Lockdown-onderzoek vindt een niet-gediagnosticeerde geestelijke gezondheidscrisis bij nieuwe moeders

Lockdown-onderzoek vindt een niet-gediagnosticeerde geestelijke gezondheidscrisis bij nieuwe moeders

Luister naar dit artikel

Nieuwe moeders ervoeren verontrustend hoge percentages depressie en angst tijdens de eerste lockdown, heeft ons nieuwe onderzoek onthuld. Een van de belangrijkste factoren die ertoe bijdroegen dat ze zich zo voelden, was de psychologische impact van maatregelen voor sociale afstand.


Steun Health Bytes: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en de leugens aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden. Klik hier om te Doneren


Onze studie onderzocht de psychologische en sociale ervaringen van meer dan 600 vrouwen met baby’s tussen de geboorte en 12 weken oud tijdens de eerste Britse lockdown.

We wilden de prevalentiecijfers van “klinisch relevante” maternale depressie en angst begrijpen. Met klinisch relevant bedoelen we moeders die boven een bepaalde drempel scoorden op vragenlijsten die normaal door clinici worden gebruikt bij het beoordelen en diagnosticeren van psychische aandoeningen.

Gebruikelijke percentages van depressie en angst na de geboorte in het VK zijn ongeveer 15%. Uit ons onderzoek kwamen vergelijkbare percentages naar voren: 11% van de vrouwen meldde dat ze al een huidige klinische diagnose van depressie hadden en 18% meldde een bestaande klinische diagnose van angst. Toen we dit verder verkenden, ontdekten we echter dat een veel groter deel van de patiënten depressies en angst ervoer – ze hadden gewoon nog geen formele klinische diagnose.

Dit bleek toen we onderzochten hoeveel van de moeders boven de klinische drempel scoorden op de vragenlijsten over geestelijke gezondheid die ze hebben ingevuld. De bevindingen waren zeer zorgwekkend. We ontdekten dat 43% van de vrouwen voldeed aan de criteria voor klinisch relevante depressie en 61% aan de criteria voor angst.

Onze studie toonde hoge percentages niet-gediagnosticeerde depressie en angst aan bij nieuwe moeders tijdens de eerste Britse lockdown.

Onze studie toonde hoge percentages niet-gediagnosticeerde depressie en angst aan bij nieuwe moeders tijdens de eerste Britse lockdown.

Dit betekent dat meer dan een derde van de vrouwen die voldeden aan de criteria voor depressie en angst niet aangaven een huidige klinische diagnose te hebben.

We vroegen moeders ook of ze vonden dat hun gevoelens of relaties beïnvloed waren door de introductie van maatregelen om afstand te nemen. Uit onze analyse bleek dat de waargenomen psychologische impact van sociale afstandelijkheid de belangrijkste factor was die gevoelens van depressie en angst beïnvloedde.

Verstoring van het moederschap

Het is algemeen bekend dat de vroege postnatale periode een tijd is van kwetsbaarheid voor depressie en angst. Maar onze studie toont aan dat de geestelijke gezondheid van moeders na de geboorte nog verder in gevaar komt in combinatie met de stress van de pandemie.

Tijdens de eerste Britse lockdown in maart 2020 ondervonden nieuwe moeders grote verstoringen in zorg en ondersteuning. Deze omvatten verminderde persoonlijke toegang tot postnatale gezondheidsdiensten, zoals afspraken met gezondheidsbezoekers, counseling voor borstvoeding en babyweegklinieken.

Nieuwe moeders hadden de sociale steun van familie en vrienden verminderd vanwege lockdown-beperkingen. Geboortepartners waren ook niet in staat de moeder te ondersteunen tijdens de bevalling en de geboorte van hun baby vanwege beperkingen op het gebied van ziekenhuisbezoek.

Hoewel deze maatregelen essentieel waren om de verspreiding van COVID-19 tot een minimum te beperken, is er veel minder aandacht besteed aan de psychologische risico’s van het krijgen van een baby.

Onze bevindingen zijn nog verontrustender als we kijken naar de opeenvolgende lockdowns die moeders sinds maart 2020 hebben meegemaakt – vooral tijdens de wintermaanden. Het cumulatieve effect van lockdowns op de geestelijke gezondheid van moeders moet nog in detail worden bestudeerd. Maar we verwachten niet dat het nu beter zal zijn dan vorig jaar.

Bescherm het welzijn van moeders

Wij geloven dat onze studie een geestelijke gezondheidscrisis bij moeders aan het licht heeft gebracht die dringend aandacht en interventie vereist. Hoge percentages van depressie en angst tijdens de pandemie zijn ook gevonden in andere ontwikkelde landen, wat aangeeft dat Britse moeders niet de enige zijn als het gaat om geestelijke gezondheid.

Er is al consistent bewijs dat postnatale depressie en angst verband houden met een reeks negatieve uitkomsten buiten COVID-19 in termen van de gezondheid, ontwikkeling en het gedrag van kinderen. Er is behoefte aan longitudinaal onderzoek om de gevolgen van de pandemie op korte en lange termijn voor de geestelijke gezondheid van moeders aan te pakken.

We weten ook dat de verminderde toegang tot diagnose en behandeling tijdens de pandemie de geestelijke gezondheid waarschijnlijk verder zal beïnvloeden, waardoor de kloof tussen de prevalentie van slechte geestelijke gezondheid en diagnose en passende behandeling groter wordt. Daarom roepen we de regering op om het welzijn van moeders te beschermen door de toegang tot perinatale geestelijke gezondheidszorg tijdens de pandemie en daarna te verbeteren en te behouden.

Hoewel de middelen en het personeel van de NHS onder ongekende druk staan, is het van cruciaal belang dat interventies op het gebied van geestelijke gezondheid op tijd zijn en voldoen aan de behoeften van moeders om escalatie van symptomen te voorkomen en extra belasting voor de NHS te voorkomen. Interventies moeten flexibel worden ontwikkeld om ervoor te zorgen dat ze werken in zowel deze als toekomstige gezondheidscrises.

Een positief punt dat uit ons onderzoek kan worden getrokken, is dat meer dan 80% van de vrouwen geen veranderingen heeft ervaren in hun gevoelens over hun relatie met hun baby. Misschien geeft dit aan dat ondanks alle verstoringen en beperkingen die men tegenkomt bij het krijgen van een baby tijdens lockdown, de moeder-kindrelatie stabiel blijft. Dit zou een beetje troost moeten bieden aan die gezinnen die wachten op een of andere vorm van normaliteit om terug te keren.

Bronnen: The Conversation

Tot Slot…:

Het mag duidelijk zijn de alternatieve media de “gebeten hond” is omdat daar de informatie wordt gepubliceerd die niet de opgelegde verhaallijn volgt die de overheid wil dat we zien, lezen en horen. Deze media outlets lopen niet aan de leiband van vadertje staat en vormen daarom een bedreiging voor de status quo. Daarom doen overheden samen met de Big Tech corporaties er alles aan om deze het zwijgen op te leggen. Google werkt gedwee mee om deze outlets, ja ook die van ons te begraven in de zoek resultaten of domweg eruit te verwijderen, Facebook verwijderd op grote schaal hun content, verband ze van het platform of knijpt gewoon hun bereik af tot een niveau dat het vrijwel niet meer op het netvlies komt van gebruikers van het platform. Twitter voert een soortgelijk beleid met bans, schaduwbans en YouTube volgt dat voorbeeld in het extreme en houdt ten tijde van dit schrijven heuse zuiveringen van hun platform.

Indien u net als wij het belangrijk vindt om te strijden tegen censuur, onderdrukking en met name de onderdrukking van de alternatieve media in Nederland help ons dan met een donatie Geef dan gul!

Klik hier om te doneren

Tot Slot:

Big Pharma jaagt op websites zoals de onze en is daar zeer succesvol in. Meer dan 80% en de kennis daarin is reeds verwijderd van het web. Ook wij zijn hierop geen uitzondering en zijn om te overleven volledig afhankelijk van donaties van onze lezers. Laat de kennis over echte gezondheid niet verloren gaan! Indien u het belangrijk vindt wat wij doen overweeg dan ons te steunen met een donatie Zodat wij de praktijken van Big Pharma aan het licht kunnen blijven brengen!

Klik hier om te doneren, zodat wij ons staande kunnen houden tegen Big Pharma!

Previous Koffieliefhebbers, verheug je! Meer koffie drinken in verband gebracht met een verminderd risico op hartfalen
Next Yikes! Bijna de helft van alle populaire sapmerken bevat GIFTIGE zware metalen

About author

redactie
redactie 4585 posts

De Health Bytes redactie houdt al sinds 2014 de vinger aan de pols van zowel Big Pharma als de alternatieve geneeskunde en publiceert al die zaken die men onder het tapijt probeert te vegen. Dat heeft ons 8 jaar lang aanvallen, hacks, censuur en bedreigingen opgeleverd. Dat deert ons niet en wij gaan stug door maar kunnen dat alleen met uw support! Overweeg daarom een kleine donatie zodat wij door kunnen gaan met de strijd!

You might also like

Onderzoek

USC-onderzoekers ontdekken hoe je je hele immuunsysteem binnen 72 uur kunt regenereren

Luister naar dit artikel Het immuunsysteem is iets dat niet alleen verkeerd wordt begrepen door gewone mensen, maar ook door de vele conventionele artsen waarvan we afhankelijk zijn voor gezondheidsadvies.

Overig

Een groep ouders stuurde de gezichtsmaskers van hun kinderen naar een laboratorium voor analyse – dit is wat ze vonden

Luister naar dit artikel Er is ons al meer dan een jaar verteld dat wijdverbreide gedwongen publieke maskering moet worden geïmplementeerd, omdat er, zelfs al is het maar matig tot

Onderzoek

Delirium geregistreerd bij tot 80% van de Covid-19 IC-patiënten

Luister naar dit artikel Patiënten met COVID-19 die zijn opgenomen op de intensive care-afdeling, hebben volgens opkomend onderzoek zeer waarschijnlijk een ongewoon aanhoudend delirium. Delirium is een medische term die