Hoe depressie en borstkanker zijn gekoppeld

Hoe depressie en borstkanker zijn gekoppeld

Luister naar dit artikel

Wetenschappers hebben ontdekt dat depressie en borstkanker nauw met elkaar verbonden kunnen zijn. Een onderzoek uit 2017, gepubliceerd in het prestigieuze British Medical Journal, toonde aan dat degenen die ‘psychische nood’ vertonen 32 procent meer kans hebben om in het algemeen aan kanker te overlijden.


Steun Health Bytes: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en de leugens aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden. Klik hier om te Doneren


Antidepressiva kunnen leiden tot borstkanker

Het eerste verband heeft te maken met farmaceutische antidepressiva. “Oestrogeenreceptor (ER) -positieve” borstkanker is goed voor 70% van alle gevallen van borstkanker. Een onderzoek uit 2016, gepubliceerd in het Psychopharmacology Journal, toonde aan dat de chemische paroxetine, een SSRI-medicijn (selectieve serotonine heropname remmer), geassocieerd was met een toename van 620 procent in het aantal borstkanker gevallen bij vrouwen die het gedurende een periode van vier jaar hadden ingenomen. ”

Paroxetine is ook bekend onder de merknamen Paxil, Pexeva, Aropax, Seroxat, Sereupin en Brisdelle. In dezelfde studie werd bisfenol A of BPA in deze merken gevonden. BPA is een bekend xenoestrogen. Het moet ook worden opgemerkt dat het gebruik van farmaceutische antidepressiva in de Verenigde Staten met 400 procent is gestegen tussen 1998 en 2008. Het is dan ook niet verwonderlijk dat het aantal gevallen van borstkanker ook in die tijd is gestegen.

De ontstekingskoppeling tussen depressie en kanker

De volgende verbinding kan je verbazen. Een zeer interessante hoeveelheid onderzoek is nu aan het ontdekken dat depressie zelf een aandoening kan zijn die lijkt op een allergie. De dader die zowel allergieën als kanker met elkaar verbindt, is ontsteking.

Het is algemeen bekend onder zelfs conventionele medische modellen dat alle kankers, inclusief borstkanker, twee dingen gemeen hebben: een cellulair stress-eiwit genaamd NF-kB … en ontsteking.

Het blijkt dat depressie ook een ontstekingsreactie kan zijn. Cytokines zijn eiwitten die immuunsysteemreacties ondersteunen, waaronder ontstekingsreacties. Onderzoek dat eind 2000 in Brazilië werd uitgevoerd, legt het verband tussen infectie, ontsteking en depressie. Ze ontdekten dat degenen die tegen depressie vochten, een ongewoon hoog niveau van ontstekingsproducerende cytokines in hun lichaam hadden tijdens het hoogtepunt van depressieve episodes.

Volgens de onderzoekers, “(c) hebben ytokines steeds meer aandacht gekregen als potentiële mediatoren van de interactie met het immuunsysteem, neuro-endocriene systeem en specifieke paden betrokken bij stemming, energie en activiteitscontrole.”

Je kunt zowel depressie als kanker voorkomen

De verbindingen tussen depressie en kanker kunnen overweldigend lijken. Het goede nieuws is echter dat je ze allebei kunt voorkomen door veranderingen in levensstijl en voeding.

Een van de beste dingen die u kunt doen om beide aandoeningen te voorkomen, is elke nacht zeven tot acht uur kwaliteitsslaap krijgen. Gebrek aan slaap kan ontstekingen veroorzaken, duidelijk en eenvoudig. Volgens een onderzoek uit 2013 uitgevoerd door Harvard University en Boston Medical School, worden zelfs subklinische veranderingen in ontstekingsmarkers veroorzaakt door gebrek aan slaap geassocieerd met overeenkomstige veranderingen in het metabolisme, vooral bij personen met overgewicht.

Er zijn veel dingen die u kunt doen om uzelf te genezen van borstkanker en depressie. Meditatie, lichaamsbeweging en het verminderen van mogelijk ontstekingsvoedingsmiddelen zoals suiker en gluten kunnen allemaal helende hormonen activeren en uw risico op ziekten op alle niveaus helpen verlagen.

Bronnen:

Tot Slot:

Big Pharma jaagt op websites zoals de onze en is daar zeer succesvol in. Meer dan 80% en de kennis daarin is reeds verwijderd van het web. Ook wij zijn hierop geen uitzondering en zijn om te overleven volledig afhankelijk van donaties van onze lezers. Laat de kennis over echte gezondheid niet verloren gaan! Indien u het belangrijk vindt wat wij doen overweeg dan ons te steunen met een donatie Zodat wij de praktijken van Big Pharma aan het licht kunnen blijven brengen!

Klik hier om te doneren, zodat wij ons staande kunnen houden tegen Big Pharma!

Previous Jongen, 11, sterft aan griepvirus dat zijn hart aanviel ondanks het krijgen van de griepprik die volgens NIH-artsen een 'mismatch voor kinderen' is
Next Metformine nieuwste medicijn dat moet worden onderzocht op mogelijke kankerverwekkende chemicaliën

About author

redactie
redactie 4593 posts

De Health Bytes redactie houdt al sinds 2014 de vinger aan de pols van zowel Big Pharma als de alternatieve geneeskunde en publiceert al die zaken die men onder het tapijt probeert te vegen. Dat heeft ons 8 jaar lang aanvallen, hacks, censuur en bedreigingen opgeleverd. Dat deert ons niet en wij gaan stug door maar kunnen dat alleen met uw support! Overweeg daarom een kleine donatie zodat wij door kunnen gaan met de strijd!

You might also like

Onderzoek

Het vermijden van de zon zal u veel sneller doden dan de zon omarmen

Luister naar dit artikel Er is een goede kans dat je op zijn minst een van sommige de boodschappen van de media ten aanzien van zonnebrandcrème en het vermijden van

Onderzoek

Deze vitamine doodt kankercellen, maar is illegaal in de VS!

Luister naar dit artikel Degenen die met een behandeling voor kanker te maken krijgen zien zichzelf letterlijk geconfronteerd met de strijd van hun leven. Steun Health Bytes: alleen via uw maandelijks

Onderzoek

Het effect van een blikje Red Bull op je lichaam…

Luister naar dit artikel Het kan zo lekker zijn hè: even een blikje Red Bull naar binnen gieten tijdens je middagdip op kantoor. Niks mis mee af en toe. Alleen