COVID-19 sterftecijfer “veel lager” dan eerdere schattingen, SCHOKKENDE opname in nieuwe studie

COVID-19 sterftecijfer “veel lager” dan eerdere schattingen, SCHOKKENDE opname in nieuwe studie

Luister naar dit artikel

Ambtenaren op het gebied van de volksgezondheid vergelijken COVID-19 vaak met seizoensgriep, waarbij ze vaak benadrukken dat de eerste veel dodelijker is dan de laatste. Epidemiologen gebruiken cijfers zoals het sterftecijfer van de infectie om dit soort claims te maken. Maar hoe waarheidsgetrouw zijn ze?


Steun Health Bytes: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en de leugens aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden. Klik hier om te Doneren


Eerder in oktober bracht de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) een bulletin uit dat de vraag oproept hoe dodelijk het SARS-CoV-2-virus werkelijk is.

Schattingen van overlijden door SARS-CoV-2 “veel lager” dan aanvankelijk werd aangenomen, aldus Stanford-studie

Op 14 oktober 2020 heeft de WHO de resultaten vrijgegeven van een peer-reviewed onderzoek door professor en arts van Stanford University, dr.John Ioannidis. Zijn studie schat het sterftecijfer van COVID-19 en het virus dat het veroorzaakt, SARS-CoV-2.

Als je een opfriscursus nodig hebt:

Het sterftecijfer voor infectie is het percentage personen dat aan een ziekte overlijdt in vergelijking met alle geïnfecteerde personen, ongeacht of ze gediagnosticeerd zijn of niet
Het sterftecijfer is het percentage personen dat sterft aan een ziekte in vergelijking met alle personen met bevestigde gevallen
Zoals u zich misschien kunt voorstellen, kan het moeilijk zijn om het sterftecijfer voor infecties te bepalen – hoe weet u tenslotte hoeveel mensen een ziekte hebben als ze nog niet eens zijn gediagnosticeerd? Maar historisch gezien gebruiken experts surveillance en andere methoden om hun best mogelijke schattingen te maken.

En deze schattingen zijn belangrijk, volgens experts als Ioannidis. Het sterftecijfer door infectie geeft ambtenaren een idee van “de kans op overlijden voor een geïnfecteerde persoon”, wat kan helpen bij het stimuleren van preventiemaatregelen en behandeling.

Facebook heeft ons een schaduwban gegeven. Klik hier om ons te volgen op Telegram zodat u dagelijks onze nieuwste artikelen te zien krijgt!

Je zou ook kunnen zien hoe een ziekte veel dodelijker kan lijken dan het in werkelijkheid is, als je alleen kijkt naar het sterftecijfer. Waarom? Omdat er veel mensen met een ziekte kunnen zijn die nooit worden gediagnosticeerd en daarom niet worden meegeteld bij het berekenen van het aantal overlijdensgevallen.

Dus, wat vond deze recente studie?

In zijn onderzoek analyseerde Ioannidis de best beschikbare gegevens van 61 onderzoeken en 8 voorlopige nationale schattingen. Hier zijn een paar van zijn belangrijkste conclusies:

 • Het mediane sterftecijfer bij COVID-19-infectie was 0,27%
 • In delen van de wereld met meer dan 500 sterfgevallen per 1 miljoen mensen, was het sterftecijfer door infectie 0,57%
 • In delen van de wereld met 118-500 COVID-19-sterfgevallen / miljoen mensen was het sterftecijfer door infectie 0,20%
 • Het percentage was slechts 0,09% op locaties met een COVID-19-sterftecijfer onder de bevolking dat lager was dan het wereldwijde gemiddelde
 • Voor mensen jonger dan 70 jaar varieerde het sterftecijfer door infectie van 0,00% tot 0,31% – met een gecorrigeerde mediaan van slechts 0,05% (minder dan het vaak genoemde sterftecijfer voor infecties voor de seizoensgriep van 0,1%)
 • In zijn conclusie stelt Ioannidis dat “het sterftecijfer door infectie meestal veel lager was dan de schattingen die eerder tijdens de pandemie waren gemaakt”.

Welke cijfers moeten we geloven? Er heerst verwarring over COVID-19 terwijl we het koude- en griepseizoen ingaan

De gegevens van Ioannidis zijn niet de enige, en andere studies onderzoeken ook hoe dodelijk dit virus werkelijk is. Een studie uit september 2020, gepubliceerd in de Annals of Internal Medicine, toonde bijvoorbeeld aan dat mensen jonger dan 40 een sterftecijfer voor infecties hadden van slechts 0,01%.

Dezelfde studie – waarin mensen uit de staat Indiana werden geanalyseerd – schatte ook dat mensen ouder dan 60 jaar een sterftecijfer voor infecties hadden van maar liefst 1,71%, maar dat het totale percentage 0,26% was, bijna exact hetzelfde als de bevindingen van Ioannidis. .

Schattingen kunnen sterk variëren, afhankelijk van de locatie, de leeftijd van de bevolking en andere factoren, dus het interpreteren van deze gegevens kan moeilijk zijn. Veel van deze onderzoeken hebben ook verschillende beperkingen, waaronder de mogelijkheid van respons bias, fout-positieven en verkeerde diagnoses.

Dus, waar komt het op neer?

Schattingen zijn precies dat – schattingen. Niemand weet zeker hoe dodelijk COVID-19 nu echt is. Maar voorlopige gegevens geven aan dat het zeker niet zo dodelijk is als aanvankelijk werd aangenomen … wat vraagtekens plaatst bij het besluit om de wereldeconomie tijdens de pandemie stil te leggen.

In de tussentijd raden we af om te blijven wachten tot de statistieken verdwijnen. Neem deze tijd om uw immuunsysteem te optimaliseren:

 • Slaap lekker
 • Eet zoveel mogelijk biologisch
 • Minimaliseer uw blootstelling aan ongewenste (giftige) huishoudelijke en persoonlijke verzorgingsproducten
 • Verminder luchtvervuiling binnenshuis, gebruik een luchtreiniger van goede kwaliteit
 • Blijf lichamelijk actief
 • Neem vitamine C, D en zink
 • En oefen natuurlijk een aantal preventieve maatregelen met gezond verstand, zoals het wassen van uw handen en het vermijden van blootstelling aan zieke mensen.

Vergeet nooit: de sleutel tot een gezond leven is een sterk immuunsysteem.

Bronnen:

Tot Slot…:

Het mag duidelijk zijn de alternatieve media de “gebeten hond” is omdat daar de informatie wordt gepubliceerd die niet de opgelegde verhaallijn volgt die de overheid wil dat we zien, lezen en horen. Deze media outlets lopen niet aan de leiband van vadertje staat en vormen daarom een bedreiging voor de status quo. Daarom doen overheden samen met de Big Tech corporaties er alles aan om deze het zwijgen op te leggen. Google werkt gedwee mee om deze outlets, ja ook die van ons te begraven in de zoek resultaten of domweg eruit te verwijderen, Facebook verwijderd op grote schaal hun content, verband ze van het platform of knijpt gewoon hun bereik af tot een niveau dat het vrijwel niet meer op het netvlies komt van gebruikers van het platform. Twitter voert een soortgelijk beleid met bans, schaduwbans en YouTube volgt dat voorbeeld in het extreme en houdt ten tijde van dit schrijven heuse zuiveringen van hun platform.

Indien u net als wij het belangrijk vindt om te strijden tegen censuur, onderdrukking en met name de onderdrukking van de alternatieve media in Nederland help ons dan met een donatie Geef dan gul!

Klik hier om te doneren

Tot Slot:

Big Pharma jaagt op websites zoals de onze en is daar zeer succesvol in. Meer dan 80% en de kennis daarin is reeds verwijderd van het web. Ook wij zijn hierop geen uitzondering en zijn om te overleven volledig afhankelijk van donaties van onze lezers. Laat de kennis over echte gezondheid niet verloren gaan! Indien u het belangrijk vindt wat wij doen overweeg dan ons te steunen met een donatie Zodat wij de praktijken van Big Pharma aan het licht kunnen blijven brengen!

Klik hier om te doneren, zodat wij ons staande kunnen houden tegen Big Pharma!

Previous Coronavirus CONTROVERSIE: Britse regering zal opzettelijk vrijwilligers infecteren met SARS-CoV-2
Next Natuurlijke verlichting voor carpaal tunnel syndroom

About author

redactie
redactie 4594 posts

De Health Bytes redactie houdt al sinds 2014 de vinger aan de pols van zowel Big Pharma als de alternatieve geneeskunde en publiceert al die zaken die men onder het tapijt probeert te vegen. Dat heeft ons 8 jaar lang aanvallen, hacks, censuur en bedreigingen opgeleverd. Dat deert ons niet en wij gaan stug door maar kunnen dat alleen met uw support! Overweeg daarom een kleine donatie zodat wij door kunnen gaan met de strijd!

You might also like

Natuurlijk

Studie toont aan dat vasten voor één dag je stamcellen kan regenereren

Luister naar dit artikel De fontein van de eeuwige jeugd bestaat niet, maar een simpele verandering kan je helpen er beter uit te zien en je beter te voelen. Een

Onderzoek

Waarom je twee uur per dag rechtop moet staan

Luister naar dit artikel Een half uur per dag wandelen? Drie keer in de week naar de sportschool? Het is allemaal niet genoeg. Voor een lang en gezond leven moet

Nieuws

Nep veganistisch vlees is gevaarlijk voor mensen met een pinda-allergie: erwteneiwit kan fatale anafylaxie veroorzaken

Luister naar dit artikel Veganistisch vlees kan nadelige gezondheidseffecten hebben, vooral voor mensen die allergisch zijn voor erwteneiwit. Steun Health Bytes: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de