers persoonlijke informatie in, zoals hun fysieke activiteitsniveau, dieet, rookstatus en banen.

De webgebaseerde studie volgde vervolgens de consumptie van kunstmatige zoetstoffen, waaronder tal van populaire merkzoetstoffen. De studie concludeerde dat een hogere inname van kunstmatige zoetstoffen geassocieerd was met een hoger risico op hart- en vaatziekten, waaronder coronaire hartziekten en cerebrovasculaire aandoeningen.

Aspartaam, sucralose en acesulfaam-kalium werden vooral in verband gebracht met het verhoogde risico op hartaandoeningen. Dit is vooral zorgwekkend, aangezien kunstmatige zoetstoffen wijdverbreid zijn in veel bewerkte voedingsmiddelen.

Maar wacht, dat is niet alles! Obesitas is een reëel gevaar

Naast de onheilspellende zorgen over hart- en vaatziekten, wordt ook opgemerkt dat kunstmatige zoetstoffen het risico op andere ziekten verhogen. Toch gebruiken veel mensen ze nog steeds om gezondheidsredenen.

Degenen met diabetes mellitus, gebitsproblemen of reactieve hypoglykemie hebben de neiging om te denken dat deze zoetstoffen hen zullen helpen pieken in de bloedsuikerspiegel te voorkomen. Veel andere mensen gebruiken ze ook om suiker te vervangen en calorieën te vermijden wanneer ze proberen af ​​te vallen.

Dierstudies hebben echter zorgwekkende verbanden gesuggereerd dat suikervervangers kankerverwekkendheid, obesitas en gewichtstoename bevorderen. Gezien het wijdverbreide gebruik ervan, kunnen kunstmatige zoetstoffen binnenkort opnieuw worden beoordeeld door de Europese Autoriteit voor voedselveiligheid en de Wereldgezondheidsorganisatie.

Hoe de gezondheid van het hart te verbeteren door middel van een dieet?

Gezien de recente BMJ-studie zou de slimste keuze zijn om kunstmatige zoetstoffen te vermijden. Ook al is er binnen de wetenschappelijke gemeenschap onenigheid over hoe schadelijk kunstmatige zoetstoffen kunnen zijn, waarom zou je het risico nemen met je gezondheid?

Het elimineren of minimaliseren van bewerkte voedingsmiddelen uit uw dieet gaat een lange weg naar het verbeteren van uw algehele gezondheid. Naast het schrappen van ongezond voedsel, zijn er verschillende eenvoudige dingen die u kunt doen om uw hart en lichaam gezond te houden.

Het consumeren van een dieet dat rijk is aan biologisch fruit, groenten, noten, zaden en spruiten is gunstig voor uw cardiovasculaire systeem. Daarnaast zijn gezonde vetten zoals avocado en kokos goed voor je hart. Uiteindelijk is een natuurlijk, biologisch dieet een geweldige manier om de gezondheid van het hart te bevorderen.

Bovendien zullen veranderingen in levensstijl, zoals consistente lichaamsbeweging, voldoende slaap, het vermijden van alcoholgebruik en het ontwikkelen van een positievere mentaliteit, bijdragen aan een sterk, gezond hart.

Bronnen:

 

Tot Slot:

Big Pharma jaagt op websites zoals de onze en is daar zeer succesvol in. Meer dan 80% en de kennis daarin is reeds verwijderd van het web. Ook wij zijn hierop geen uitzondering en zijn om te overleven volledig afhankelijk van donaties van onze lezers. Laat de kennis over echte gezondheid niet verloren gaan! Indien u het belangrijk vindt wat wij doen overweeg dan ons te steunen met een donatie Zodat wij de praktijken van Big Pharma aan het licht kunnen blijven brengen!

Klik hier om te doneren, zodat wij ons staande kunnen houden tegen Big Pharma!

Previous De meerderheid van de door de federale overheid gefinancierde onderzoeken voldeed niet aan de federale vereisten, zo blijkt uit een recent NIH-rapport
Next Niet gebaseerd op wetenschap: COVID-experts geven toe dat richtlijnen zijn verzonnen

About author

redactie
redactie 4589 posts

De Health Bytes redactie houdt al sinds 2014 de vinger aan de pols van zowel Big Pharma als de alternatieve geneeskunde en publiceert al die zaken die men onder het tapijt probeert te vegen. Dat heeft ons 8 jaar lang aanvallen, hacks, censuur en bedreigingen opgeleverd. Dat deert ons niet en wij gaan stug door maar kunnen dat alleen met uw support! Overweeg daarom een kleine donatie zodat wij door kunnen gaan met de strijd!

You might also like

Onderzoek

Snelle mutaties veroorzaken twijfel over de immuniteit van het coronavirus op lange termijn

Luister naar dit artikel Een gezamenlijk onderzoek door twee vooraanstaande onderzoeksinstituten voor epidemieën in China waarschuwt dat het Wuhan-coronavirus (COVID-19) sinds januari snelle mutaties heeft ondergaan en dat deze genetische

Onderzoek

Wanneer we eten even belangrijk als wat we eten

Luister naar dit artikel Er is nog niet heel veel onderzoek gedaan naar het effect van het tijdstip waarop we eten op de gezondheid. Maar uit een Britse overzichtsstudie blijkt

Onderzoek

Gezonder dieet verminderde direct depressie in gerandomiseerd gecontroleerd onderzoek

Luister naar dit artikel Zelfs een korte periode van gezond eten kan op lange termijn verbeteringen in de stemming opleveren Steun Health Bytes: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen