Vroeg beginnende kanker neemt wereldwijd toe, suggereert nieuwe studie

Vroeg beginnende kanker neemt wereldwijd toe, suggereert nieuwe studie

Luister naar dit artikel

*Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat we doen!

Er is veel geschreven over het feit dat de levensduur van Generation X korter is dan die van de boomers. Gen X leefde snel en sommige leden van de leeftijdsgroep vertrekken eerder dan verwacht. De verkorting van de levensduur is deels toe te schrijven aan de toename van kanker. De vraag is waarom de kankercijfers stijgen. Het lijkt erop dat de wetenschappelijke gemeenschap het antwoord heeft.

Het aantal kankergevallen stijgt bij volwassenen van 50 jaar en jonger. Deze bevinding is vooral zorgwekkend omdat het aangeeft dat onze omgeving met de dag giftiger wordt. Als alternatief is het ook mogelijk dat veranderingen in levensstijl, waaronder een toenemend aantal zittend leven, grotendeels of gedeeltelijk verantwoordelijk zijn voor de toename van het aantal kankers.

Het aantal vroege kankers is sinds de jaren 90 gestaag gestegen – maar waarom?

De piek in vroeg optredende kanker begon in de vroege jaren 90 en is sindsdien doorgegaan. Kankers van de pancreas, nieren, dikke darm, lever, slokdarm en zelfs de borst zijn wereldwijd toegenomen, vooral bij mensen van 50 jaar en jonger. Onderzoek van Brigham en Women’s Hospital toont aan dat kanker in een vroeg stadium, dat wil zeggen kanker bij personen bij wie de diagnose wordt gesteld bij volwassenen van jonge tot middelbare leeftijd, de afgelopen decennia is toegenomen.

Recente wetenschappelijke studies brengen gegevens naar voren waarin het geboortecohorteffect wordt waargenomen. Het geboortecohorteffect laat zien dat opeenvolgende groepen individuen die later geboren zijn, een verhoogde kans hebben om later kanker te krijgen. De gegevens tonen ook aan dat de piek in het risico op kanker waarschijnlijk het gevolg is van risicofactoren waaraan mensen op jongere leeftijd werden blootgesteld, of het nu een adolescent, tween, tiener of jongvolwassene was.

Wat drijft de trend nog meer?

De gegevens van het onderzoek waarnaar hierboven wordt verwezen, laten zien dat het risico op vroeg optredende kanker toeneemt met opeenvolgende generaties. Zo hebben mensen die in de jaren 60 zijn geboren een hoger risico op kanker vóór de leeftijd van 50 dan mensen die in de jaren 50 zijn geboren. Bovendien is de wetenschappelijke gemeenschap het er unaniem over eens dat het risiconiveau met de volgende generaties alleen maar zal toenemen.

Gegevensoverzicht geeft aan dat de blootstelling aan blootstelling aan milieurisico’s in de afgelopen jaren en decennia is veranderd, variërend van gewicht tot dieet, levensstijl, microbioom en blootstelling aan milieurisico’s. De westerse wereld heeft fastfoodconsumptie sociaal normatief gemaakt, plastic aan verpakkingen toegevoegd, plastic in het water gedumpt en elke dag des te meer schadelijke, kankerverwekkende vervuiling veroorzaakt. In duidelijke bewoordingen heeft de snelle, hyperefficiënte, consumentgerichte westerse manier van leven de risiconiveaus verhoogd tot het punt dat kankercijfers een primair sociaal probleem zijn geworden.

Elimineer deze risicofactoren om uw kans op een kankervrij leven te vergroten

Laten we onze aandacht verleggen naar risicofactoren voor kanker in een vroeg stadium. De belangrijkste risicofactoren voor het ontwikkelen van kanker op jonge leeftijd zijn het eten van bewerkt voedsel, met suiker en microplastics beladen voedsel, roken, alcoholgebruik en onvoldoende slaap. In totaal zijn de afgelopen jaren meer dan een dozijn soorten kanker toegenomen, waarvan meer dan de helft gerelateerd is aan de maag.

Het voedsel dat we eten beïnvloedt ons darmmicrobioom. Hoewel voedsel belangrijk is voor energie en biologische functies, moeten we het voedsel dat we eten zorgvuldig onderzoeken. Wanneer er ongewenste veranderingen optreden in de samenstelling van het microbioom, neemt ons risico op kanker en andere ziekten toe.

De conclusie van de hierboven beschreven gegevens is dat degenen die proactief hun dieet en levensstijl verbeteren, een steeds riskantere toekomst tegemoet gaan met een onwrikbaar vertrouwen en realistisch optimisme voor plezierige gouden jaren later.

Bronnen: Nature.com, ScienceDaily.com

 

Previous Pfizer mRNA-injectie veroorzaakt cardiovasculaire bijwerkingen bij 1 op de 3 tieners, suggereert nieuwe studie
Next 22 jaar te laat: zal de EPA eindelijk optreden tegen giftige chemicaliën in speelgoed?

About author

redactie
redactie 4445 posts

De Health Bytes redactie houdt al sinds 2014 de vinger aan de pols van zowel Big Pharma als de alternatieve geneeskunde en publiceert al die zaken die men onder het tapijt probeert te vegen. Dat heeft ons 8 jaar lang aanvallen, hacks, censuur en bedreigingen opgeleverd. Dat deert ons niet en wij gaan stug door maar kunnen dat alleen met uw support! Overweeg daarom een kleine donatie zodat wij door kunnen gaan met de strijd!

You might also like

Onderzoek

Mensen genereren hun eigen oxidatieveld van vrije radicalen en vervuilen de chemie van de binnenlucht om hen heen

Luister naar dit artikel *Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat

Onderzoek

Waarom zijn deze krachtige natuurlijke antibiotica beter dan een giftige pil slikken?

Luister naar dit artikel *Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat

Onderzoek

Als u een “normaal” zonnebrandmiddel gebruikt, vergiftigt u uw bloed met kankerverwekkende chemicaliën

Luister naar dit artikel *Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat