Moderna klaagt Pfizer, BioNTech aan wegens COVID-vaccins

Moderna klaagt Pfizer, BioNTech aan wegens COVID-vaccins

Luister naar dit artikel

*Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat we doen!

Moderna kondigde vrijdag aan dat het rivalen Pfizer en BioNTech SE aanklaagt, omdat ze beweren dat de mRNA-technologie in hun Covid-19-prik inbreuk maakt op hun patenten.

De rechtszaak, aangespannen bij de Amerikaanse districtsrechtbank in Massachusetts en in Duitsland, eist niet-gespecificeerde geldelijke schadevergoeding voor octrooi-inbreuk en vormt het toneel voor een massale juridische strijd tussen de drie vaccinmakers.

In een verklaring van vrijdag beschuldigde het in Cambridge, Massachusetts gevestigde Moderna partners Pfizer en BioNTech van het schenden van belangrijke mRNA-patenten bij de ontwikkeling van het Comirnaty-vaccin. Het bedrijf zegt dat het van 2010 tot 2016 patenten had op mRNA-technologie die zijn Spikevax-prik mogelijk maakte, die de andere twee bedrijven zonder toestemming kopieerden.

Moderna zei dat het de rechtbanken niet vraagt ​​om het Pfizer-BioNTech Covid-vaccin van de markt te halen, noch om toekomstige verkopen te blokkeren. Het bedrijf eist schadevergoeding voor de periode vanaf 8 maart van dit jaar en zegt dat het geen schadevergoeding zal eisen voor de verkopen van Pfizer aan 92 lage- en middeninkomenslanden. In het begin van de Covid-crisis beloofde Moderna om zijn intellectuele eigendom tijdens de pandemie niet af te dwingen, maar op 7 maart wijzigde het die belofte om alleen van toepassing te zijn op landen met een lager inkomen, waardoor deze rechtszaak in wezen mogelijk werd. -Bloomberg

“We dienen deze rechtszaken in om het innovatieve mRNA-technologieplatform te beschermen dat we pionierden. We investeerden  miljarden dollars in het creëren en patenteren tijdens het decennium voorafgaand aan de Covid-19-pandemie”, zei Stephane Bancel, CEO van Moderna in een verklaring.

Pfizer boekte vorig jaar bijna $ 37 miljard aan omzet van Comirnaty, terwijl Moderna ongeveer $ 18 miljard verdiende met Spikevax.

De rechtszaak is de nieuwste – en zal ongetwijfeld de grootste zijn – binnen de branche. Eerder dit jaar klaagde Alnylam Pharmaceuticals Moderna, Pfizer en BioNTech aan wegens lipidenanodeeltjestechnologie die in hun beide Covid-vaccins wordt gebruikt, terwijl Moderna een juridische strijd heeft gevoerd met de National Institutes of Health (NIH) over de vraag of wetenschappers van het agentschap als uitvinders moeten worden vermeld. op hun prik.

In hun rechtszaak zegt Moderna dat Pfizer en BioNTech andere opties hadden, maar “besloten om door te gaan met een vaccin dat exact dezelfde chemische mRNA-modificatie aan zijn vaccin heeft” als hun behandeling. Het beschuldigde het paar ook van het kopiëren van zijn methode om een ​​spike-eiwit van volledige lengte in een lipidenanodeeltje te coderen.

Bronnen: ZeroHedge


Bedankt voor het doneren aan Healthbytes.me

Healthbytes.me wil alle gulle lezers bedanken die de afgelopen weken een donatie hebben gedaan. Uw financiële steun heeft ons geholpen om onze berichtgeving voort te zetten over alles wat er wordt verzwegen door Big Pharma wereldwijd en ervoor te zorgen dat u op de hoogte blijft van de laatste ontwikkelingen. Healthbytes.me is al 8 jaar gratis, maar zonder de financiële steun van onze lezers zouden we u niet kunnen voorzien van eerlijk en accuraat nieuws en features over alles. Uw bijdragen maken dit mogelijk.

Heeft u nog geen donatie gedaan, maar wilt u dit wel doen, dan kan dat via

Ideal, creditcard, Crypto Valuta of Paypal.

Previous Grafiek toont een nauwe correlatie tussen de uitrol van vaccinbooster in de Verenigde Staten en het hoge aantal sterfgevallen
Next Psychedelische drugs veranderen de kijk op het leven evenzeer als bijna-doodervaringen

About author

redactie
redactie 4487 posts

De Health Bytes redactie houdt al sinds 2014 de vinger aan de pols van zowel Big Pharma als de alternatieve geneeskunde en publiceert al die zaken die men onder het tapijt probeert te vegen. Dat heeft ons 8 jaar lang aanvallen, hacks, censuur en bedreigingen opgeleverd. Dat deert ons niet en wij gaan stug door maar kunnen dat alleen met uw support! Overweeg daarom een kleine donatie zodat wij door kunnen gaan met de strijd!

You might also like

Vaccinaties

FRAUDE IN OFFICIËLE VERKLARING OVER BMR-VACCIN

Luister naar dit artikel *Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat

Vaccinaties

Gevaccineerde kinderen zijn besmettelijk

Luister naar dit artikel *Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat

Vaccinaties

Hebben doctoren verstand van vaccins?

Luister naar dit artikel *Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat