Hoe een pindakaas test de ziekte van Alzheimer kan detecteren

Hoe een pindakaas test de ziekte van Alzheimer kan detecteren

Luister naar dit artikel

Alzheimer is een uiterst vreselijke en slopende ziekte die veel mensen treft. Helaas heeft de ziekte van Alzheimer ook zijn tol geëist van de vrienden en familie van de persoon die de diagnose heeft, waardoor iedereen in een extreem moeilijke positie blijft. Aanpassen aan een leven met de ziekte van Alzheimer is geen gemakkelijke taak, dus in staat zijn om het vroeg op te vangen is van onschatbare waarde. Onlangs is een nieuwe methode ontwikkeld om Alzheimer in een vroeg stadium te detecteren en het is extreem eenvoudig en goedkoop. Het enige dat nodig is, is een goede pindakaas.


Steun Health Bytes: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en de leugens aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden. Klik hier om te Doneren


Pindakaas. Romig of knapperig – en oh, zo smeerbaar – maar niet bepaald je eerste gedachte in het onderzoek naar Alzheimer.

Maar het kan heel goed zijn, volgens onderzoekers van de Universiteit van Florida, die de pindakaasgeur test hebben uitgevoerd in de hoop een verband te vinden tussen het verlies van geur en de detectie van Alzheimer in een vroeg stadium.

Ze waren in staat om de test te gebruiken om de diagnose van Alzheimer te bevestigen. Maar ze zouden graag kunnen voorspellen welke patiënten de ziekte van Alzheimer gaan krijgen.

Onderzoekers van het McKnight Brain Institute Center for Smell and Taste van de Universiteit van Florida vonden dat door een eetlepel pindakaas op een liniaal te plaatsen, ze vroege stadia van de ziekte van Alzheimer konden identificeren op basis van het bestuderen van het vermogen van de proefpersonen om de geur op verschillende afstanden te detecteren.

Alzheimer_s-m_2709624a-e1457744074468

Dit komt omdat het vermogen om te ruiken gekoppeld is aan de eerste schedelzenuw en de belemmering ervan is een van de eerste tekenen van cognitieve achteruitgang. De onderzoeker die verantwoordelijk was voor het kiezen van pindakaas, promovendus Jennifer Stamps, zei dat de notenspread een ideale keuze was, omdat het een “pure geurstof” is, wat betekent dat het alleen wordt gedetecteerd door de reukzenuw (de verzameling sensorische receptoren in je sinussen). verantwoordelijk voor het oppikken van geurtjes). Bovendien is het goedkoop en gemakkelijk toegankelijk.

Patiënten die deelnamen, kregen te horen dat ze hun ogen moesten sluiten, één neusgat moesten blokkeren en normaal moesten ademen, terwijl een arts de pindakaas langzaam één centimeter per keer op de liniaal bewoog totdat de patiënt de geur kon detecteren. De afstand werd geregistreerd en vervolgens opnieuw herhaald met behulp van het andere neusgat – na een pauze van 90 seconden.

Wat onderzoekers vonden, is eigenaardig. De reukzin in het linker neusgat was specifiek ernstig aangetast in de geteste groep die al in een vroeg stadium Alzheimer had.

Om ervoor te zorgen dat mensen de pindakaas via hun linker neusgat ruiken, moest de container gemiddeld 10 centimeter dichter bij de neus komen dan bij het rechter neusgat.

“Dit is een belangrijk onderdeel van deze studie”, zegt Dylan Wint, MD, die werkt in de Cleveland Clinic Lou Ruvo Centre for Brain Health.

“Er zijn veel studies over Alzheimer-gerelateerde hersenkrimp die begint aan de linkerkant van de hersenen, waar de temporale kwab eerst degenereert.”

Tot Slot:

Big Pharma jaagt op websites zoals de onze en is daar zeer succesvol in. Meer dan 80% en de kennis daarin is reeds verwijderd van het web. Ook wij zijn hierop geen uitzondering en zijn om te overleven volledig afhankelijk van donaties van onze lezers. Laat de kennis over echte gezondheid niet verloren gaan! Indien u het belangrijk vindt wat wij doen overweeg dan ons te steunen met een donatie Zodat wij de praktijken van Big Pharma aan het licht kunnen blijven brengen!

Klik hier om te doneren, zodat wij ons staande kunnen houden tegen Big Pharma!

Previous 8 Huismiddeltjes voor het verwijderen van skin tags die echt werken
Next Leer hoe maagzuurremmers de darmgezondheid bedreigen

About author

redactie
redactie 4585 posts

De Health Bytes redactie houdt al sinds 2014 de vinger aan de pols van zowel Big Pharma als de alternatieve geneeskunde en publiceert al die zaken die men onder het tapijt probeert te vegen. Dat heeft ons 8 jaar lang aanvallen, hacks, censuur en bedreigingen opgeleverd. Dat deert ons niet en wij gaan stug door maar kunnen dat alleen met uw support! Overweeg daarom een kleine donatie zodat wij door kunnen gaan met de strijd!

You might also like

Overig

Gourmetvlees supermarkten heeft luchtje

Luister naar dit artikel Gourmet blijft met de kerst ongekend populair in Nederland. Wie dat dit jaar ook wil doen, kan dat echter volgens de milieuorganisatie Natuur & Milieu beter

Onderzoek

Darmbacteriën kunnen tumoren doordringen en kankertherapie bevorderen, suggereert studie

Luister naar dit artikel Onderzoekers van het University of Texas Southwestern Medical Center en de University of Chicago hebben ontdekt dat bacteriën die meestal in de darm leven zich kunnen

Onderzoek

Vetrijke voedingsmiddelen kunnen de opname van CBD in het lichaam aanzienlijk verhogen

Luister naar dit artikel Hoewel orale cannabidiolcapsules (CBD) zijn goedgekeurd door de Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA) voor gebruik bij patiënten met aanvallen in 2018, was er zeer weinig