22 jaar te laat: zal de EPA eindelijk optreden tegen giftige chemicaliën in speelgoed?

22 jaar te laat: zal de EPA eindelijk optreden tegen giftige chemicaliën in speelgoed?

Luister naar dit artikel

Je huis moet een veilige haven zijn voor jou en je kinderen. Toch zijn giftige chemicaliën overal – zelfs in onze huizen. Zelfs kinderspeelgoed is niet veilig.


Steun Health Bytes: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en de leugens aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden. Klik hier om te Doneren


Een recent rapport onthult dat de EPA nu voorstelt om een ​​groep veelvoorkomende plastic additieven die vaak worden gebruikt in huishoudelijke artikelen, zoals speelgoed, toe te voegen aan de lijst met potentieel schadelijke chemicaliën.

Groep kunststofadditieven kan worden toegevoegd aan de lijst met giftige chemicaliën van EPA

In augustus 2022 stelde de Environmental Protection Agency (EPA) voor om de klasse van diisononylftalaten (DINP) toe te voegen aan de lijst van giftige chemicaliën. Maar dit is niet de eerste keer dat de veiligheid van deze chemicaliën in twijfel wordt getrokken. De petitie om DINP op de lijst van giftige chemicaliën te plaatsen is 22 jaar geleden, in 2000, geplaatst door de Washington Toxics Coalition. Helaas heeft het tot nu toe geduurd voordat de EPA vooruitgang boekte.

Als de regel van kracht wordt, is DINP onderworpen aan de Toxics Release Inventory (TRI)-vereisten voor rapportage. Dit zou betekenen dat faciliteiten die meer dan 25.000 pond van deze chemicaliën per jaar verwerken of produceren, of meer dan 10.000 pond ervan gebruiken, informatie moeten rapporteren aan de TRI. De regel kan een grotere publieke toegang tot informatie over deze giftige chemicaliën mogelijk maken, waardoor mensen een betere kans krijgen om zichzelf te beschermen. En aangezien de EPA giftige chemicaliën per klasse begint te rangschikken, kunnen fabrikanten het moeilijker hebben om de ene schadelijke chemische stof voor een andere te vervangen.

Hoe plastic additieven schadelijk kunnen zijn voor uw gezondheid

Dus wat maakt DINP – en andere plastic additieven – zo verderfelijk? Kortom, ze zijn schadelijk voor de menselijke gezondheid en het milieu. Chemicaliën in de DINP-klasse zijn vermoedelijk kankerverwekkend en hormoonontregelaars. In feite heeft de Europese Autoriteit voor voedselveiligheid ze al tot hormoonontregelende stoffen verklaard en verklaard dat DINP-chemicaliën de hormonale functie verstoren.

Bovendien kunnen DINP-chemicaliën in verband worden gebracht met negatieve ontwikkelingseffecten en lever- en niertoxiciteit. Gezien deze betreffende risico’s is het geen verrassing dat de chemicaliën op een lijst van giftige chemicaliën kunnen worden geplaatst.

Wat nog verontrustender is, is de prevalentie van plastic additieven zoals DINP. Andere ftalaten, bisfenolen en hormoonontregelende stoffen zitten in alledaagse producten. Ze worden vaak gebruikt bij de vervaardiging van alles, van speelgoed tot vloeren tot stoffen. BPA is een bekend voorbeeld van een schadelijk plastic additief. Fabrikanten gebruiken graag plastic additieven omdat ze producten zachter of flexibeler kunnen maken. De vraag is: tegen welke prijs? Chemicaliën met additieven voor plastic hebben potentieel voor onomkeerbare en chronische gezondheidseffecten.

Hoe de blootstelling aan giftige chemicaliën thuis te minimaliseren?

Dus hoe kunt u uw potentiële blootstelling aan plastic additieven en andere giftige chemicaliën verminderen? Zoek bijvoorbeeld naar producten die zijn gemaakt met volledig natuurlijke of plantaardige ingrediënten. Vermijd producten met uitgebreide lijsten met moeilijk uit te spreken ingrediënten.

U kunt zelfs kiezen voor speelgoed gemaakt van hout of andere natuurlijke materialen in plaats van plastic. Kies indien mogelijk biologisch voedsel en zelfs kleding. U kunt plastic additieven misschien niet volledig uit uw leven verwijderen, maar u kunt stappen ondernemen om ze te minimaliseren.

Bronnen: ChildrensHealthDefense.org, EPA.gov

 

Tot Slot:

Big Pharma jaagt op websites zoals de onze en is daar zeer succesvol in. Meer dan 80% en de kennis daarin is reeds verwijderd van het web. Ook wij zijn hierop geen uitzondering en zijn om te overleven volledig afhankelijk van donaties van onze lezers. Laat de kennis over echte gezondheid niet verloren gaan! Indien u het belangrijk vindt wat wij doen overweeg dan ons te steunen met een donatie Zodat wij de praktijken van Big Pharma aan het licht kunnen blijven brengen!

Klik hier om te doneren, zodat wij ons staande kunnen houden tegen Big Pharma!

Previous Vroeg beginnende kanker neemt wereldwijd toe, suggereert nieuwe studie
Next Dit is waarom bijenpollen als een goudmijn van voeding worden beschouwd

About author

redactie
redactie 4589 posts

De Health Bytes redactie houdt al sinds 2014 de vinger aan de pols van zowel Big Pharma als de alternatieve geneeskunde en publiceert al die zaken die men onder het tapijt probeert te vegen. Dat heeft ons 8 jaar lang aanvallen, hacks, censuur en bedreigingen opgeleverd. Dat deert ons niet en wij gaan stug door maar kunnen dat alleen met uw support! Overweeg daarom een kleine donatie zodat wij door kunnen gaan met de strijd!

You might also like

Overig

COVID-prikken veroorzaken 1.433 keer meer kans op kanker dan griepprikken

Luister naar dit artikel Big Pharma en de overheid blijven elke dag meer en meer COVID-boosters uitdelen. Als je niet goed hebt gelet op de berichtgeving over de eerste injecties

Nieuws

Deze vrouw overleed bijna aan iets dat jij waarschijnlijk elke dag doet

Luister naar dit artikel Heb je wat langer haar en heb je vaak een elastiekje bij je? Dan weet ik zeker dat jij die heel vaak om je pols draagt.

Overig

“Erg zorgwekkend”: Nagellak ontregelt hormonen, ook die van jonge meisjes

Luister naar dit artikel Hormoonverstorende stoffen in nagellak kunnen via de nagels het lichaam binnendringen. Wetenschappers van de Duke University troffen sporen van deze stoffen aan in de lichamen van