Studie toont aan dat vasten voor één dag je stamcellen kan regenereren

Studie toont aan dat vasten voor één dag je stamcellen kan regenereren

Luister naar dit artikel

De fontein van de eeuwige jeugd bestaat niet, maar een simpele verandering kan je helpen er beter uit te zien en je beter te voelen. Een studie gepubliceerd in Cell Stem Cell bevestigt dat 24-uurs vasten de stamcellen in uw darm kan regenereren. Met andere woorden, u kunt leeftijdsafhankelijk verlies van functionaliteit ongedaan maken.


Steun Health Bytes: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en de leugens aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden. Klik hier om te Doneren


Een groep onderzoekers observeerde het effect van vasten op jonge en oude muizen. De resultaten toonden aan dat een enkele vastendag cellen verandert. Ze stoppen met het verbranden van koolhydraten en beginnen vet te verbranden. Cellen vertrouwden op vetzuren en hun functie verbeterde aanzienlijk.
Omer Yilmaz, professor aan het Koch Institute for Integrative Cancer Research en senior auteur van MIT, legt uit dat stamcellen in darmen andere stamcellen stimuleren. De functie van je darmen neemt af naarmate je ouder wordt, en dit beïnvloedt het vermogen van je darmen om zijn weefsels te herstellen.

Wanneer labmuizen een dag vasten, ging PPARs aan en activeerde de metabolisatie van vetzuren. Cellen kunnen niet regenereren als PPAR’s zijn uitgeschakeld.

IFLScience meldt dat het team de PPARs heeft geactiveerd terwijl laboratoriummuizen niet vasten en hetzelfde effect hadden. Co-lead auteur Chia-Wei Cheng merkte op dat bepaalde leeftijdsfenotypes kunnen worden omgekeerd door het activeren van een enkele metabole route.

Deze bevindingen zijn bevestigd door meerdere onderzoeken en hopelijk begrijp je nu de kracht van het vasten. Een enkele dag kan je leven veranderen, en nu is het tijd om te beseffen dat vasten je leven volledig kan veranderen.
Het is niet alleen iets dat je doet voor religieuze of andere doelen. Vasten heeft de kracht om uw gezondheid te optimaliseren en u te helpen bij het behandelen van een bestaande aandoening. Een enkele dag kan veel meer dan je je kunt voorstellen.

Denk er eens over na, en probeer deze methode. Je zult verrast zijn door het effect ervan. Je lichaam werkt heel hard, en het heeft een vrije dag nodig, toch? Dit is het moment om je leven te veranderen.

Bronnen:

truththeory.com
www.iflscience.com

Tot Slot:

Big Pharma jaagt op websites zoals de onze en is daar zeer succesvol in. Meer dan 80% en de kennis daarin is reeds verwijderd van het web. Ook wij zijn hierop geen uitzondering en zijn om te overleven volledig afhankelijk van donaties van onze lezers. Laat de kennis over echte gezondheid niet verloren gaan! Indien u het belangrijk vindt wat wij doen overweeg dan ons te steunen met een donatie Zodat wij de praktijken van Big Pharma aan het licht kunnen blijven brengen!

Klik hier om te doneren, zodat wij ons staande kunnen houden tegen Big Pharma!

Previous Antidepressiva gekoppeld aan dementie: psychische medicijnen lijkende ene aandoening slechts in te ruilen voor een andere
Next Beter dan bottenbouillon? Veel gezondheidsgoeroes schakelen over op champignonbouillon

About author

redactie
redactie 4589 posts

De Health Bytes redactie houdt al sinds 2014 de vinger aan de pols van zowel Big Pharma als de alternatieve geneeskunde en publiceert al die zaken die men onder het tapijt probeert te vegen. Dat heeft ons 8 jaar lang aanvallen, hacks, censuur en bedreigingen opgeleverd. Dat deert ons niet en wij gaan stug door maar kunnen dat alleen met uw support! Overweeg daarom een kleine donatie zodat wij door kunnen gaan met de strijd!

You might also like

Natuurlijk

De gewoonte die je gezondheid kan transformeren

Luister naar dit artikel Oil pulling(Olie trekken) is een oude Ayurvedische remedie voor mondgezondheid en ontgifting. Het gaat om het gebruik van zuivere oliën als agenten voor het onttrekken van

Onderzoek

Big Pharma bedriegt kankerpatiënten met ineffectieve medicijnen, valse hoop en hoge prijzen

Luister naar dit artikel Dit verhaal gaat helemaal over Big Pharma-marketing op zijn best. Je hebt waarschijnlijk de tv-commercials gezien – aantrekkelijke acteurs die stralen van gezondheid, paardrijden of tennisrackets

Onderzoek

Studie: kinderen die biologisch eten hebben veel minder pesticiden in hun lijf

Luister naar dit artikel Als kinderen biologische groenten en biologisch fruit eten, neemt de hoeveelheid pesticiden in hun lijf drastisch af. Dat hebben wetenschappers van de Universiteit van Californië in