Jongvolwassenen die eerder het Corona virus hebben opgelopen, zijn onbeschermd tegen herinfectie – onderzoek

Jongvolwassenen die eerder het Corona virus hebben opgelopen, zijn onbeschermd tegen herinfectie – onderzoek

Luister naar dit artikel

*Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat we doen!

Jongvolwassenen die eerder het corona virus opliepen en vervolgens herstelden, zijn volgens een onderzoek niet beschermd tegen mogelijke herinfectie. Bevindingen suggereren dat de aanwezigheid van antilichamen na de eerste infectie niet voldoende is om latere herinfecties te voorkomen.

Onderzoekers van de Icahn School of Medicine op de berg Sinaï keken naar gegevens die waren verkregen van meer dan 3.000 gezonde leden van het Amerikaanse Korps Mariniers. De servicemedewerkers van 18 tot 20 jaar oud werden geobserveerd tijdens de onderzoeksperiode van mei 2020 tot november 2020. De onderzoekers ontdekten dat ongeveer 10 procent van de servicemedewerkers die eerder besmet waren met het corona virus het opnieuw opliep.

Volgens de studie van 15 april, gepubliceerd in The Lancet, hebben 19 van de 189 mariniers die besmet waren met COVID-19 het virus opnieuw opgelopen. Dit werd vergeleken met nieuwe infecties die werden gevonden bij 50 procent van de deelnemers – 1.079 van de 2.247 servicemedewerkers – die de ziekteverwekker niet hadden opgelopen. Mariniers die tijdens de onderzoeksperiode een tweede keer positief testten, werden geïsoleerd, waarbij onderzoekers aanvullende tests uitvoerden. Ondertussen werden bij mariniers die pas besmet waren met COVID-19 hun neutraliserende antilichaamspiegels genoteerd.

De auteurs van het onderzoek keken vervolgens naar hun bevindingen om de antilichaamreacties van opnieuw geïnfecteerde en nieuw geïnfecteerde mariniers te vergelijken. Door de bevindingen probeerden de auteurs ook te begrijpen waarom de herinfecties plaatsvonden.

Ze ontdekten dat bij degenen die positief testten op het virus, opnieuw geïnfecteerde mariniers lagere antilichaamspiegels tegen het virus hadden dan de nieuw geïnfecteerde mariniers. Bovendien hadden opnieuw geïnfecteerde servicemedewerkers ongeveer 10 keer minder van de ziekteverwekker in hun lichaam in vergelijking met servicemedewerkers die de eerste keer waren geïnfecteerd.

De bevindingen suggereren dat sommige opnieuw geïnfecteerde mensen het virus zouden kunnen overdragen, maar de auteurs merkten op dat deze theorie nader onderzoek verdient. De onderzoekers merkten ook op dat hoewel in hun studie werd gekeken naar jonge, fitte en meestal mannelijke rekruten, het risico op herinfectie zich ook uitstrekt tot jonge mensen, ongeacht het geslacht.

Zelfs vaccins zouden niet voldoende zijn om jongeren te beschermen tegen het Corona virus

Volgens de onderzoekers speelden de overvolle leefomstandigheden op een militaire basis en het nauwe persoonlijke contact dat nodig was voor de basistraining een rol speelde bij de overdracht van de ziekteverwekker onder de mariniers. Daarom riepen ze op tot vaccinatie om de immuunrespons te versterken, herinfectie te voorkomen en overdracht te verminderen.

Professor en senior studie auteur Dr. Stuart Sealfon waarschuwde jonge mensen dat ze, ondanks dat ze hersteld zijn van een eerdere infectie, nog steeds het virus kunnen oplopen. “Immuniteit wordt niet gegarandeerd door eerdere infectie, en vaccinaties die extra bescherming bieden, zijn nog steeds nodig voor degenen die COVID-19 hebben gehad.” Sealfon en de andere auteurs spoorden jonge mensen aan om zich waar mogelijk te laten vaccineren.

Maar het blijkt dat vaccinatie de overdracht van het virus helemaal niet verhindert. Twee specifieke zorgwekkende varianten – de B117-stam uit het VK en de B1351-stam uit Zuid-Afrika – bleken besmettelijker te zijn in vergelijking met de oorspronkelijke stam. In feite ontdekte een studie uitgevoerd door Israëlische onderzoekers dat deze twee varianten de door vaccinatie veroorzaakte immuniteit kunnen doorbreken.

Een team van onderzoekers van de Israëlische Universiteit van Tel Aviv (TAU) en zorgverlener Clalit Health Services ontdekte dat mensen die het Pfizer / BioNTech-mRNA-vaccin met twee doses gebruikten, acht keer meer kans hadden om de Zuid-Afrikaanse B1351-stam op te lopen. Ondertussen waren degenen die ten minste één dosis van de BNT162b2-prik kregen, ook vatbaarder voor het oplopen van de U.K. B117-variant.

