Hoe chilipepers de progressie van longkanker kunnen vertragen

Hoe chilipepers de progressie van longkanker kunnen vertragen

Luister naar dit artikel

Wist je dat chilipepers mogelijk een natuurlijke oplossing voor kanker kunnen bieden? Onderzoekers van de Marshall University – Joan C. Edwards School of Medicine ontdekten dat capsaïcine, de scherpe stof in chilipepers, longmetastase op zijn sporen kan stoppen.


Steun Health Bytes: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en de leugens aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden. Klik hier om te Doneren


De zoektocht naar behandeling van longkanker is belangrijk, omdat dit type kanker volgens de American Cancer Society (ACS) de belangrijkste oorzaak is van sterfte door kanker bij zowel mannen als vrouwen in de VS. De ACS schat ook dat elk jaar meer dan 200.000 mensen longkanker ontwikkelen, waarvan er 150.000 sterven. De meeste sterfgevallen door kanker worden veroorzaakt door de uitzaaiing of verspreiding van de ziekte naar verre delen van het lichaam.

In hun studie onderzochten de onderzoekers capsaïcine in drie gekweekte lijnen van menselijke niet-kleincellige longkankercellen. Ze ontdekten dat de verbinding de eerste fase van metastase remde, ‘invasie’ genoemd.

De onderzoekers voerden ook een dierproef uit waarbij ze muizen met longkanker  een dieet versterkt met capsaïcine voedden. Hierdoor ontdekten ze dat de dieren een veel kleiner aantal uitgezaaide kankercellen in hun longen hadden in vergelijking met muizen die de behandelingen niet ontvingen.

In aanvullende celexperimenten ontdekten de onderzoekers dat capsaïcine metastase bij longkanker remde door de activering van het Src-eiwit te blokkeren. Dit eiwit is nodig bij het reguleren van de proliferatie, overleving en mortaliteit van de cellen.

De onderzoekers merkten echter op dat capsaïcine enkele onaangename bijwerkingen kan hebben, waaronder een branderig gevoel, maag-darmirritatie en maagkrampen. Om deze reden merkten ze op dat het nodig is capsaïcine-analogen te ontwikkelen die de bijwerkingen ervan zouden tegengaan.

Hun resultaten suggereerden dat capsaïcine rechtstreeks in wisselwerking staat met Src en voorkomt dat Src-activering de verspreiding van longkanker stopt. De onderzoekers suggereerden dat hun bevindingen licht kunnen werpen op de ontwikkeling van nieuwe anti-metastatische behandelingen voor longkanker bij de mens.

“Onze studie suggereert dat de natuurlijke stof capsaïcine uit chilipepers een nieuwe therapie zou kunnen vormen om metastase bij longkankerpatiënten te bestrijden,” zei Jamie Friedman, de eerste auteur van de studie.

Het onderzoeksteam presenteerde hun bevindingen op de jaarlijkse bijeenkomst van de American Society for Investigative Pathology in Orlando, Florida.

Chilipepers zijn ook effectief tegen borstkanker

De bovenstaande studie is niet de eerste studie om de kankerbestrijdende voordelen van chilipepers te ontdekken. Eerder onderzoek gepubliceerd in het tijdschrift Breast Cancer: Targets and Therapy heeft aangetoond dat capsaïcine triple-negatieve borstkanker kan vertragen, een soort borstkanker die bijzonder agressief en moeilijk te behandelen is.

Onderzoekers van de Ruhr Universiteit Bochum in Duitsland testten de effecten van dit pittige molecuul op de SUM149PT-celcultuur, een model voor triple-negatieve borstkanker. Ze werden gemotiveerd door bestaand onderzoek, dat suggereerde dat verschillende transient receptor potential (TRP) -kanalen de groei van kankercellen beïnvloeden. TRP-kanalen zijn membraneuze ionkanalen die calcium- en natriumionen geleiden. Ze kunnen worden beïnvloed door verschillende stimuli, zoals temperatuur- of pH-veranderingen.

Voor de studie keken de Duitse onderzoekers naar de expressie van TRP-kanalen in een enorme hoeveelheid borstkankerweefsel. Ze analyseerden en ontdekten ook hoe de reukreceptor TRPV1 zou kunnen worden gebruikt bij de behandeling van borstkanker.

De onderzoekers ontdekten dat de TRPV1-receptor zeer vaak in de gekweekte cellen verscheen. Deze reukreceptor wordt meestal gevonden in de nervus trigeminus, de vijfde hersenzenuw. Het wordt geactiveerd door capsaïcine en helional, een chemische verbinding die de geur van verse zeebries afgeeft.

Toen de onderzoekers capsaïcine en helional enkele uren of dagen aan de gekweekte cellen toevoegden, werd de TRPV1-receptor geactiveerd. Door deze activering stierven kankercellen langzamer af. Bovendien stierven tumorcellen in grotere aantallen, terwijl de resterende cellen niet zo snel konden bewegen als voorheen. Al met al suggereerden deze bevindingen dat het vermogen van borstkankercellen om zich te verspreiden werd verminderd.

Bronnen:

MedicalNewsToday.com 1

MedicalNewsToday.com 2

Cancer.org

Tot Slot:

Big Pharma jaagt op websites zoals de onze en is daar zeer succesvol in. Meer dan 80% en de kennis daarin is reeds verwijderd van het web. Ook wij zijn hierop geen uitzondering en zijn om te overleven volledig afhankelijk van donaties van onze lezers. Laat de kennis over echte gezondheid niet verloren gaan! Indien u het belangrijk vindt wat wij doen overweeg dan ons te steunen met een donatie Zodat wij de praktijken van Big Pharma aan het licht kunnen blijven brengen!

Klik hier om te doneren, zodat wij ons staande kunnen houden tegen Big Pharma!

Previous 27 voedingsmiddelen die je nooit meer zou moeten kopen
Next Nierproblemen? Drink meer water

About author

redactie
redactie 4589 posts

De Health Bytes redactie houdt al sinds 2014 de vinger aan de pols van zowel Big Pharma als de alternatieve geneeskunde en publiceert al die zaken die men onder het tapijt probeert te vegen. Dat heeft ons 8 jaar lang aanvallen, hacks, censuur en bedreigingen opgeleverd. Dat deert ons niet en wij gaan stug door maar kunnen dat alleen met uw support! Overweeg daarom een kleine donatie zodat wij door kunnen gaan met de strijd!

You might also like

Onderzoek

Hoe depressie en borstkanker zijn gekoppeld

Luister naar dit artikel Wetenschappers hebben ontdekt dat depressie en borstkanker nauw met elkaar verbonden kunnen zijn. Een onderzoek uit 2017, gepubliceerd in het prestigieuze British Medical Journal, toonde aan

Onderzoek

Planten kunnen Superbugs naar mensen overbrengen

Luister naar dit artikel Antibioticaresistente infecties vormen een bedreiging voor de volksgezondheid in de wereld, voedselveiligheid en een economische last. Om deze infecties te voorkomen, is het van cruciaal belang

Onderzoek

Drink 2 blikjes frisdrank per dag en je gaat vier jaar eerder dood

Luister naar dit artikel Kinderen die frisdrank drinken maken vaker dingen van anderen kapot, vallen vaker mensen aan, belanden vaker in gevechten en kunnen zich moeilijker concentreren dan kinderen die