Yikes! Bijna de helft van alle populaire sapmerken bevat GIFTIGE zware metalen

Yikes! Bijna de helft van alle populaire sapmerken bevat GIFTIGE zware metalen

Luister naar dit artikel

*Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat we doen!

Recente marktanalyserapporten geven aan dat de fruit- en groentesapindustrie tegen 2025 naar verwachting een ongelooflijke $ 257,17 miljard waard zal zijn. Het is duidelijk dat sap een populaire drank is, maar is sap gezond?

Het Amerikaanse ministerie van landbouw (USDA) en andere voedingsdeskundigen waarschuwen voor overconsumptie van sap, omdat het zoveel calorieën en suiker bevat – slechts één kopje puur appelsap kost je 26 gram suiker en 113 calorieën. Maar recente gegevens van de non-profitorganisatie Consumer Reports bieden nog een andere (verrassende) reden waarom je uit de buurt van in de winkel gekochte sapdozen zou moeten blijven: veel zitten vol met potentieel gevaarlijke zware metalen.

Zijn “legale” niveaus van giftige zware metalen in in de winkel gekochte vruchtensappen veilig? Het antwoord zal je choqueren

In 2019 kochten en testten geheime shoppers van Consumer Reports 45 van de populairste vruchtensappen van het land. Het doel? Om deze sappen te testen op giftige verontreinigingen met zware metalen, waaronder arseen, cadmium en lood.

Deze gifstoffen voor zware metalen worden vaak in het milieu aangetroffen en geen enkele mate van blootstelling wordt als ‘veilig’ beschouwd. Uitgebreid onderzoek heeft zware metalen in verband gebracht met ernstige gezondheidsproblemen bij de mens, waaronder ontwikkelings- en gedragsvertragingen bij kinderen en kanker, bloedarmoede en nier- en immuunstoornissen bij volwassenen.

Op basis van hun analyse ontdekte het Consumer Reports-team dat 21 van de 45 (46 procent) geteste sappen “voldoende van een enkel zwaar metaal of een combinatie bevatten om een niveau te bereiken waarvan de experts van Consumer Reports denken dat het zorgwekkend is.” Het gehalte aan zware metalen was zo hoog in sommige monsters dat vertegenwoordigers van Consumer Reports waarschuwen dat het consumeren van slechts een half tot één kopje (4 tot 8 ounces) per dag schadelijk kan zijn … hoewel uit enquêtes blijkt dat de meeste Amerikaanse gezinnen veel meer sap drinken dan dit .

Voor het geval je je dit afvroeg: de Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA) heeft in 2013 een limiet van 10 delen per miljard (ppb) voor arseen in appelsap uitgevaardigd. Alle sappen, op één na getest door Consumer Reports (Trader Joe’s Fresh Pressed Apple Juice ) bleven onder deze richtlijn. Maar er zijn aanwijzingen dat zelfs arseengehaltes onder de 10 ppb nog steeds schadelijk kunnen zijn voor volwassenen en kinderen – vooral als sap en ander arseenhoudend voedsel (zoals rijst, chocolade en zoete aardappelen) vaak wordt geconsumeerd.

Om deze reden hebben Consumer Reports en andere organisaties opgeroepen om de arseenlimiet te verlagen tot slechts 3 ppb. (Gelukkig viel 58 procent van de geteste sappen onder de door Consumer Reports aanbevolen grenswaarde van 3 ppb.)

Wat lood betreft, is de bovengrens van de FDA voor loodgehalten in sap momenteel zo hoog als 50 ppb, hoewel de normen voor flessenwater veel lager zijn, namelijk slechts 5 ppb. En veel experts, waaronder ambtenaren van het National Institute of Environmental Health Sciences, suggereren dat zelfs een limiet van 1 ppb voor lood nog steeds te hoog zou zijn, gezien de bekende schadelijke effecten ervan.

Gelukkig merkte Consumer Reports op dat 53 procent van de geteste sappen 1 ppb of minder loodverontreinigingen bevatte.

Het is beter de vruchtensappen van uw boodschappenlijstje te schrappen. Ook al smaakt vruchtensap goed en bevat het enkele voedingsstoffen, de algehele voedingswaarde verbleekt in vergelijking met het eten van echt, vers, vezelrijk fruit. Overweeg dus om elk merk sap uit te wisselen voor het echte spul.

En als u sap uit een pak gaat consumeren, probeer dit dan niet vaak te doen.

Bronnen:

Tot Slot…:

Het mag duidelijk zijn de alternatieve media de “gebeten hond” is omdat daar de informatie wordt gepubliceerd die niet de opgelegde verhaallijn volgt die de overheid wil dat we zien, lezen en horen. Deze media outlets lopen niet aan de leiband van vadertje staat en vormen daarom een bedreiging voor de status quo. Daarom doen overheden samen met de Big Tech corporaties er alles aan om deze het zwijgen op te leggen. Google werkt gedwee mee om deze outlets, ja ook die van ons te begraven in de zoek resultaten of domweg eruit te verwijderen, Facebook verwijderd op grote schaal hun content, verband ze van het platform of knijpt gewoon hun bereik af tot een niveau dat het vrijwel niet meer op het netvlies komt van gebruikers van het platform. Twitter voert een soortgelijk beleid met bans, schaduwbans en YouTube volgt dat voorbeeld in het extreme en houdt ten tijde van dit schrijven heuse zuiveringen van hun platform.

Indien u net als wij het belangrijk vindt om te strijden tegen censuur, onderdrukking en met name de onderdrukking van de alternatieve media in Nederland help ons dan met een donatie Geef dan gul!

Klik hier om te doneren

 

Previous Lockdown-onderzoek vindt een niet-gediagnosticeerde geestelijke gezondheidscrisis bij nieuwe moeders
Next Sheba-onderzoeker: Antiparasitaire drug ivermectine vermindert de duur van COVID-19-infectie

About author

redactie
redactie 4453 posts

De Health Bytes redactie houdt al sinds 2014 de vinger aan de pols van zowel Big Pharma als de alternatieve geneeskunde en publiceert al die zaken die men onder het tapijt probeert te vegen. Dat heeft ons 8 jaar lang aanvallen, hacks, censuur en bedreigingen opgeleverd. Dat deert ons niet en wij gaan stug door maar kunnen dat alleen met uw support! Overweeg daarom een kleine donatie zodat wij door kunnen gaan met de strijd!

You might also like

Overig

Elke cultuur is anders en heeft andere gewoontes. Dit zijn de beste gezondheid tips uit verschillende culturen!

Luister naar dit artikel *Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat

Nieuws

Omgekochte oncoloog van Erasmus MC met privéjet moet 1,5 jaar de cel in

Luister naar dit artikel *Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat

Overig

Wat de wetenschap vindt van genetisch gemodificeerd voedsel

Luister naar dit artikel *Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat