Koffieliefhebbers, verheug je! Meer koffie drinken in verband gebracht met een verminderd risico op hartfalen

Koffieliefhebbers, verheug je! Meer koffie drinken in verband gebracht met een verminderd risico op hartfalen

Luister naar dit artikel

Voedingsinformatie uit drie grote, bekende onderzoeken naar hartziekten suggereert dat het drinken van een of meer kopjes cafeïnehoudende koffie per dag het risico op hartfalen kan verminderen, blijkt uit onderzoek dat is gepubliceerd in Circulation: Heart Failure, een tijdschrift van de American Heart Association.


Steun Health Bytes: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en de leugens aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden. Klik hier om te Doneren


Coronaire hartziekte, hartfalen en beroerte behoren tot de belangrijkste doodsoorzaken door hartaandoeningen in de VS. “Hoewel roken, leeftijd en hoge bloeddruk tot de meest bekende risicofactoren voor hartziekten behoren, blijven er niet-geïdentificeerde risicofactoren voor hartaandoeningen bestaan, ”Aldus David P. Kao, MD, senior auteur van de studie, assistent-professor cardiologie en medisch directeur bij het Colorado Center for Personalized Medicine aan de University of Colorado School of Medicine in Aurora, Colorado.

“De risico’s en voordelen van het drinken van koffie zijn onderwerpen van voortdurende wetenschappelijke belangstelling vanwege de populariteit en frequentie van consumptie wereldwijd”, zegt Linda Van Horn, Ph.D., RD, professor en hoofd van de afdeling Voeding van de preventieve geneeskunde bij de Northwestern University Feinberg School of Medicine in Chicago, en lid van de Nutrition Committee van de American Heart Association. “Studies die associaties met uitkomsten rapporteren, blijven relatief beperkt vanwege inconsistenties in dieetbeoordeling en analytische methodologieën, evenals inherente problemen met zelfgerapporteerde inname via de voeding.”

Kao en collega’s gebruikten machine learning via het Precision Medicine Platform van de American Heart Association om gegevens uit het oorspronkelijke cohort van de Framingham Heart Study te onderzoeken en ze te vergelijken met gegevens uit zowel de Atherosclerosis Risk in Communities Study als de Cardiovascular Health Study om hun bevindingen te bevestigen. Elke studie omvatte ten minste 10 jaar follow-up en gezamenlijk leverden de onderzoeken informatie op over meer dan 21.000 Amerikaanse volwassen deelnemers.

Om de resultaten van het drinken van cafeïnehoudende koffie te analyseren, categoriseerden onderzoekers consumptie als 0 kopjes per dag, 1 kopje per dag, 2 kopjes per dag en 3 kopjes per dag. Over de drie onderzoeken heen werd de koffieconsumptie zelf gerapporteerd en was er geen standaard meeteenheid beschikbaar.

De analyse onthulde:

  • In alle drie de onderzoeken hadden mensen die aangaven een of meer kopjes cafeïnehoudende koffie te drinken een bijbehorend verminderd risico op hartfalen op de lange termijn.
  • In de Framingham Heart en de Cardiovascular Health-onderzoeken is het risico op hartfalen in de loop van decennia met 5 tot 12% per kopje koffie per dag afgenomen, vergeleken met geen koffieconsumptie.
  • In de Atherosclerosis Risk in Communities Study veranderde het risico op hartfalen niet tussen 0 en 1 kopje koffie per dag; het was echter ongeveer 30% lager bij mensen die minstens 2 kopjes per dag dronken.
  • Het drinken van cafeïnevrije koffie bleek een tegenovergesteld effect te hebben op het risico op hartfalen – het risico op hartfalen nam aanzienlijk toe in de Framingham Heart Study.

In de Cardiovascular Health Study echter; was er geen toename of afname van het risico op hartfalen bij het drinken van cafeïnevrije koffie. Toen de onderzoekers dit verder onderzochten, ontdekten ze dat cafeïneconsumptie uit welke bron dan ook geassocieerd leek te zijn met een verminderd risico op hartfalen, en cafeïne was op zijn minst een deel van de reden voor het kennelijke voordeel van het drinken van meer koffie.

“Het verband tussen cafeïne en risicovermindering van hartfalen was verrassend. Koffie en cafeïne worden door de algemene bevolking vaak als ‘slecht’ voor het hart beschouwd omdat mensen ze associëren met hartkloppingen, hoge bloeddruk, enz. De consistente relatie tussen toenemende cafeïneconsumptie en afnemend risico op hartfalen zet die veronderstelling op zijn kop. ”Zei Kao. “Er is echter nog niet genoeg duidelijk bewijs om aan te bevelen de koffieconsumptie te verhogen om het risico op hartaandoeningen te verkleinen met dezelfde kracht en zekerheid als stoppen met roken, afvallen of sporten.”

Volgens de federale voedingsrichtlijnen kunnen drie tot vijf  kopjes koffie per dag deel uitmaken van een gezond dieet, maar dat verwijst alleen naar gewone zwarte koffie. De American Heart Association waarschuwt dat populaire dranken op basis van koffie, zoals lattes en macchiato’s, vaak veel calorieën, toegevoegde suikers en vet bevatten. Bovendien heeft onderzoek, ondanks de voordelen, aangetoond dat cafeïne ook gevaarlijk kan zijn als het te veel wordt geconsumeerd. Bovendien moeten kinderen cafeïne vermijden. De American Academy of Pediatrics beveelt aan dat kinderen in het algemeen dranken met cafeïne vermijden.

“Hoewel het oorzakelijk verband niet kan worden aangetoond, is het intrigerend dat deze drie onderzoeken suggereren dat het drinken van koffie wordt geassocieerd met een verminderd risico op hartfalen en dat koffie deel kan uitmaken van een gezond voedingspatroon als het gewoon wordt geconsumeerd, zonder toegevoegde suikers en vetrijke zuivelproducten. zoals room, ”zei Penny M. Kris-Etherton, Ph.D., RDN, direct voormalig voorzitter van de Lifestyle and Cardiometabolic Health Council Leadership Committee van de American Heart Association, hoogleraar voedingswetenschappen aan de Evan Pugh University en vooraanstaand hoogleraar voeding aan The Pennsylvania State University, College of Health and Human Development in University Park.

Waar het op neerkomt: geniet van koffie met mate als onderdeel van een algeheel hart-gezond voedingspatroon dat voldoet aan de aanbevelingen voor fruit en groenten, volle granen, magere / niet-vette zuivelproducten, en dat ook weinig natrium, verzadigd vet en toegevoegde suikers. Het is ook belangrijk om in gedachten te houden dat cafeïne een stimulerend middel is en dat te veel consumeren problematisch kan zijn, wat zenuwachtigheid en slaapproblemen kan veroorzaken.

Onderzoeksbeperkingen die mogelijk van invloed zijn geweest op de resultaten van de analyse, waren onder meer verschillen in de manier waarop koffie werd gedronken en het soort koffie dat werd geconsumeerd. Bijvoorbeeld druppelen, gepercoleerd, French Press of espresso koffiesoorten; oorsprong van de koffiebonen; en gefilterde of ongefilterde koffie waren details niet gespecificeerd. Er kunnen ook variaties zijn geweest met betrekking tot de maateenheid voor 1 kopje koffie (d.w.z. hoeveel ounces per kopje). Deze factoren kunnen resulteren in verschillende cafeïnegehaltes. Bovendien waarschuwen onderzoekers dat de oorspronkelijke onderzoeken alleen cafeïnehoudende of cafeïnevrije koffie bevatten, daarom zijn deze bevindingen mogelijk niet van toepassing op energiedranken, cafeïnehoudende thee, frisdrank en andere voedingsmiddelen met cafeïne, inclusief chocolade.

Bronnen: American Heart AssociationJournal article

Tot Slot…:

Het mag duidelijk zijn de alternatieve media de “gebeten hond” is omdat daar de informatie wordt gepubliceerd die niet de opgelegde verhaallijn volgt die de overheid wil dat we zien, lezen en horen. Deze media outlets lopen niet aan de leiband van vadertje staat en vormen daarom een bedreiging voor de status quo. Daarom doen overheden samen met de Big Tech corporaties er alles aan om deze het zwijgen op te leggen. Google werkt gedwee mee om deze outlets, ja ook die van ons te begraven in de zoek resultaten of domweg eruit te verwijderen, Facebook verwijderd op grote schaal hun content, verband ze van het platform of knijpt gewoon hun bereik af tot een niveau dat het vrijwel niet meer op het netvlies komt van gebruikers van het platform. Twitter voert een soortgelijk beleid met bans, schaduwbans en YouTube volgt dat voorbeeld in het extreme en houdt ten tijde van dit schrijven heuse zuiveringen van hun platform.

Indien u net als wij het belangrijk vindt om te strijden tegen censuur, onderdrukking en met name de onderdrukking van de alternatieve media in Nederland help ons dan met een donatie Geef dan gul!

Klik hier om te doneren

Tot Slot:

Big Pharma jaagt op websites zoals de onze en is daar zeer succesvol in. Meer dan 80% en de kennis daarin is reeds verwijderd van het web. Ook wij zijn hierop geen uitzondering en zijn om te overleven volledig afhankelijk van donaties van onze lezers. Laat de kennis over echte gezondheid niet verloren gaan! Indien u het belangrijk vindt wat wij doen overweeg dan ons te steunen met een donatie Zodat wij de praktijken van Big Pharma aan het licht kunnen blijven brengen!

Klik hier om te doneren, zodat wij ons staande kunnen houden tegen Big Pharma!

Previous Volgens onderzoekers van de universiteit van Ben-Gurion verlaagt cannabis de bloeddruk bij oudere volwassenen
Next Lockdown-onderzoek vindt een niet-gediagnosticeerde geestelijke gezondheidscrisis bij nieuwe moeders

About author

redactie
redactie 4585 posts

De Health Bytes redactie houdt al sinds 2014 de vinger aan de pols van zowel Big Pharma als de alternatieve geneeskunde en publiceert al die zaken die men onder het tapijt probeert te vegen. Dat heeft ons 8 jaar lang aanvallen, hacks, censuur en bedreigingen opgeleverd. Dat deert ons niet en wij gaan stug door maar kunnen dat alleen met uw support! Overweeg daarom een kleine donatie zodat wij door kunnen gaan met de strijd!

You might also like

Onderzoek

Dit is precies de reden waarom Big Pharma zich zo fel verzet tegen medicinale cannabis

Luister naar dit artikel Tegenstanders van medicinale cannabis zeggen vaak dat het legaliseren van cannabis zal leiden tot drugsmisbruik. Nu medicinale cannabis in een aantal Amerikaanse staten al enkele jaren

Onderzoek

De oorzaak van kanker, waarom is het geheim gehouden?

Luister naar dit artikel De Nobelprijswinnaar Dr Otto Warburg H., heeft zijn leven gewijd aan de studie naar de oorzaak van kanker. Dr Warburg was een van de toonaangevende biologen

Onderzoek

Onderzoekers concluderen glucosestroop Is giftiger dan geraffineerde suiker

Luister naar dit artikel Dr Robert Lustig, hoogleraar Kindergeneeskunde in de afdeling Endocrinologie aan de Universiteit van Californië, is een pionier in het decoderen van de suikerstofwisseling. Hij is in