Psychedelische drugs veranderen de kijk op het leven evenzeer als bijna-doodervaringen

Psychedelische drugs veranderen de kijk op het leven evenzeer als bijna-doodervaringen

Luister naar dit artikel

Bijna-doodervaringen veranderen vaak hoe iemand de wereld ziet. In veel gevallen overwint de persoon die ‘de dood bedriegt’ uiteindelijk zijn angst om in de toekomst te sterven. Nu heeft een nieuwe studie iets gevonden dat deze levensveranderende ervaring kan nabootsen: psychedelische drugs.


Steun Health Bytes: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en de leugens aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden. Klik hier om te Doneren


Een team van de Johns Hopkins University School of Medicine vergeleek de verschillen in de houding van mensen over de dood na een psychedelische drugservaring versus een bijna-doodervaring zonder drugs. In totaal analyseerden ze onderzoeksgegevens van 3.192 mensen die na een van deze evenementen met onderzoekers spraken. De studie onderzocht met name de houding van 933 mensen die een bijna-doodervaring hadden en 2.259 mensen die psychedelische drugs gebruikten om een ​​soortgelijke ervaring te hebben.

Voor interviews met psychedelische drugservaringen gebruikten de deelnemers ofwel lyserginezuurdiethylamide (LSD), psilocybine (paddo’s), ayahuasca of N,N-dimethyltryptamine (DMT) om hun psychedelische episode op gang te brengen.

Psychedelica kunnen angst voor de dood verminderen

De resultaten laten een sterke overeenkomst zien tussen deze groepen in termen van hoe de ervaringen hun angst voor de dood verminderden. De meeste deelnemers in beide groepen zeiden ook dat hun ervaring een van de meest “persoonlijk betekenisvolle en spiritueel significante” van hun hele leven was. De deelnemers aan de enquête in de bijna-doodgroep beoordeelden deze ervaring echter eerder als hun meest levensveranderende gebeurtenis. Omgekeerd zeiden deelnemers aan de psychedelische groep eerder dat deze “drugstrip” een van de vele soortgelijke ervaringen was.

Auteurs van de studie merken op dat veel van de vragen in deze enquête typische vragen waren die onderzoekers stellen bij het meten van mystieke en bijna-doodervaringen. Interessant is dat mensen die psychedelica gebruikten, in feite hoger scoorden in deze “uit het lichaam”-criteria dan degenen die de dood bedriegen zonder drugs.

Bovendien zeggen degenen die ayahuasca of DMT gebruikten dat de blijvende gevolgen van hun ervaring sterker en positiever waren dan degenen die LSD of paddenstoelen gebruikten. Auteurs van de studie geloven dat hun bevindingen wetenschappers kunnen helpen bij het testen van psychedelica als klinische behandelingen voor stemmingsstoornissen en andere psychiatrische aandoeningen – inclusief angst aan het einde van het leven.

“Niet alleen kunnen de kenmerken van psychedelische ervaringen vergelijkbaar zijn met bijna-doodervaringen, beide worden beoordeeld als een van de meest betekenisvolle ervaringen in het leven en beide produceren een vergelijkbare blijvende afname van de angst voor de dood en een toename van het welzijn”, concludeert onderzoeker Roland Griffiths in een persbericht.

De bevindingen verschijnen in het tijdschrift PLOS ONE.

Tot Slot:

Big Pharma jaagt op websites zoals de onze en is daar zeer succesvol in. Meer dan 80% en de kennis daarin is reeds verwijderd van het web. Ook wij zijn hierop geen uitzondering en zijn om te overleven volledig afhankelijk van donaties van onze lezers. Laat de kennis over echte gezondheid niet verloren gaan! Indien u het belangrijk vindt wat wij doen overweeg dan ons te steunen met een donatie Zodat wij de praktijken van Big Pharma aan het licht kunnen blijven brengen!

Klik hier om te doneren, zodat wij ons staande kunnen houden tegen Big Pharma!

Previous Moderna klaagt Pfizer, BioNTech aan wegens COVID-vaccins
Next Studie: Glyfosaat kan de ziekte van Alzheimer veroorzaken

About author

redactie
redactie 4585 posts

De Health Bytes redactie houdt al sinds 2014 de vinger aan de pols van zowel Big Pharma als de alternatieve geneeskunde en publiceert al die zaken die men onder het tapijt probeert te vegen. Dat heeft ons 8 jaar lang aanvallen, hacks, censuur en bedreigingen opgeleverd. Dat deert ons niet en wij gaan stug door maar kunnen dat alleen met uw support! Overweeg daarom een kleine donatie zodat wij door kunnen gaan met de strijd!

You might also like

Onderzoek

Hormoonspiraaltje heeft zwaardere bijwerkingen dan gedacht

Luister naar dit artikel Het hormoonspiraaltje heeft ongewenste bijwerkingen, blijkt uit onderzoek van het Erasmus MC. Vrouwen die het anticonceptiemiddel gebruiken hebben een hogere hartslag en maken meer stresshormonen aan

Onderzoek

Onderzoekers: “Jezus genas zieken met medicinale cannabis”

Luister naar dit artikel Jezus Christus was bijna zeker een gebruiker van cannabis en een vroege voorstander van de geneeskrachtige eigenschappen die de plant heeft. Dat blijkt uit literair-historisch en

Onderzoek

STUDIE: 99% van de mensen met een eerdere COVID-19-infectie ontwikkelt natuurlijke immuniteit die meer dan een jaar aanhoudt

Luister naar dit artikel Uit een nieuwe studie van de Johns Hopkins University (JHU) is gebleken dat 99 procent van de mensen die hersteld zijn van een eerdere infectie met