Covid-19-onderzoek naar werkzaamheid van maskers afgewezen door tijdschriften omdat niemand ‘dapper’ genoeg is om resultaten te publiceren – Deense onderzoekers

Covid-19-onderzoek naar werkzaamheid van maskers afgewezen door tijdschriften omdat niemand ‘dapper’ genoeg is om resultaten te publiceren – Deense onderzoekers

Luister naar dit artikel

Een grootschalig onderzoek in Denemarken dat probeerde te bepalen of maskers de verspreiding van Covid-19 helpen stoppen, is door verschillende prestigieuze tijdschriften afgewezen. De auteurs lieten doorschemeren dat hun bevindingen ongemakkelijk waren voor de status quo.


Steun Health Bytes: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en de leugens aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden. Klik hier om te Doneren


The Lancet, de New England Journal of Medicine en de American Medical Association Journal wezen de paper allemaal af, meldden Deense media donderdag.

Bij het onderzoek, dat eind april begon, waren 6.000 Denen betrokken, van wie de helft werd gevraagd om altijd maskers te dragen op openbare plaatsen. De andere helft werd geselecteerd als controlegroep en kreeg de opdracht hun gezicht niet te bedekken. Na een maand werden de deelnemers getest op Covid-19 en op antistoffen tegen het virus.

De onderzoekers van het onderzoek hebben hun lippen gesloten over hun bevindingen, maar ze hebben veel aanwijzingen laten vallen die suggereren dat het de conclusie van de paper was, en niet de methodologie ervan, die leidde tot de afwijzingen van de tijdschriften.

“We kunnen niet beginnen te bespreken waar ze ontevreden over zijn. Want als dat zo is, moeten we ook uitleggen wat de studie heeft aangetoond. En we willen dit niet bespreken voordat het is gepubliceerd”, zegt Christian Torp-Pedersen, professor en hoofdarts. op de onderzoeksafdeling van het North Zealand Hospital, vertelde het Deense Berlingske-dagblad.

Een ander lid van het onderzoeksteam schreef vorige week in een e-mail van de voormalige New York Times-verslaggever Alex Berenson dat hun bevindingen zouden worden gepubliceerd “zodra een tijdschrift de moed heeft om de paper te accepteren”.

Denemarken vereist momenteel dat maskers worden gedragen in het openbaar vervoer, evenals in bars en restaurants wanneer klanten hun tafel verlaten.

Wereldwijd woedt een debat over maskermandaten die de overdracht van coronavirus een halt toeroepen.

Japanse onderzoekers publiceerden onlangs een studie waaruit bleek dat maskers een zekere mate van bescherming kunnen bieden tegen Covid-19-deeltjes in de lucht, maar merkten op dat zelfs professionele gezichtsbedekkingen het risico op besmetting niet volledig kunnen elimineren.

Vreemd genoeg drongen veel gezondheidsfunctionarissen en -organisaties aan het begin van de pandemie niet aan op het wijdverbreide gebruik van maskers door het grote publiek, waarbij ze dergelijk beleid als ondoeltreffend noemden. Bijvoorbeeld, in een interview in maart beweerde Dr. Anthony Fauci, een lid van de Covid-19 taskforce van het Witte Huis, dat er geen reden was voor ogenschijnlijk gezonde mensen om “rond te lopen met een masker”. Destijds weerspiegelden zijn opvattingen een brede consensus onder medische instellingen en professionals, waaronder de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO), de Centers for Disease Control and Prevention (CDC) en de Amerikaanse chirurg-generaal. Fauci, de WHO en de CDC keerden later op hun aanbevelingen terug en steunden maskermandaten.

Velen hebben echter aangevoerd dat er nog steeds onvoldoende gegevens zijn om het verplicht dragen van een masker te ondersteunen. Deborah Cohen, de medisch gekwalificeerde Britse correspondent van BBC2’s Newsnight, meldde in juli dat de WHO-commissie die de maskeraanbeveling van de organisatie beoordeelde, werd ingegeven door politieke lobby, niet door nieuw wetenschappelijk bewijs.

Er lijkt geen verband te bestaan tussen zaken en maskermandaten die naar verluidt zijn ingevoerd om de verspreiding van het virus te stoppen. In landen als Tsjechië is het aantal nieuwe gevallen gestegen, waardoor maskers op openbare plaatsen nodig zijn. Tegelijkertijd heeft Zuid-Korea, dat ook een maskermandaat heeft, geen significante toename van positieve Covid-19-testresultaten gezien.

Bronnen: RT

Tot Slot…:

Het mag duidelijk zijn de alternatieve media de “gebeten hond” is omdat daar de informatie wordt gepubliceerd die niet de opgelegde verhaallijn volgt die de overheid wil dat we zien, lezen en horen. Deze media outlets lopen niet aan de leiband van vadertje staat en vormen daarom een bedreiging voor de status quo. Daarom doen overheden samen met de Big Tech corporaties er alles aan om deze het zwijgen op te leggen. Google werkt gedwee mee om deze outlets, ja ook die van ons te begraven in de zoek resultaten of domweg eruit te verwijderen, Facebook verwijderd op grote schaal hun content, verband ze van het platform of knijpt gewoon hun bereik af tot een niveau dat het vrijwel niet meer op het netvlies komt van gebruikers van het platform. Twitter voert een soortgelijk beleid met bans, schaduwbans en YouTube volgt dat voorbeeld in het extreme en houdt ten tijde van dit schrijven heuse zuiveringen van hun platform.

Indien u net als wij het belangrijk vindt om te strijden tegen censuur, onderdrukking en met name de onderdrukking van de alternatieve media in Nederland help ons dan met een donatie Geef dan gul!

Klik hier om te doneren

Tot Slot:

Big Pharma jaagt op websites zoals de onze en is daar zeer succesvol in. Meer dan 80% en de kennis daarin is reeds verwijderd van het web. Ook wij zijn hierop geen uitzondering en zijn om te overleven volledig afhankelijk van donaties van onze lezers. Laat de kennis over echte gezondheid niet verloren gaan! Indien u het belangrijk vindt wat wij doen overweeg dan ons te steunen met een donatie Zodat wij de praktijken van Big Pharma aan het licht kunnen blijven brengen!

Klik hier om te doneren, zodat wij ons staande kunnen houden tegen Big Pharma!

Previous Fukushima gaat 1 miljoen ton radioactief water in de Stille Oceaan dumpen
Next Zijn gezichtsmaskers niet effectief en gevaarlijk?

About author

redactie
redactie 4589 posts

De Health Bytes redactie houdt al sinds 2014 de vinger aan de pols van zowel Big Pharma als de alternatieve geneeskunde en publiceert al die zaken die men onder het tapijt probeert te vegen. Dat heeft ons 8 jaar lang aanvallen, hacks, censuur en bedreigingen opgeleverd. Dat deert ons niet en wij gaan stug door maar kunnen dat alleen met uw support! Overweeg daarom een kleine donatie zodat wij door kunnen gaan met de strijd!

You might also like

Onderzoek

Onderzoek: het effect van water drinken voor de maaltijd

Luister naar dit artikel Water drinken voor de maaltijd zorgt voor een voller gevoel waardoor je minder eet. Dat wordt vaak gezegd en is bij de meeste mensen ook bekend.

Onderzoek

Nieuwe CDC-studie bewijst dat COVID-injecties gruwelijke bijwerkingen veroorzaken en Pfizer, FDA wisten ervan

Luister naar dit artikel Een nieuwe studie gedeeld door de Centers for Disease Control and Prevention (CDC) beweert enigszins grandioos dat mRNA-shots kinderen beschermen tegen een zeldzame “hyperinflammatoire ziekte” veroorzaakt

Onderzoek

NIEUW onderzoek onthult hoe slapeloosheid en korte slaap de gezondheid van uw hersenen beïnvloeden

Luister naar dit artikel Zoals veel mensen wordt u misschien een of zelfs twee keer per nacht wakker. Hoewel dit vaak voorkomt, kunnen deze nachtelijke ontwakingen een schadelijk effect hebben