Het Israëlische team bekeek de COVID-19-testresultaten van 800 burgers voor hun studie. De helft van de testresultaten was afkomstig van mensen die waren gevaccineerd met de Pfizer-prik, terwijl de andere helft afkomstig was van niet-gevaccineerde Israëliërs. Het onderzoek was bedoeld om te bepalen of geïmmuniseerde mensen meer kans hadden om zorgwekkende varianten op te vangen dan degenen die dat niet waren.

De onderzoekers ontdekten dat bij mensen die het vaccinatieschema met twee doses hadden voltooid, de Zuid-Afrikaanse stam acht keer vaker voorkwam dan niet-gevaccineerde mensen – met 5,4 procent versus 0,7 procent. De Britse variant had dezelfde prevalentie als de Zuid-Afrikaanse stam bij personen die twee vaccindoses kregen. Het kwam echter vaker voor bij mensen die ten minste één dosis van de Pfizer-prik kregen.

In een toespraak tot de Times of Israel merkte hoofdonderzoeker en TAU-professor Adi Stern op: “We vonden een onevenredig hoger percentage van de Zuid-Afrikaanse variant onder mensen die gevaccineerd waren met een tweede dosis, vergeleken met de niet-gevaccineerde groep. Dit betekent dat de Zuid-Afrikaanse variant tot op zekere hoogte de bescherming van het vaccin kan doorbreken. ”

Bronnen:

Tot Slot…:

Het mag duidelijk zijn de alternatieve media de “gebeten hond” is omdat daar de informatie wordt gepubliceerd die niet de opgelegde verhaallijn volgt die de overheid wil dat we zien, lezen en horen. Deze media outlets lopen niet aan de leiband van vadertje staat en vormen daarom een bedreiging voor de status quo. Daarom doen overheden samen met de Big Tech corporaties er alles aan om deze het zwijgen op te leggen. Google werkt gedwee mee om deze outlets, ja ook die van ons te begraven in de zoek resultaten of domweg eruit te verwijderen, Facebook verwijderd op grote schaal hun content, verband ze van het platform of knijpt gewoon hun bereik af tot een niveau dat het vrijwel niet meer op het netvlies komt van gebruikers van het platform. Twitter voert een soortgelijk beleid met bans, schaduwbans en YouTube volgt dat voorbeeld in het extreme en houdt ten tijde van dit schrijven heuse zuiveringen van hun platform.

Indien u net als wij het belangrijk vindt om te strijden tegen censuur, onderdrukking en met name de onderdrukking van de alternatieve media in Nederland help ons dan met een donatie Geef dan gul!

Klik hier om te doneren


Bedankt voor het doneren aan Healthbytes.me

Healthbytes.me wil alle gulle lezers bedanken die de afgelopen weken een donatie hebben gedaan. Uw financiële steun heeft ons geholpen om onze berichtgeving voort te zetten over alles wat er wordt verzwegen door Big Pharma wereldwijd en ervoor te zorgen dat u op de hoogte blijft van de laatste ontwikkelingen. Healthbytes.me is al 8 jaar gratis, maar zonder de financiële steun van onze lezers zouden we u niet kunnen voorzien van eerlijk en accuraat nieuws en features over alles. Uw bijdragen maken dit mogelijk.

Heeft u nog geen donatie gedaan, maar wilt u dit wel doen, dan kan dat via

Ideal, creditcard, Crypto Valuta of Paypal.

Previous De COVID-injecties van Pfizer veroorzaken 'mysterieuze' bijwerkingen
Next De jonge predikant STERFT niet lang na ontvangst, waarbij hij het experimentele vaccinprotocol van Moderna promoot

About author

redactie
redactie 4487 posts

De Health Bytes redactie houdt al sinds 2014 de vinger aan de pols van zowel Big Pharma als de alternatieve geneeskunde en publiceert al die zaken die men onder het tapijt probeert te vegen. Dat heeft ons 8 jaar lang aanvallen, hacks, censuur en bedreigingen opgeleverd. Dat deert ons niet en wij gaan stug door maar kunnen dat alleen met uw support! Overweeg daarom een kleine donatie zodat wij door kunnen gaan met de strijd!

You might also like

Onderzoek

Wetenschappers slagen erin een kloppend menselijk hart te kweken uit stamcellen

Luister naar dit artikel *Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat

Onderzoek

Hoe groot is jouw slaaptekort? Test het nu zelf

Luister naar dit artikel *Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat

Onderzoek

De verrassende link tussen stress, kankercellengroei en vitamine C

Luister naar dit artikel *Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat