Darmbacteriën helpen bij het reguleren van allergische reacties: onderzoekers zeggen dat bepaalde microben allergische reacties kunnen voorkomen

Darmbacteriën helpen bij het reguleren van allergische reacties: onderzoekers zeggen dat bepaalde microben allergische reacties kunnen voorkomen

Luister naar dit artikel

De goede bacteriën die in de darm van mensen leven, spelen een essentiële rol bij het beschermen van hun gastheren tegen voedselallergieën. Een recente internationale studie toonde aan dat darmmicrobiota die bij menselijke baby’s werd afgenomen en aan muizen werd gegeven, de ontvangers beschermden tegen allergie voor melk.


Steun Health Bytes: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en de leugens aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden. Klik hier om te Doneren


De resultaten van het dierexperiment suggereerden dat probiotische behandelingen mogelijk de ontwikkeling van voedselallergieën bij mensen kunnen stoppen. Bovendien identificeerden ze de bacterie Anaerostipes caccae als de soort die verantwoordelijk is voor de bescherming.

Een eerder onderzoek uitgevoerd door Cathryn Nagler, onderzoeker van de Universiteit van Chicago en haar collega’s, meldde dat het darmmicrobioom van gezonde menselijke baby’s niet lijkt op het darmmicrobioom van baby’s met allergie voor koemelk. Ze volgden hun bevindingen op door te zoeken naar een oorzakelijk verband tussen darmbacteriën en voedselallergieën.

“Deze bevindingen tonen de cruciale rol van de darmmicrobiota bij de ontwikkeling van voedselallergie en suggereren sterk dat het moduleren van bacteriegemeenschappen relevant is voor het stoppen van de ziektelast met voedselallergie,” verklaarde Federico II-onderzoeker Roberto Berni Canani van de Universiteit van Napels, die diende als een co-auteur naast Nagler. “Deze gegevens maken de weg vrij voor innovatieve interventies voor de preventie en behandeling van voedselallergie die in onze centra worden geëvalueerd.”

Het testen van de anti-allergene effecten van goede darmbacteriën op kiemvrije muizen

In hun nieuwste experiment verwierven Nagler, Canani en hun collega’s darmbacteriën van gezonde en koemelkallergische menselijke baby’s. Ze transplanteerden deze microben naar kiemvrije muizen die in een steriele omgeving waren grootgebracht. Om de bacteriën te helpen bij het koloniseren van de darm van de dieren, gaven de onderzoekers hen de bronnen van voedingsstoffen, dat wil zeggen dezelfde formule als de zuigelingen voordat ze uiteindelijk werden blootgesteld aan koemelk.

Toen de muizen die darmmicroben ontvingen van allergische zuigelingen voor het eerst koemelk dronken, ervoeren ze een ernstige allergische reactie, anafylaxie genaamd. Kiemvrije muizen die geen bacteriën ontvingen en als controles dienden, hadden ook dezelfde reactie.

Aan de andere kant hadden muizen getransplanteerd met darmbacteriën van gezonde zuigelingen geen ernstige reacties op koemelk. De onderzoekers merkten op dat de muizen beschermd leken te zijn tegen koemelkallergie.

Darmbacteriën bieden natuurlijke bescherming tegen allergieën veroorzaakt door koemelk

De resultaten van het experiment brachten Nagler en haar collega’s ertoe te vermoeden dat darmbacteriën allergische reacties op voedselantigenen reguleren. Ze geloven dat therapieën waarbij de darmgemeenschappen worden gemoduleerd, een potentiële natuurlijke behandeling bieden voor voedselallergieën.

Als onderdeel van hun follow-up analyseerden ze de microbiële populatie in de darm van de muizen. Ze zochten naar verschillen in genexpressie tussen de gezonde en allergische muizen.

Ze identificeerden Anaerostipes caccae als de bacteriesoort die verantwoordelijk is voor de bescherming van de muizen tegen allergische reacties.

A. caccae behoort tot de Clostridia-klasse die veel voorkomende darmbacteriën zijn. In 2014 ontdekten Nagler en haar collega’s dat andere leden van de Clostridia-klasse bescherming bieden tegen voedselallergieën door immuunreacties te bevorderen die ervoor zorgen dat voedselallergenen het bloed niet bereiken.

“Wat we met dit werk weer zien, is hoe, in de context van alle verschillende soorten micro-organismen die het maagdarmkanaal bewonen, een enkel organisme zo’n diepgaand effect kan hebben op hoe de gastheer wordt beïnvloed door voedingsbestanddelen,” merkte Dionysios Antonopoulos op , die ook co-auteur van de studie was.

“We krijgen ook een nieuwe waardering voor de verschillende rollen die elk van deze leden spelen, verder dan de generalisatie dat het” microbioom “is betrokken.”

Bronnen:

NutraIngredients.com

Nature.com

Tot Slot:

Big Pharma jaagt op websites zoals de onze en is daar zeer succesvol in. Meer dan 80% en de kennis daarin is reeds verwijderd van het web. Ook wij zijn hierop geen uitzondering en zijn om te overleven volledig afhankelijk van donaties van onze lezers. Laat de kennis over echte gezondheid niet verloren gaan! Indien u het belangrijk vindt wat wij doen overweeg dan ons te steunen met een donatie Zodat wij de praktijken van Big Pharma aan het licht kunnen blijven brengen!

Klik hier om te doneren, zodat wij ons staande kunnen houden tegen Big Pharma!

Previous De meeste oncologen geven toe dat ze geen training hebben om patiënten te helpen gezonder te leven, nieuwe studie
Next Magische drank tegen maagkrampen en gassen!

About author

redactie
redactie 4585 posts

De Health Bytes redactie houdt al sinds 2014 de vinger aan de pols van zowel Big Pharma als de alternatieve geneeskunde en publiceert al die zaken die men onder het tapijt probeert te vegen. Dat heeft ons 8 jaar lang aanvallen, hacks, censuur en bedreigingen opgeleverd. Dat deert ons niet en wij gaan stug door maar kunnen dat alleen met uw support! Overweeg daarom een kleine donatie zodat wij door kunnen gaan met de strijd!

You might also like

Psychisch

Studie: Magnesium beter om depressies te behandelen dan antidepressiva

Luister naar dit artikel Het Larner College of Medicine aan de Universiteit van Vermont voerde een studie uit die werd gepubliceerd in PLoS ONE en ontdekte dat slechts 248 mg

Onderzoek

Hoe chilipepers de progressie van longkanker kunnen vertragen

Luister naar dit artikel Wist je dat chilipepers mogelijk een natuurlijke oplossing voor kanker kunnen bieden? Onderzoekers van de Marshall University – Joan C. Edwards School of Medicine ontdekten dat

Onderzoek

Hoe depressie en borstkanker zijn gekoppeld

Luister naar dit artikel Wetenschappers hebben ontdekt dat depressie en borstkanker nauw met elkaar verbonden kunnen zijn. Een onderzoek uit 2017, gepubliceerd in het prestigieuze British Medical Journal, toonde aan