Studie toont aan dat vasten voor één dag je stamcellen kan regenereren

Studie toont aan dat vasten voor één dag je stamcellen kan regenereren

Luister naar dit artikel

*Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat we doen!

De fontein van de eeuwige jeugd bestaat niet, maar een simpele verandering kan je helpen er beter uit te zien en je beter te voelen. Een studie gepubliceerd in Cell Stem Cell bevestigt dat 24-uurs vasten de stamcellen in uw darm kan regenereren. Met andere woorden, u kunt leeftijdsafhankelijk verlies van functionaliteit ongedaan maken.

Een groep onderzoekers observeerde het effect van vasten op jonge en oude muizen. De resultaten toonden aan dat een enkele vastendag cellen verandert. Ze stoppen met het verbranden van koolhydraten en beginnen vet te verbranden. Cellen vertrouwden op vetzuren en hun functie verbeterde aanzienlijk.
Omer Yilmaz, professor aan het Koch Institute for Integrative Cancer Research en senior auteur van MIT, legt uit dat stamcellen in darmen andere stamcellen stimuleren. De functie van je darmen neemt af naarmate je ouder wordt, en dit beïnvloedt het vermogen van je darmen om zijn weefsels te herstellen.

Wanneer labmuizen een dag vasten, ging PPARs aan en activeerde de metabolisatie van vetzuren. Cellen kunnen niet regenereren als PPAR’s zijn uitgeschakeld.

IFLScience meldt dat het team de PPARs heeft geactiveerd terwijl laboratoriummuizen niet vasten en hetzelfde effect hadden. Co-lead auteur Chia-Wei Cheng merkte op dat bepaalde leeftijdsfenotypes kunnen worden omgekeerd door het activeren van een enkele metabole route.

Deze bevindingen zijn bevestigd door meerdere onderzoeken en hopelijk begrijp je nu de kracht van het vasten. Een enkele dag kan je leven veranderen, en nu is het tijd om te beseffen dat vasten je leven volledig kan veranderen.
Het is niet alleen iets dat je doet voor religieuze of andere doelen. Vasten heeft de kracht om uw gezondheid te optimaliseren en u te helpen bij het behandelen van een bestaande aandoening. Een enkele dag kan veel meer dan je je kunt voorstellen.

Denk er eens over na, en probeer deze methode. Je zult verrast zijn door het effect ervan. Je lichaam werkt heel hard, en het heeft een vrije dag nodig, toch? Dit is het moment om je leven te veranderen.

Bronnen:

truththeory.com
www.iflscience.com


Bedankt voor het doneren aan Healthbytes.me

Healthbytes.me wil alle gulle lezers bedanken die de afgelopen weken een donatie hebben gedaan. Uw financiële steun heeft ons geholpen om onze berichtgeving voort te zetten over alles wat er wordt verzwegen door Big Pharma wereldwijd en ervoor te zorgen dat u op de hoogte blijft van de laatste ontwikkelingen. Healthbytes.me is al 8 jaar gratis, maar zonder de financiële steun van onze lezers zouden we u niet kunnen voorzien van eerlijk en accuraat nieuws en features over alles. Uw bijdragen maken dit mogelijk.

Heeft u nog geen donatie gedaan, maar wilt u dit wel doen, dan kan dat via

Ideal, creditcard, Crypto Valuta of Paypal.

Previous Antidepressiva gekoppeld aan dementie: psychische medicijnen lijkende ene aandoening slechts in te ruilen voor een andere
Next Beter dan bottenbouillon? Veel gezondheidsgoeroes schakelen over op champignonbouillon

About author

redactie
redactie 4487 posts

De Health Bytes redactie houdt al sinds 2014 de vinger aan de pols van zowel Big Pharma als de alternatieve geneeskunde en publiceert al die zaken die men onder het tapijt probeert te vegen. Dat heeft ons 8 jaar lang aanvallen, hacks, censuur en bedreigingen opgeleverd. Dat deert ons niet en wij gaan stug door maar kunnen dat alleen met uw support! Overweeg daarom een kleine donatie zodat wij door kunnen gaan met de strijd!

You might also like

Onderzoek

Klebsiella-pneumonie: de slechte darmbacteriën waardoor u zelfs zonder alcohol dronken wordt

Luister naar dit artikel *Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat

Onderzoek

Verzadigd vet, a big fat lie?

Luister naar dit artikel *Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat

Natuurlijk

Verstandig omgaan met essentiële olie (100% puur)

Luister naar dit artikel *Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat