De meerderheid van de door de federale overheid gefinancierde onderzoeken voldeed niet aan de federale vereisten, zo blijkt uit een recent NIH-rapport

De meerderheid van de door de federale overheid gefinancierde onderzoeken voldeed niet aan de federale vereisten, zo blijkt uit een recent NIH-rapport

Luister naar dit artikel

Als we worden gesmeekt om ‘wetenschap te geloven’, ‘de wetenschap te volgen’ en ‘wetenschap te vertrouwen’ (of welke pakkende slogan dan ook die tegenwoordig op t-shirts en sociale-mediaprofielen wordt geplakt), alleen om te leren dat de klinische proeven waarop de wetenschap is gebaseerd vaak gebrekkig zijn en ondermaats, hoeveel vertrouwen wordt er dan eigenlijk van ons verwacht?


Steun Health Bytes: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en de leugens aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden. Klik hier om te Doneren


Natuurlijk zullen reguliere stemmen kritische denkers en sceptici afdoen als ‘complottheoretici’, vooral met betrekking tot hot-button-onderwerpen zoals COVID-19. Maar de realiteit is dat wetenschap – en meer specifiek federaal gefinancierd wetenschappelijk onderzoek – onvolmaakt is … en blijkbaar wordt het meestal niet eens goed aan het publiek gerapporteerd.

U.S. Office of Inspector General (OIG) onthult dat meer dan de helft van de gecontroleerde klinische onderzoeken NIET voldeed aan de federale rapportagevereisten

In augustus 2022 heeft het Amerikaanse ministerie van Volksgezondheid en Human Services de resultaten vrijgegeven van een audit die werd uitgevoerd om “te bepalen of  de National Institutes of Health (NIH) ervoor zorgde dat door de NIH gefinancierde intramurale en extramurale klinische onderzoeken voldeden aan de federale rapportagevereisten .”

De OIG zegt dat de “NIH verantwoordelijk is om ervoor te zorgen dat door de NIH gefinancierde intramurale en extramurale klinische onderzoeken worden gerapporteerd op de openbare website ClinicalTrials.gov.” Waarom is de NIH verantwoordelijk om ervoor te zorgen dat dit gebeurt? Omdat “posten van de resultaten van klinische onderzoeken op ClinicalTrials.gov de openbare informatie biedt die beschikbaar is om de veiligheid en effectiviteit van interventies te begrijpen”, legt de OIG uit.

De OIG keek specifiek naar “alle 72 door de NIH gefinancierde intramurale en extramurale klinische onderzoeken waarvoor de federale wetgeving en het NIH-beleid vereist dat de resultaten in kalenderjaar 2019 of 2020 worden gerapporteerd.” Nogmaals, de OIG heeft ALLE door de NIH gefinancierde onderzoeken gecontroleerd die hun resultaten in 2019 of 2020 moesten rapporteren.

Het is niet meteen duidelijk of een van deze 72 onderzoeken betrekking had op COVID-gerelateerde belangen, waaronder vaccin-proeven. Aangezien vrijwel alle onderzoeken naar de pandemie echter pas ten minste 2020 zijn begonnen – en daarom hoogstwaarschijnlijk niet in het kalenderjaar 2020, en zeker niet in het kalenderjaar 2019 – moesten worden gerapporteerd, is het waarschijnlijk dat geen van de 72 onderzoeken pandemiegerelateerd waren.

Kijk toch eens wat de OIG heeft gevonden:

Meer dan DE HELFT van de gecontroleerde onderzoeken (37 van de 72) voldeed NIET aan de federale rapportagevereisten – 12 van de onderzoeken dienden hun resultaten te laat in en 25 van de onderzoeken dienden hun resultaten helemaal niet in.

Natuurlijk is het niet plaatsen van onderzoeksresultaten een handige manier om negatieve resultaten over de ‘veiligheid en effectiviteit’ van de interventie te verbergen. Dit fenomeen is zelfs zo verraderlijk dat het een specifieke naam heeft: publicatiebias, of “het niet publiceren van de resultaten van een onderzoek op basis van de richting of sterkte van de onderzoeksresultaten”, aldus de NIH.

Komen door de overheid gefinancierde onderzoekers erachter wat ze niet willen weten, bijvoorbeeld dat een ingreep niet helpt of zelfs schade berokkent, en verbergen ze daardoor de resultaten?

De OIG vatte andere belangrijke bevindingen van hun controle samen, waarover u in detail kunt lezen in hun rapport. Deze bevindingen omvatten:

De NIH zorgde er niet altijd voor dat verantwoordelijke partijen klinische onderzoeksresultaten indienden
De NIH beschikte niet over adequate procedures om ervoor te zorgen dat de verantwoordelijke partijen voor door de NIH gefinancierde klinische onderzoeken voldeden aan de federale rapportagerichtlijnen
De voordelen (en we voegen eraan toe: de risico’s) van klinische onderzoeken worden mogelijk niet volledig gerealiseerd wanneer niet aan de federale rapportagevereisten wordt voldaan

Audit-onthullingen van eerdere door de NIH gefinancierde onderzoeksmislukkingen werpen een scherp licht op het falen van de overheid tijdens de COVID-19-pandemie

Als je je afvraagt ​​wat de aanleiding was voor deze audit, legt de OIG uit dat “onze voorlopige beoordeling van gegevens van ClinicalTrials.gov aantoonde dat de resultaten van de meeste door de NIH gefinancierde klinische onderzoeken die in kalenderjaar 2018 werden voltooid, niet werden gepubliceerd. ”

Lees dat nog eens – de meeste proeven die de NIH financiert (grotendeels dankzij belastinggeld) worden NIET correct gerapporteerd. Dit lijkt een historisch precedent te zijn. Dus hoe en waarom de regering verwacht dat het publiek blindelings vertrouwt op de huidige ‘wetenschap’ over klinische proeven met COVID-19 vax, gaat onze verbeelding te boven.

Dit schrijnende besef van mislukte klinische proeven weerspiegelt de gedurfde en overweldigende bekentenis door Dr. Rochelle Walensky, directeur van de Amerikaanse Centers for Disease Control and Prevention (CDC).

In een video die onlangs is verspreid onder CDC-medewerkers over de zielige behandeling van de COVID-19-pandemie door het bureau, zei Dr. Walensky: “Om eerlijk te zijn, zijn we verantwoordelijk voor een aantal behoorlijk dramatische, behoorlijk openbare fouten, van testen tot gegevens tot communicatie.”

Bronnen:

 

Tot Slot:

Big Pharma jaagt op websites zoals de onze en is daar zeer succesvol in. Meer dan 80% en de kennis daarin is reeds verwijderd van het web. Ook wij zijn hierop geen uitzondering en zijn om te overleven volledig afhankelijk van donaties van onze lezers. Laat de kennis over echte gezondheid niet verloren gaan! Indien u het belangrijk vindt wat wij doen overweeg dan ons te steunen met een donatie Zodat wij de praktijken van Big Pharma aan het licht kunnen blijven brengen!

Klik hier om te doneren, zodat wij ons staande kunnen houden tegen BigParma!

Previous Vaccinatie verhoogt infectierisico met 44%, blijkt uit onderzoek in Oxford
Next Het risico op een hartaanval stijgt met de consumptie van kunstmatige zoetstoffen, nieuwe studie

About author

redactie
redactie 4559 posts

De Health Bytes redactie houdt al sinds 2014 de vinger aan de pols van zowel Big Pharma als de alternatieve geneeskunde en publiceert al die zaken die men onder het tapijt probeert te vegen. Dat heeft ons 8 jaar lang aanvallen, hacks, censuur en bedreigingen opgeleverd. Dat deert ons niet en wij gaan stug door maar kunnen dat alleen met uw support! Overweeg daarom een kleine donatie zodat wij door kunnen gaan met de strijd!

You might also like

Onderzoek

Prostaatmedicijnen kunnen uw risico op diabetes type 2 verhogen, waarschuwen wetenschappers

Luister naar dit artikel Bijna elke belangrijke klasse geneesmiddelen op recept verhoogt uw risico op het ontwikkelen van diabetes type 2. Het gebruik van statines, antihypertensiva, immunosuppressiva, antipsychotica, antiretrovirale middelen

Onderzoek

Populaire reinigingsproducten gekoppeld aan COPD in studie

Luister naar dit artikel Als je ooit bleekmiddel of andere commerciële schoonmaakproducten hebt gebruikt, ben je je waarschijnlijk zeer bewust van de giftige geur waarmee ze je huis vullen. Volgens

Onderzoek

Nieuw onderzoek vindt dat vitamine C celbeschadiging door gifstoffen in drinkwater kan voorkomen

Luister naar dit artikel In Illinois gevestigde onderzoekers testten het effect van natuurlijke antioxidanten – vitamine C en epigallocatechinegallaat – op zeswaardig chroom. Ze meldden dat de twee antioxidanten de