De zorgverzekering in 2021: dit zal er gaan veranderen!

De zorgverzekering in 2021: dit zal er gaan veranderen!

Luister naar dit artikel

*Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat we doen!

Rond Prinsjesdag wordt vaak meer bekend over de invulling van de zorgverzekering voor het volgende kalenderjaar. Ook tijdens de afgelopen Prinsjesdag werd ingegaan op veranderingen die gelden voor de zorgverzekering van 2021. Waarmee dien je rekening te houden? Wordt de zorgverzekering in het komende jaar duurder? Welke invloed heeft de lopende pandemie mogelijk op de zorgverzekering van 2022? Door deze pandemie stijgen de kosten voor verzekeraars. Dit moet ergens gecompenseerd worden! In dit artikel lees je meer over de veranderingen op het gebied van de zorgverzekering in 2021.  

Hogere zorgkosten door het coronavirus

Zoals reeds beschreven werd, stijgen de kosten voor verzekeraars en zorgverleners als gevolg van het coronavirus. Het aantal mensen dat in het ziekenhuis kwam te liggen in 2020 nam sterk toe. Met name tijdens de eerste golf in het voorjaar. De kans bestaat dat er een tweede golf ontstaat, waardoor de kosten verder toenemen. Niet alleen groeide het aantal patiënten, ook werden behandelingen uitgesteld en zijn sommige declaraties mogelijk nog niet ingediend door patiënten. Het betekent dat de pandemie van invloed is op de kosten voor het komende jaar.  

Stijging van de premie van onze zorgverzekering 

De hogere zorgkosten moeten gecompenseerd worden. Dit betekent dat de zorgverzekering duurder wordt in 2021. Over het hele jaar zal de basisverzekering stijgen met 59 euro. Per maand komt dit neer op een stijging van circa 4,91 euro. Het maakt zorgverzekeringen vergelijken via een online tool sterk aan te raden! Een dergelijke tool vertelt je binnen een paar minuten welke zorgverzekering het meest geschikt voor je is. Waar de premie voor je zorgverzekering stijgt, blijft het eigen risico in 2021 hetzelfde: 385 euro. Je kunt ervoor kiezen om het eigen risico vrijwillig te verhogen. Als gevolg hiervan zal je premie iets afnemen.  

Collectiviteitskorting blijft bestaan in 2021 

Niet alleen het vrijwillig verhogen van je eigen risico kan interessant zijn om de premie voor je verzekering te verlagen. Ook de collectiviteitskorting zal in 2021 blijven bestaan. Handig, wanneer je de verzekering met het hele gezin afsluit of dit via een werkgever doet. De collectiviteitskorting zal op 5% blijven liggen. Iets wat ten opzichte van vorig jaar (2019) een daling is. Toen lag deze korting nog op 10%! De verwachting is dat de collectiviteitskorting in 2022 volledig zal worden afgeschaft. Het maakt dat de premie voor je verzekering in 2022 mogelijk verder stijgt. Experts zien deze korting als een sigaar uit eigen doos.


Bedankt voor het doneren aan Healthbytes.me

Healthbytes.me wil alle gulle lezers bedanken die de afgelopen weken een donatie hebben gedaan. Uw financiële steun heeft ons geholpen om onze berichtgeving voort te zetten over alles wat er wordt verzwegen door Big Pharma wereldwijd en ervoor te zorgen dat u op de hoogte blijft van de laatste ontwikkelingen. Healthbytes.me is al 8 jaar gratis, maar zonder de financiële steun van onze lezers zouden we u niet kunnen voorzien van eerlijk en accuraat nieuws en features over alles. Uw bijdragen maken dit mogelijk.

Heeft u nog geen donatie gedaan, maar wilt u dit wel doen, dan kan dat via

Ideal, creditcard, Crypto Valuta of Paypal.

Previous Frankenbeesten: wetenschappers maken GGO-dieren om de voedselproductie te stimuleren
Next FDA vereist een sterker waarschuwingslabel voor xanax en soortgelijke medicijnen

About author

redactie
redactie 4487 posts

De Health Bytes redactie houdt al sinds 2014 de vinger aan de pols van zowel Big Pharma als de alternatieve geneeskunde en publiceert al die zaken die men onder het tapijt probeert te vegen. Dat heeft ons 8 jaar lang aanvallen, hacks, censuur en bedreigingen opgeleverd. Dat deert ons niet en wij gaan stug door maar kunnen dat alleen met uw support! Overweeg daarom een kleine donatie zodat wij door kunnen gaan met de strijd!

You might also like

Health Bytes Nieuws

Wie bepalen wat u leest, ziet en denkt? U of de Big Tech, Pharma en Media corporaties?

Luister naar dit artikel *Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat

Health Bytes Nieuws

De beste wensen voor 2017

Luister naar dit artikel *Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat

Nieuws

The road so far: De eerste mijlpaal is in zicht!

Luister naar dit artikel *Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat