Frankenbeesten: wetenschappers maken GGO-dieren om de voedselproductie te stimuleren

Frankenbeesten: wetenschappers maken GGO-dieren om de voedselproductie te stimuleren

Luister naar dit artikel

*Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat we doen!

Wetenschappers hebben genetisch gemodificeerde varkens, geiten en runderen gemaakt om sperma te produceren met eigenschappen zoals ziekteresistentie en hogere vleeskwaliteit, wat volgens hen een stap is in de richting van genetisch verbeteren van vee om de voedselproductie te verbeteren.

De dieren, voor het eerst gemaakt door onderzoekers in de Verenigde Staten en Groot-Brittannië met behulp van een tool voor het bewerken van genen genaamd CRISPR-Cas9, kunnen worden gebruikt als ‘surrogaatsieren’, in wezen steriele blanco leien die vervolgens kunnen worden getransplanteerd met stamcellen die het gewenste sperma produceren, zeiden de wetenschappers. Het proces zou boeren kunnen helpen om gezondere, productievere dieren te fokken met minder middelen zoals voer, medicijnen en water, zeiden ze. Het zou fokkers in afgelegen gebieden van de wereld ook een betere toegang kunnen geven tot genetisch materiaal van elitedieren van elders, waardoor “precisiefokkerij” mogelijk wordt.

“Met deze technologie kunnen we een betere verspreiding van gewenste eigenschappen krijgen en de efficiëntie van de voedselproductie verbeteren”, zegt Jon Oatley, een reproductieve bioloog aan de Washington State University in de Verenigde Staten, die het werk mede leidde.

Hij zei dat dit een grote impact zou kunnen hebben op het aanpakken van voedselonzekerheid over de hele wereld. “Als we dit genetisch kunnen aanpakken, betekent dat minder water, minder voer en minder antibiotica die we bij de dieren moeten stoppen.”

Toch is het bewerken van genen lange tijd een omstreden onderwerp geweest, en de laatste vooruitgang zou op weerstand kunnen stuiten van critici die gekant zijn tegen de genetische modificatie van dieren, die zij beschouwen als gevaarlijke manipulatie van de natuur.

De onderzoekers benadrukten dat het gen-bewerkingsproces dat ze gebruikten alleen was ontworpen om veranderingen teweeg te brengen binnen een diersoort die van nature kunnen voorkomen.

Dit onderzoek was een ‘proof of concept’, zeiden ze, en toonde aan dat de techniek kon werken. De huidige regelgeving betekent echter dat gen-bewerkte surrogaatstieren nergens ter wereld in de voedselketen kunnen worden gebruikt, ook al zouden hun nakomelingen niet gen-bewerkt zijn, voegden de onderzoekers eraan toe.

Bronnen: Reuters

Tot Slot…:

Het mag duidelijk zijn de alternatieve media de “gebeten hond” is omdat daar de informatie wordt gepubliceerd die niet de opgelegde verhaallijn volgt die de overheid wil dat we zien, lezen en horen. Deze media outlets lopen niet aan de leiband van vadertje staat en vormen daarom een bedreiging voor de status quo. Daarom doen overheden samen met de Big Tech corporaties er alles aan om deze het zwijgen op te leggen. Google werkt gedwee mee om deze outlets, ja ook die van ons te begraven in de zoek resultaten of domweg eruit te verwijderen, Facebook verwijderd op grote schaal hun content, verband ze van het platform of knijpt gewoon hun bereik af tot een niveau dat het vrijwel niet meer op het netvlies komt van gebruikers van het platform. Twitter voert een soortgelijk beleid met bans, schaduwbans en YouTube volgt dat voorbeeld in het extreme en houdt ten tijde van dit schrijven heuse zuiveringen van hun platform.

Indien u net als wij het belangrijk vindt om te strijden tegen censuur, onderdrukking en met name de onderdrukking van de alternatieve media in Nederland help ons dan met een donatie Geef dan gul!

Klik hier om te doneren


Bedankt voor het doneren aan Healthbytes.me

Healthbytes.me wil alle gulle lezers bedanken die de afgelopen weken een donatie hebben gedaan. Uw financiële steun heeft ons geholpen om onze berichtgeving voort te zetten over alles wat er wordt verzwegen door Big Pharma wereldwijd en ervoor te zorgen dat u op de hoogte blijft van de laatste ontwikkelingen. Healthbytes.me is al 8 jaar gratis, maar zonder de financiële steun van onze lezers zouden we u niet kunnen voorzien van eerlijk en accuraat nieuws en features over alles. Uw bijdragen maken dit mogelijk.

Heeft u nog geen donatie gedaan, maar wilt u dit wel doen, dan kan dat via

Ideal, creditcard, Crypto Valuta of Paypal.

Previous Cannabinoïden kunnen nuttig zijn om darmkanker te voorkomen, vindt nieuwe studie
Next De zorgverzekering in 2021: dit zal er gaan veranderen!

About author

redactie
redactie 4499 posts

De Health Bytes redactie houdt al sinds 2014 de vinger aan de pols van zowel Big Pharma als de alternatieve geneeskunde en publiceert al die zaken die men onder het tapijt probeert te vegen. Dat heeft ons 8 jaar lang aanvallen, hacks, censuur en bedreigingen opgeleverd. Dat deert ons niet en wij gaan stug door maar kunnen dat alleen met uw support! Overweeg daarom een kleine donatie zodat wij door kunnen gaan met de strijd!

You might also like

Overig

Ken je dat, je wordt s’nachts wakker en je kan je niet bewegen? Dan gebeurt er DIT met je lichaam…

Luister naar dit artikel *Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat

Nieuws

Meer astma bij dagelijks frisdrank of appelsap

Luister naar dit artikel *Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat

Overig

Het nieuwe edict van Biden zal “voorspelbaar biologie programmeren” en “schakelingen voor cellen schrijven”

Luister naar dit artikel *Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat