Natuurlijke verlichting voor carpaal tunnel syndroom

Natuurlijke verlichting voor carpaal tunnel syndroom

Luister naar dit artikel

Carpaal tunnel syndroom (CTS) is een van de meest voorkomende aandoeningen die de zenuwen in de hand aantasten. Volgens het Amerikaanse ministerie van Arbeid kan “het carpaal-tunnelsyndroom zelfs 1,9 miljoen mensen treffen en worden er elk jaar 300.000 tot 500.000 operaties uitgevoerd om deze aandoening te corrigeren.”


Steun Health Bytes: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en de leugens aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden. Klik hier om te Doneren


De meeste gevallen van CTS ontwikkelen zich bij mensen tussen de 45 en 64 jaar.

Conventioneel gezien wordt CTS gezien als een progressief proces – dat optreedt omdat de zenuw in de pols is samengedrukt of gezwollen of beide. En hoewel dit probleem met de juiste zorg (natuurlijk) kan worden verholpen, is “carpaal tunnelvrijgave” een van de meest algemeen uitgevoerde chirurgische ingrepen in de Verenigde Staten en wordt het meestal aanbevolen als de symptomen 6 maanden of langer aanhouden.

Wat zijn de symptomen van carpaal tunnel syndroom

De symptomen kunnen alle of slechts enkele hiervan omvatten; pijn in de handpalm, pijn in de pols, gevoelloosheid in de hand, tintelingen in de hand, zwakte en verlies van grijpkracht, met verlies van handcoördinatie.

Meestal kunnen de symptomen erger worden door de hand te gebruiken, na het slapen of elke beweging waarbij de hand moet worden gebogen. Ongeacht de symptomen is het nog steeds dezelfde zenuw die het ongemak veroorzaakt.

De medianuszenuw regelt de sensaties aan de palmzijde van de duim en alle vingers behalve de pink. Het regelt ook de impuls van enkele kleine spieren in de hand, waardoor de vingers en duim kunnen bewegen.

Facebook heeft ons een schaduwban gegeven. Klik hier om ons te volgen op Telegram zodat u dagelijks onze nieuwste artikelen te zien krijgt!

Symptomen treden meestal geleidelijk op, die het meest prominent aanwezig kunnen zijn in de duim, wijs- en middelvinger.

Wat veroorzaakt carpaal tunnel syndroom?

CTS kan worden veroorzaakt door een aantal factoren. Het is meestal een combinatie van dingen die samen de druk op de medianuszenuw en pezen verhogen, in plaats van op de zenuw zelf.

Bijdragende factoren kunnen zijn: trauma aan de pols, verstuikingen, fracturen, hypothyreoïdie, reumatoïde artritis, structurele problemen met het polsgewricht, oedeem, diabetes, herhaalde bewegingen en overactiviteit van de hypofyse of een cyste.

Het risico op het ontwikkelen van carpaal tunnelsyndroom komt vooral veel voor bij mensen die aan de lopende band of repetitief werk uitvoeren, zoals: vlees, gevogelte of vis inpakken, naaien, schoonmaken, breien, tuinieren, kassamedewerker en natuurlijk toetsenbord- / muiswerk op de computer.

Overigens hebben werknemers die (herhaaldelijk) trillende handgereedschappen gebruiken een verhoogd risico op carpaal tunnel syndroom.

De beste manier om carpaal tunnel symptomen te behandelen

Het doel van behandelingen is om de druk op de medianuszenuw te verminderen en zo de symptomen te verlichten. Mensen met milde symptomen reageren het beste en merken dat ze zelfs zonder veel behandeling in minder dan een paar maanden verbeteren.

Veel van de aanbevelingen kunnen door de patiënt worden gedaan. Het standaardadvies is om de hand en pols te laten rusten, warme (of koude) compacts te gebruiken en een polsspalk te gebruiken.

De gebruikte medicijnen zijn steroïde-injecties die rechtstreeks in het gebied worden aangebracht. Deze injecties kunnen binnen een paar maanden opnieuw worden gegeven. Niet-steroïde ontstekingsremmende geneesmiddelen zoals aspirine of ibuprofen helpen soms voor verlichting op korte termijn.

In gevallen van ernstig carpel-tunnelsyndroom, die niet reageerde op standaardbehandelingen, wordt meestal een operatie aanbevolen. Het carpale ligament wordt doorgesneden om de druk op de medianuszenuw te verminderen. En onthoud dat dit allemaal “conventionele wijsheid” is.

Uit een onderzoek van de National Health Service bleek dat slechts ongeveer 50% dacht dat de procedure hen genas, terwijl 25% zei dat hun symptomen verbeterden en dat ten minste 25% niet werd geholpen. Bovendien werden ongunstige resultaten gerapporteerd, variërend van zenuwbeschadiging en littekens.

Af en toe verliest de pols kracht omdat het carpale ligament wordt doorgesneden. Patiënten moeten na een operatie fysiotherapie ondergaan om de polssterkte te herstellen. Sommige patiënten moeten mogelijk hun taken aanpassen of zelfs van baan veranderen na herstel van een operatie.

Maar wacht! Er is een andere manier om van CTS af te komen – veilig en effectief

Pijn in de pols, gevoelloosheid in de vingers, tintelingen en zwakte in de handen kunnen worden veroorzaakt door mediane zenuwcompressie ergens anders dan de pols. De medianuszenuw komt van de nek naar de hand.

Een verkeerde uitlijning in de nek, uitpuilende schijven, strakke nekspieren en zelfs schouder- of elleboogblessures kunnen dezelfde symptomen van carpaal tunnel syndroom veroorzaken.

Ongeacht waar de symptomen zijn, het is nog steeds dezelfde zenuw en de bovenste delen ervan lopen nog steeds van de nek, onder de schouder en langs de arm. Wat betekent dat irritatie in de nek waarschijnlijker zal verschijnen als irritatie en symptomen overal op het zenuwpad, inclusief de handen.

Kortom, carpaal tunnel is niet altijd alleen een probleem van de pols; het is vaak een probleem van de medianuszenuw op verschillende plaatsen.

Door uw wervelkolom beter uit te lijnen, kunt u ook merken dat u uw problemen met het carpel-tunnelsyndroom hebt opgelost. Een overzicht van de medisch bevestigde gevallen van carpaal tunnelsyndroom onthult dat de meerderheid van de onderzochte patiënten ook gelijktijdige problemen had met de cervicale wervelkolom.

Een andere geweldige manier om de pijn weg te nemen, is natuurlijk door de getroffen gebieden te masseren. Als u niet zeker weet hoe u dit moet doen, werk dan samen met een gekwalificeerde professional om u door het proces te begeleiden. De resultaten kunnen een aangename verrassing zijn!

Bronnen:

Tot Slot…:

Het mag duidelijk zijn de alternatieve media de “gebeten hond” is omdat daar de informatie wordt gepubliceerd die niet de opgelegde verhaallijn volgt die de overheid wil dat we zien, lezen en horen. Deze media outlets lopen niet aan de leiband van vadertje staat en vormen daarom een bedreiging voor de status quo. Daarom doen overheden samen met de Big Tech corporaties er alles aan om deze het zwijgen op te leggen. Google werkt gedwee mee om deze outlets, ja ook die van ons te begraven in de zoek resultaten of domweg eruit te verwijderen, Facebook verwijderd op grote schaal hun content, verband ze van het platform of knijpt gewoon hun bereik af tot een niveau dat het vrijwel niet meer op het netvlies komt van gebruikers van het platform. Twitter voert een soortgelijk beleid met bans, schaduwbans en YouTube volgt dat voorbeeld in het extreme en houdt ten tijde van dit schrijven heuse zuiveringen van hun platform.

Indien u net als wij het belangrijk vindt om te strijden tegen censuur, onderdrukking en met name de onderdrukking van de alternatieve media in Nederland help ons dan met een donatie Geef dan gul!

Klik hier om te doneren

Tot Slot:

Big Pharma jaagt op websites zoals de onze en is daar zeer succesvol in. Meer dan 80% en de kennis daarin is reeds verwijderd van het web. Ook wij zijn hierop geen uitzondering en zijn om te overleven volledig afhankelijk van donaties van onze lezers. Laat de kennis over echte gezondheid niet verloren gaan! Indien u het belangrijk vindt wat wij doen overweeg dan ons te steunen met een donatie Zodat wij de praktijken van Big Pharma aan het licht kunnen blijven brengen!

Klik hier om te doneren, zodat wij ons staande kunnen houden tegen Big Pharma!

Previous COVID-19 sterftecijfer "veel lager" dan eerdere schattingen, SCHOKKENDE opname in nieuwe studie
Next Watermeloen VERLAAGT de bloeddruk: kijk hoe u het risico op hartbeschadiging kunt vermijden

About author

redactie
redactie 4585 posts

De Health Bytes redactie houdt al sinds 2014 de vinger aan de pols van zowel Big Pharma als de alternatieve geneeskunde en publiceert al die zaken die men onder het tapijt probeert te vegen. Dat heeft ons 8 jaar lang aanvallen, hacks, censuur en bedreigingen opgeleverd. Dat deert ons niet en wij gaan stug door maar kunnen dat alleen met uw support! Overweeg daarom een kleine donatie zodat wij door kunnen gaan met de strijd!

You might also like

Natuurlijk

5 manieren om kankercellen te elimineren

Luister naar dit artikel We weten nu dat de meeste vormen van kanker vermijdbaar zijn met eenvoudige, maar krachtige veranderingen in onze voeding en levensstijl. Toch zien we vandaag bijna

Natuurlijk

Stuntman Ironman en Terminator: “Cannabisolie genas me van darmkanker”

Luister naar dit artikel Stuntman Mark Chavarria (46), die onder meer in de bekende films Ironman, Inception en Terminator speelde, werd in september 2013 gediagnosticeerd met darmkanker. Hij zegt volledig

Natuurlijk

Magnesium: het perfecte supplement voor mensen met fibromyalgie

Luister naar dit artikel Op zoek naar een natuurlijke aanpak die de pijnlijke en uitputtende symptomen van fibromyalgie effectief verlicht? Het nemen van magnesiumsupplementen is een geweldige manier om met