Sheba-onderzoeker: Antiparasitaire drug ivermectine vermindert de duur van COVID-19-infectie

Sheba-onderzoeker: Antiparasitaire drug ivermectine vermindert de duur van COVID-19-infectie

Luister naar dit artikel

Een Israëlische expert op het gebied van tropische ziekten zegt nieuw bewijs te hebben dat een medicijn dat wordt gebruikt om parasieten in derdewereldlanden te bestrijden, kan helpen de duur van de infectie te verkorten voor mensen die coronavirus oplopen.


Steun Health Bytes: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en de leugens aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden. Klik hier om te Doneren


Prof. Eli Schwartz, oprichter van het Centrum voor Reisgeneeskunde en Tropische Ziekten in het Sheba Medical Center in Tel Hashomer, voltooide vorige week een klinische proef met het door de Amerikaanse Food and Drug Administration goedgekeurde geneesmiddel ivermectine, een breedspectrum antiparasitair middel waarvan ook is aangetoond dat het virussen bestrijdt.

De dubbelblinde, placebogecontroleerde studie omvatte 100 mensen met milde tot matige gevallen van de ziekte die niet in het ziekenhuis werden opgenomen voor het virus. Het testte of ivermectine de periode van virale uitscheiding kon verkorten, waardoor ze negatief konden testen op coronavirus en binnen een paar dagen de isolatie konden verlaten.

Volgens zijn nog niet gepubliceerde gegevens, zei Schwartz dat het medicijn mensen binnen slechts zes dagen van het virus zou helpen “genezen”. Bovendien was de kans om negatief te testen op coronavirus drie keer hoger voor de groep die ivermectine kreeg dan de placebo, vertelde hij aan The Jerusalem Post.

“Vanuit het oogpunt van de volksgezondheid zijn de meeste patiënten met corona milde gevallen, en 90% van deze mensen wordt buiten het ziekenhuis geïsoleerd”, zei Schwartz. “Als je een medicijn hebt dat de duur van de besmettelijkheid van deze patiënten kan verkorten, zou dat significant zijn, want dan zullen ze anderen niet infecteren.”

Bovendien zou deze periode kunnen worden bekort, in plaats van minimaal 10 dagen en misschien langer te isoleren, wat de economie ten goede komt.

Ten slotte, hoewel Schwartz’s studie zich hier niet op richtte, zei hij dat de resultaten erop wijzen dat het waarschijnlijk is dat als het medicijn aan het begin van de ziekte wordt gegeven, het overlijden en ziekenhuisopname kan voorkomen.

Schwartz bereidt momenteel de gegevens van zijn onderzoek voor op publicatie. Maandag zal hij zijn bevindingen presenteren aan het ministerie van Volksgezondheid en zal hij ook een rapport indienen bij de FDA.

Sinds april zijn er veel onderzoeken en analyses geweest die de werkzaamheid van ivermectine tegen het nieuwe coronavirus suggereren. Maar slechts een handvol is effectief uitgevoerd als dubbelblinde, placebogecontroleerde tests zoals die van Schwartz.

“Er zijn onvoldoende gegevens voor het COVID-19-panel voor behandelingsrichtlijnen om het gebruik van ivermectine voor de behandeling van COVID-19 aan te bevelen,” zei de Amerikaanse National Institutes of Health afgelopen donderdag in een verklaring. “Resultaten van voldoende onderbouwde, goed opgezette en goed uitgevoerde klinische onderzoeken zijn nodig om meer specifieke, evidence-based richtlijnen te geven over de rol van ivermectine bij de behandeling van COVID-19.”

NIH bevestigde echter dat voor andere indicaties “ivermectine op grote schaal wordt gebruikt en over het algemeen goed wordt verdragen”.

“Ivermectine is een chemisch therapeutisch middel, en het brengt aanzienlijke risico’s met zich mee,” vertelde Prof. Ya’acov Nahmias aan de Hebreeuwse Universiteit van Jeruzalem.

“We moeten zeer voorzichtig zijn met het gebruik van dit type medicatie om een virale ziekte te behandelen waarvan de overgrote meerderheid van het publiek zal herstellen, zelfs zonder deze behandeling”, zei hij.

Toen Israël zijn massale vaccinatiecampagne lanceerde, waren er velen die dachten dat medicatie niet langer nodig zou zijn, zei Schwartz.

