Volgens onderzoekers van de universiteit van Ben-Gurion verlaagt cannabis de bloeddruk bij oudere volwassenen

Volgens onderzoekers van de universiteit van Ben-Gurion verlaagt cannabis de bloeddruk bij oudere volwassenen

Luister naar dit artikel

Een nieuwe ontdekking door onderzoekers van de Ben-Gurion University of the Negev (BGU) en het daaraan gelieerde Soroka University Medical Center toont aan dat medicinale cannabis de bloeddruk bij oudere volwassenen kan verlagen.


Steun Health Bytes: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en de leugens aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden. Klik hier om te Doneren


De studie, gepubliceerd in het European Journal of Internal Medicine, is de eerste in zijn soort die zich richt op het effect van cannabis op bloeddruk, hartslag en metabolische parameters bij volwassenen van 60 jaar en ouder met hypertensie.

“Oudere volwassenen vormen de snelst groeiende groep medicinale cannabisgebruikers, maar er is weinig bewijs voor cardiovasculaire veiligheid voor deze populatie”, zegt dr. Ran Abuhasira van de BGU-faculteit voor gezondheidswetenschappen, een van de belangrijkste medische faculteiten van Israël, en de BGU-Soroka Cannabis Clinical Research Institute. “Deze studie maakt deel uit van onze voortdurende inspanning om klinisch onderzoek te doen naar de feitelijke fysiologische effecten van cannabis in de loop van de tijd.”

Patiënten werden geëvalueerd met behulp van 24-uurs ambulante bloeddrukmeting, ECG, bloedonderzoek en lichaamsmetingen – zowel vóór als drie maanden na het starten van de cannabistherapie.

In de studie vonden onderzoekers een significante verlaging van de systolische en diastolische bloeddrukwaarden gedurende 24 uur, met het laagste punt drie uur na inname van cannabis, oraal via olie-extracten of door roken. Patiënten vertoonden verlagingen van de bloeddruk zowel overdag als ‘s nachts, met meer significante veranderingen’ s nachts.

De BGU-onderzoekers theoretiseren dat de verlichting van pijn, de indicatie voor voorgeschreven cannabis bij de meeste patiënten, mogelijk ook heeft bijgedragen aan een verlaging van de bloeddruk.

“Cannabisonderzoek bevindt zich in de beginfase en BGU loopt voorop bij het evalueren van klinisch gebruik op basis van wetenschappelijke studies”, zegt Doug Seserman, CEO van American Associates, Ben-Gurion University of the Negev. “Deze nieuwe studie is een van de vele die onlangs door BGU zijn gepubliceerd over de medicinale voordelen van cannabis.”

Bronnen: Ben-Gurion UniversityJournal Article

Tot Slot…:

Het mag duidelijk zijn de alternatieve media de “gebeten hond” is omdat daar de informatie wordt gepubliceerd die niet de opgelegde verhaallijn volgt die de overheid wil dat we zien, lezen en horen. Deze media outlets lopen niet aan de leiband van vadertje staat en vormen daarom een bedreiging voor de status quo. Daarom doen overheden samen met de Big Tech corporaties er alles aan om deze het zwijgen op te leggen. Google werkt gedwee mee om deze outlets, ja ook die van ons te begraven in de zoek resultaten of domweg eruit te verwijderen, Facebook verwijderd op grote schaal hun content, verband ze van het platform of knijpt gewoon hun bereik af tot een niveau dat het vrijwel niet meer op het netvlies komt van gebruikers van het platform. Twitter voert een soortgelijk beleid met bans, schaduwbans en YouTube volgt dat voorbeeld in het extreme en houdt ten tijde van dit schrijven heuse zuiveringen van hun platform.

Indien u net als wij het belangrijk vindt om te strijden tegen censuur, onderdrukking en met name de onderdrukking van de alternatieve media in Nederland help ons dan met een donatie Geef dan gul!

Klik hier om te doneren

Tot Slot:

Big Pharma jaagt op websites zoals de onze en is daar zeer succesvol in. Meer dan 80% en de kennis daarin is reeds verwijderd van het web. Ook wij zijn hierop geen uitzondering en zijn om te overleven volledig afhankelijk van donaties van onze lezers. Laat de kennis over echte gezondheid niet verloren gaan! Indien u het belangrijk vindt wat wij doen overweeg dan ons te steunen met een donatie Zodat wij de praktijken van Big Pharma aan het licht kunnen blijven brengen!

Klik hier om te doneren, zodat wij ons staande kunnen houden tegen Big Pharma!

Previous STUDIE TOONT DAT HET GEBRUIK VAN DESINFECTIEMIDDELEN HET RISICO OP FATALE LONGZIEKTE VERHOOGT
Next Koffieliefhebbers, verheug je! Meer koffie drinken in verband gebracht met een verminderd risico op hartfalen

About author

redactie
redactie 4593 posts

De Health Bytes redactie houdt al sinds 2014 de vinger aan de pols van zowel Big Pharma als de alternatieve geneeskunde en publiceert al die zaken die men onder het tapijt probeert te vegen. Dat heeft ons 8 jaar lang aanvallen, hacks, censuur en bedreigingen opgeleverd. Dat deert ons niet en wij gaan stug door maar kunnen dat alleen met uw support! Overweeg daarom een kleine donatie zodat wij door kunnen gaan met de strijd!

You might also like

Onderzoek

Cranberries beschermen tegen bacteriële infecties

Luister naar dit artikel Nieuw onderzoek aan de Worcester Polytechnic Institute (WPI) in het tijdschrift van The Royal Society of Chemistry Food & Function bevestigt dat het sap van cranberries

Onderzoek

Hebben de Fransen door hun leefstijl écht minder kans op hart- en vaatziekten?

Luister naar dit artikel Is het de rode wijn, de kaas of toch de olijfolie, die de Fransen gezond houdt? Onderzoekers breken zich nog steeds het hoofd over de zogenoemde

Onderzoek

Explosief: volgens een nieuwe Zwitserse studie lopen alle mRNA COVID-injectie-ontvangers hartschade op

Luister naar dit artikel Laten we ons een waarheidsverteller voorstellen in het jaar 2020 die hartstochtelijk volhoudt dat de mRNA-prik onomkeerbare hartbeschadiging zou veroorzaken. Zo iemand zou zijn gekruisigd als