FDA vereist een sterker waarschuwingslabel voor xanax en soortgelijke medicijnen

FDA vereist een sterker waarschuwingslabel voor xanax en soortgelijke medicijnen

Luister naar dit artikel

*Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat we doen!

De Food and Drug Administration zei woensdag dat er een nieuw waarschuwingsetiket nodig zou zijn voor een klasse van veel voorkomende psychiatrische medicijnen, benzodiazepinen genaamd, om het publiek en gezondheidswerkers beter te waarschuwen voor de ernstige risico’s van misbruik en verslaving.

Benzodiazepinen worden voorgeschreven bij angst, slapeloosheid, toevallen, paniekstoornissen en andere gezondheidsproblemen. Ze worden ook vaak gegeven vóór bepaalde medische procedures. Ze vertragen de hersenactiviteit en veroorzaken sedatie of kalmerende effecten.

De medicijnen zijn enorm populair. In 2019 werden volgens het bureau in de Verenigde Staten ongeveer 92 miljoen recepten voor benzodiazepines verstrekt – zoals de sterk voorgeschreven Xanax, Klonopin en Ativan.

In een persverklaring stelt Dr. Stephen Hahn, de F.D.A. commissaris, zei dat hij zich zorgen maakte over wijdverbreid misbruik van de medicijnen, vooral wanneer ze worden ingenomen met opioïde pijnstillers, alcohol of andere medicijnen. Het National Institute on Drug Abuse meldt dat bij meer dan 30 procent van de overdoses opioïden ook benzodiazepinen betrokken zijn.

“We nemen maatregelen en hebben nieuwe etiketteringsinformatie nodig om zorgverleners en patiënten beter te laten begrijpen dat hoewel benzodiazepinen veel voordelen hebben bij de behandeling, ze ook een verhoogd risico op misbruik, verkeerd gebruik, verslaving en afhankelijkheid met zich meebrengen”, aldus Dr. Hahn.

De huidige etiketteringsinformatie over de medicijnen “geeft geen adequate waarschuwingen over deze ernstige risico’s en nadelen die aan deze medicijnen zijn verbonden”, aldus de aankondiging van de F.D.A.

Het bureau waarschuwde ook dat mensen binnen een paar dagen lichamelijk afhankelijk van de medicijnen kunnen worden en mogelijk moeite hebben om ze veilig te stoppen. Een terugtrekking kan maanden duren, zei het bureau. Het riep artsen op om voorzichtiger te zijn bij het voorschrijven van benzodiazepines met opioïden of andere geneesmiddelen die het centrale zenuwstelsel onderdrukken. Dergelijke combinaties kunnen ernstige bijwerkingen, ademnood of overlijden veroorzaken.

De F.D.A. actie volgde op een overzicht van gerapporteerde ernstige bijwerkingen en wetenschappelijke studies van de medicijnen. Het bureau heeft niet bekendgemaakt hoeveel bijwerkingen er in zijn database waren gemeld.

Tot Slot…:

Het mag duidelijk zijn de alternatieve media de “gebeten hond” is omdat daar de informatie wordt gepubliceerd die niet de opgelegde verhaallijn volgt die de overheid wil dat we zien, lezen en horen. Deze media outlets lopen niet aan de leiband van vadertje staat en vormen daarom een bedreiging voor de status quo. Daarom doen overheden samen met de Big Tech corporaties er alles aan om deze het zwijgen op te leggen. Google werkt gedwee mee om deze outlets, ja ook die van ons te begraven in de zoek resultaten of domweg eruit te verwijderen, Facebook verwijderd op grote schaal hun content, verband ze van het platform of knijpt gewoon hun bereik af tot een niveau dat het vrijwel niet meer op het netvlies komt van gebruikers van het platform. Twitter voert een soortgelijk beleid met bans, schaduwbans en YouTube volgt dat voorbeeld in het extreme en houdt ten tijde van dit schrijven heuse zuiveringen van hun platform.

Indien u net als wij het belangrijk vindt om te strijden tegen censuur, onderdrukking en met name de onderdrukking van de alternatieve media in Nederland help ons dan met een donatie Geef dan gul!

Klik hier om te doneren


Bedankt voor het doneren aan Healthbytes.me

Healthbytes.me wil alle gulle lezers bedanken die de afgelopen weken een donatie hebben gedaan. Uw financiële steun heeft ons geholpen om onze berichtgeving voort te zetten over alles wat er wordt verzwegen door Big Pharma wereldwijd en ervoor te zorgen dat u op de hoogte blijft van de laatste ontwikkelingen. Healthbytes.me is al 8 jaar gratis, maar zonder de financiële steun van onze lezers zouden we u niet kunnen voorzien van eerlijk en accuraat nieuws en features over alles. Uw bijdragen maken dit mogelijk.

Heeft u nog geen donatie gedaan, maar wilt u dit wel doen, dan kan dat via

Ideal, creditcard, Crypto Valuta of Paypal.

Previous De zorgverzekering in 2021: dit zal er gaan veranderen!
Next Een onderzoek uit 2020 onthulde: niet-gevaccineerde kinderen zijn gezonder dan gevaccineerde kinderen

About author

redactie
redactie 4499 posts

De Health Bytes redactie houdt al sinds 2014 de vinger aan de pols van zowel Big Pharma als de alternatieve geneeskunde en publiceert al die zaken die men onder het tapijt probeert te vegen. Dat heeft ons 8 jaar lang aanvallen, hacks, censuur en bedreigingen opgeleverd. Dat deert ons niet en wij gaan stug door maar kunnen dat alleen met uw support! Overweeg daarom een kleine donatie zodat wij door kunnen gaan met de strijd!

You might also like

Psychisch

Voeding van invloed op depressies

Luister naar dit artikel *Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat

Overig

Gourmetvlees supermarkten heeft luchtje

Luister naar dit artikel *Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat

Nieuws

Minister eist uitleg bij peperdure medicijnen

Luister naar dit artikel *Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat