“Erg zorgwekkend”: Nagellak ontregelt hormonen, ook die van jonge meisjes

“Erg zorgwekkend”: Nagellak ontregelt hormonen, ook die van jonge meisjes

Luister naar dit artikel

Hormoonverstorende stoffen in nagellak kunnen via de nagels het lichaam binnendringen. Wetenschappers van de Duke University troffen sporen van deze stoffen aan in de lichamen van meer dan 20 onderzochte vrouwen.
De stof wordt relatief snel opgenomen door het lichaam. Nog geen 10 tot 14 uur nadat de nagellak was aangebracht, konden in het bloed van de vrouwen de reststoffen worden gevonden van trifenylfosfaat (TPHP). De concentratie difenylfosfaat, de stof die achterblijft in het lichaam, was bijna verzevenvoudigd.
“Het is erg zorgwekkend dat de nagellak die verkocht wordt aan vrouwen en meisjes een verdachte hormoonverstorende stof bevat,” zei onderzoeker Johanna Congleton.


Steun Health Bytes: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en de leugens aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden. Klik hier om te Doneren


Obesitas

Trifenylfosfaat wordt gebruikt om nagellak flexibeler en duurzamer te maken. Tijdens laboratoriumonderzoek werd vastgesteld dat de chemische stof leidt tot problemen bij de ontwikkeling en de voortplanting en kan leiden tot obesitas.
Bijna de helft van de meer dan 3000 nagellakken bevat de stof. Daarnaast zijn er veel soorten nagellak die trifenylfosfaat niet op het etiket vermelden, maar de chemische stof toch bevatten. Geschat wordt dat de blootstelling aan hormoonverstoorders in Europa alleen al oploopt tot minimaal 157 miljard euro per jaar aan medische kosten.

Petitie

De Environmental Working Group is een petitie gestart tegen het gebruik van de schadelijke stof en roept grote cosmeticamerken op de stof niet langer te gebruiken. Je kunt de petitie hier ondertekenen.
Het onderzoek is verschenen in het tijdschrift Environmental International.
[IPS]

Tot Slot:

Big Pharma jaagt op websites zoals de onze en is daar zeer succesvol in. Meer dan 80% en de kennis daarin is reeds verwijderd van het web. Ook wij zijn hierop geen uitzondering en zijn om te overleven volledig afhankelijk van donaties van onze lezers. Laat de kennis over echte gezondheid niet verloren gaan! Indien u het belangrijk vindt wat wij doen overweeg dan ons te steunen met een donatie Zodat wij de praktijken van Big Pharma aan het licht kunnen blijven brengen!

Klik hier om te doneren, zodat wij ons staande kunnen houden tegen Big Pharma!

Previous De perfecte toilet-reiniger
Next Vervuiling op ons bord: het zout dat we op ons eten strooien zit vol met plastiek

About author

redactie
redactie 4594 posts

De Health Bytes redactie houdt al sinds 2014 de vinger aan de pols van zowel Big Pharma als de alternatieve geneeskunde en publiceert al die zaken die men onder het tapijt probeert te vegen. Dat heeft ons 8 jaar lang aanvallen, hacks, censuur en bedreigingen opgeleverd. Dat deert ons niet en wij gaan stug door maar kunnen dat alleen met uw support! Overweeg daarom een kleine donatie zodat wij door kunnen gaan met de strijd!

You might also like

Overig

Dit gebeurt er als je sterft

Luister naar dit artikel Wat gebeurt er als we sterven? Deze vraag houdt mensen al sinds mensenheugenis bezig en staat centraal in een aantal baanbrekende wetenschappelijke studies. Op Reddit werd

Nieuws

”Veel hartaanvallen en beroertes zijn te voorkomen”

Luister naar dit artikel Te veel zout is slecht voor de gezondheid. Dat wisten we wel, maar voor het eerst plakt onderzoekster Marieke Hendriksen van het RIVM er een cijfer

Overig

Helende hennep: het ideale volksmedicijn

Luister naar dit artikel Wernard Bruining, voorzitter van de Stichting Mediwiet, noemt cannabis het ideale volksmedicijn en is ervan overtuigd dat cannabis de wereld kan verbeteren en levens kan redden.