‘Nu weten we dat dit een illusie was’, zei hij. “Zelfs in Israël gebruikt niet iedereen het vaccin. Er is een vrij grote populatie jongeren onder de 16 jaar voor wie het minstens maanden zal duren voordat we een vaccin voor hen hebben. En als je wereldwijd kijkt, zal iedereen vaccineren een paar jaar duren. ”

Omdat ivermectine door de FDA is goedgekeurd, hoeft de veiligheid ervan niet te worden bewezen, zei Schwartz. In plaats daarvan moet goedkeuring worden verkregen voor het gebruik ervan in deze nieuwe indicatie, zei hij.

Schwartz zei dat hij hoopt dat de nieuwe studie “een hoeksteen zal zijn om deze toestemming te krijgen.”

“De cijfers zijn niet hoog, maar ze zijn voldoende overtuigend dat ze de poorten moeten openen voor meer studies en voor de voorronde.

Bronnen: The Jerusalem Post

Tot Slot…:

Het mag duidelijk zijn de alternatieve media de “gebeten hond” is omdat daar de informatie wordt gepubliceerd die niet de opgelegde verhaallijn volgt die de overheid wil dat we zien, lezen en horen. Deze media outlets lopen niet aan de leiband van vadertje staat en vormen daarom een bedreiging voor de status quo. Daarom doen overheden samen met de Big Tech corporaties er alles aan om deze het zwijgen op te leggen. Google werkt gedwee mee om deze outlets, ja ook die van ons te begraven in de zoek resultaten of domweg eruit te verwijderen, Facebook verwijderd op grote schaal hun content, verband ze van het platform of knijpt gewoon hun bereik af tot een niveau dat het vrijwel niet meer op het netvlies komt van gebruikers van het platform. Twitter voert een soortgelijk beleid met bans, schaduwbans en YouTube volgt dat voorbeeld in het extreme en houdt ten tijde van dit schrijven heuse zuiveringen van hun platform.

Indien u net als wij het belangrijk vindt om te strijden tegen censuur, onderdrukking en met name de onderdrukking van de alternatieve media in Nederland help ons dan met een donatie Geef dan gul!

Klik hier om te doneren

Tot Slot:

Big Pharma jaagt op websites zoals de onze en is daar zeer succesvol in. Meer dan 80% en de kennis daarin is reeds verwijderd van het web. Ook wij zijn hierop geen uitzondering en zijn om te overleven volledig afhankelijk van donaties van onze lezers. Laat de kennis over echte gezondheid niet verloren gaan! Indien u het belangrijk vindt wat wij doen overweeg dan ons te steunen met een donatie Zodat wij de praktijken van Big Pharma aan het licht kunnen blijven brengen!

Klik hier om te doneren, zodat wij ons staande kunnen houden tegen Big Pharma!

Previous Yikes! Bijna de helft van alle populaire sapmerken bevat GIFTIGE zware metalen
Next Waarschuwing: dit onverwachte fysieke probleem kan betekenen dat u een tekort aan vitamine C in uw dieet heeft

About author

redactie
redactie 4585 posts

De Health Bytes redactie houdt al sinds 2014 de vinger aan de pols van zowel Big Pharma als de alternatieve geneeskunde en publiceert al die zaken die men onder het tapijt probeert te vegen. Dat heeft ons 8 jaar lang aanvallen, hacks, censuur en bedreigingen opgeleverd. Dat deert ons niet en wij gaan stug door maar kunnen dat alleen met uw support! Overweeg daarom een kleine donatie zodat wij door kunnen gaan met de strijd!

You might also like

Onderzoek

WAARSCHUWING: Schildkliermedicatie verhoogt het risico op borstkanker

Luister naar dit artikel Tegenwoordig lijden ongeveer 27 miljoen Amerikanen, waarvan 80% vrouwen, aan “schildklierziekte” (ook bekend als hypothyreoïdie), 14 miljoen in de vorm van Hashimoto’s thyroïditis, wat ook een

Onderzoek

‘Mystieke’ psychedelische samenstelling gevonden in normale hersens

Luister naar dit artikel Een onderzoek bij ratten heeft de aanwezigheid van in de natuur voorkomend DMT aangetoond, een in toenemende mate populair hallucinogeen Steun Health Bytes: alleen via uw maandelijks

Onderzoek

Wasabi is een ‘natuurlijke chemo’

Luister naar dit artikel Steun Health Bytes: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en de leugens aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze