Fukushima gaat 1 miljoen ton radioactief water in de Stille Oceaan dumpen

Fukushima gaat 1 miljoen ton radioactief water in de Stille Oceaan dumpen

Luister naar dit artikel

Volgens de Asian Nikkei Review zal de Fukushima Daiichi-kerncentrale van Tokyo Electric Power na de Olympische Spelen van 2021 in Tokio meer dan een miljoen ton behandeld radioactief water uit de vernietigde kerncentrale in de oceaan lozen.


Steun Health Bytes: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en de leugens aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden. Klik hier om te Doneren


Meer dan duizend opslagtanks op de locatie in Fukushima Daiichi staan langs het terrein en slaan meer dan 1,23 miljoen ton behandeld radioactief water op. In de afgelopen jaren hebben we erop gewezen hoe de capaciteit van de opslagtank opraakt en de strijd om de vooruitzichten van het vrijkomen van het bedorven water een verloren zaak lijkt.

Van het water in kwestie zijn radioactieve isotopen verwijderd door een complex filtratieproces – behalve tritium. Zelfs met de bestaande technologie kan tritium niet worden verwijderd. In grote hoeveelheden kan het met tritium gemengde water ernstige risico’s opleveren voor dieren in het wild en mensen. De verwachte release zou na 2022 plaatsvinden.

Er lijkt een einde te komen aan het besluit over de jarenlange discussie over het vrijgeven van het met tritium gemengde water. Maar in 2019 uitte Zuid-Korea zijn bezorgdheid over de geplande lozing bij het Internationaal Agentschap voor Atoomenergie.

Eerder dit jaar overwoog een Japans regeringspanel meerdere vrijgave strategieën: de eerste was om het met tritium gemengde water in de oceaan te dumpen; de tweede was om het water te laten verdampen. Het besluit lijkt een gecontroleerde introductie in de Stille Oceaan te zijn.

Kabinetssecretaris Katsunobu Kato zei vrijdag, zonder rechtstreeks commentaar te geven op Fukushima’s geplande afgifte van behandeld radioactief water, dat:

“We kunnen een besluit over het plan om om te gaan met het … verwerkte water niet uitstellen om vertragingen bij de ontmantelingswerkzaamheden van de kerncentrale van Fukushima Daiichi te voorkomen,” zei Kato.

Milieuactivisten zijn niet enthousiast over de aanstaande release. Vissers, boeren en gewone burgers hebben hun bezorgdheid geuit dat het vrijkomen van het bedorven water een ‘milieuschok’ zou kunnen veroorzaken en het omliggende ecosysteem zou kunnen beschadigen.

Nikkei merkt op dat het met tritium gemengde water na het vrijkomen “tot ongeveer 600 keer verdund zou worden met niet-verontreinigd water. Het vrijkomende water zou dan ruimschoots binnen de internationale normen vallen. ”

Het toenemende dilemma van Fukushima met betrekking tot nucleair afval werd gezien in 2014, toen Tokyo Electric Power honderden tonnen radioactief water, opgeslagen in de nucleaire installatie, rechtstreeks in de Stille Oceaan dumpte.

Het dilemma van Fukushima met betrekking tot nucleair afval is een eye-opener voor kernenergie die wordt aangeprezen als een “veelbelovende vorm van energieproductie voor een koolstofarme wereldeconomie”, aldus Oilprice.com.

Lezers herinneren zich misschien dat de onderneming op het gebied van kernenergie aan Bill Gates heeft voorgesteld miniatuurkerncentrales te bouwen in grote metropolen om koolstofvrije elektriciteit te ontwikkelen.

Een koolstofarme wereldeconomie klinkt geweldig totdat het groeiende dilemma van nucleair afval zich voordoet.

Bronnen: Zerohedge

Tot Slot…:

Het mag duidelijk zijn de alternatieve media de “gebeten hond” is omdat daar de informatie wordt gepubliceerd die niet de opgelegde verhaallijn volgt die de overheid wil dat we zien, lezen en horen. Deze media outlets lopen niet aan de leiband van vadertje staat en vormen daarom een bedreiging voor de status quo. Daarom doen overheden samen met de Big Tech corporaties er alles aan om deze het zwijgen op te leggen. Google werkt gedwee mee om deze outlets, ja ook die van ons te begraven in de zoek resultaten of domweg eruit te verwijderen, Facebook verwijderd op grote schaal hun content, verband ze van het platform of knijpt gewoon hun bereik af tot een niveau dat het vrijwel niet meer op het netvlies komt van gebruikers van het platform. Twitter voert een soortgelijk beleid met bans, schaduwbans en YouTube volgt dat voorbeeld in het extreme en houdt ten tijde van dit schrijven heuse zuiveringen van hun platform.

Indien u net als wij het belangrijk vindt om te strijden tegen censuur, onderdrukking en met name de onderdrukking van de alternatieve media in Nederland help ons dan met een donatie Geef dan gul!

Klik hier om te doneren

Tot Slot:

Big Pharma jaagt op websites zoals de onze en is daar zeer succesvol in. Meer dan 80% en de kennis daarin is reeds verwijderd van het web. Ook wij zijn hierop geen uitzondering en zijn om te overleven volledig afhankelijk van donaties van onze lezers. Laat de kennis over echte gezondheid niet verloren gaan! Indien u het belangrijk vindt wat wij doen overweeg dan ons te steunen met een donatie Zodat wij de praktijken van Big Pharma aan het licht kunnen blijven brengen!

Klik hier om te doneren, zodat wij ons staande kunnen houden tegen Big Pharma!

Previous GEZONDHEIDSEXPERTS DOEN MEE AAN WERELDWIJDE BEWEGING TEGEN EEN TWEEDE LOCKDOWN
Next Covid-19-onderzoek naar werkzaamheid van maskers afgewezen door tijdschriften omdat niemand 'dapper' genoeg is om resultaten te publiceren - Deense onderzoekers

About author

redactie
redactie 4589 posts

De Health Bytes redactie houdt al sinds 2014 de vinger aan de pols van zowel Big Pharma als de alternatieve geneeskunde en publiceert al die zaken die men onder het tapijt probeert te vegen. Dat heeft ons 8 jaar lang aanvallen, hacks, censuur en bedreigingen opgeleverd. Dat deert ons niet en wij gaan stug door maar kunnen dat alleen met uw support! Overweeg daarom een kleine donatie zodat wij door kunnen gaan met de strijd!

You might also like

Nieuws

Waarschuwing: Opvallend meer teken die de ziekte van Lyme veroorzaken in Belgie!

Luister naar dit artikel Er zijn opvallend meer besmette teken die de ziekte van Lyme kunnen veroorzaken: 37 % in plaats van 10 % twee jaar geleden. Dat blijkt uit

Overig

Deze dingen weet jij vast nog niet over je bloedgroep!

Luister naar dit artikel Bij je geboorte staat je bloed type vast, niemand kan er ook maar iets aan veranderen. Er bestaan verschillende bloed groepen, namelijk A, B, AB en

Overig

Dit gebeurt er met je lichaam als je gestrest bent

Luister naar dit artikel Juli en augustus ervaren we als de meest relaxte maanden van het jaar, maar daarna lopen de spanningen weer snel op om in de donkere wintermaanden